Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Polisin şehit olduğu haberi tan ağarırken verildi (3) 5 BİN KİŞİ UĞURLADIŞehit özel harekat polisi Erhan Konuk için memleketi Adana'nın Pozantı İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Polisin şehit olduğu haberi tan ağarırken verildi (3)

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit özel harekat polisi Erhan Konuk için memleketi Adana'nın Pozantı İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Askeri uçakla getirildiği Adana Havalimanı'nda alınan şehidin cenazesi, konvoyla Pozantı İlçesi'ne bağlı Aşçıbekirli Mahallesi'ne götürüldü. Burada şehidi Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akgüneş, Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, ailesi ve yaklaşık 5 bin kişi karşıladı.

Törende şehidin anne, baba ve kardeşlerini yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz ise altın bilekliğine bakıp gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erhan Konuk, 2005 yılında Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde şehit olan Üsteğmen Zafer Sabancı'nın yanına gözyaşları içinde defnedildi.

Bu arada şehidin babası Fehmi Konuk'un Facebook adresinden 3 Ağustos'ta özel harekat polisleri ile bir lokantada çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı 'Özel harekat, Pozantı'da. Allah onları korusun' paylaşımı dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: ADANA,

==============================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makam aracı önünde izdiham (2)

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Pazar İlçesi Yeşilköy Köyü'nde yapımına başlanan Rize-Artvin havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın eşlik ettiği  Erdoğan, şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Erdoğan'ın şantiye ziyareti sırasında denizde Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi önlem aldı, havada ise polis helikopteri tur attı. Basına kapalı gerçekleşen incelemelerin ardından Erdoğan ve beraberindekiler AK Parti Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Muhammed Avcı ve partililer tarafından karşılanan Erdoğan, basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

RİZE- ARTVİN HAVALİMANI PROJESİ

Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metrelik pist, 260 metreye 24 metrelik taksi yolu, 300 metreye 120 metrelik aprondan oluşacak. 88.5 milyon ton dolgu alanı üzerine inşa edilecek havalimanı tamamlandığında Türkiye'nin 56'ıncı havalimanı olacak. 4 yılda tamamlanacak olan ve yılda 2 milyon yolcuya hitap etmesi beklenen Rize-Artvin havalimanı inşaatı 1 milyar 87 milyon 434 bin liraya mal olacak ve Cengiz İnşaat- Aga Enerji İş Ortaklığı ile gerçekleştirilecek. 2017 yılında 149 milyon 166 bin lira ödenek ayrılan havalimanının 29 Ekim 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Erdoğan'ın hava limanına gelişi

-İncelemeler

-Alınan güvenlik önlemleri

-Detaylar

HABER: Muhammet KAÇAR KAMERA: Osman ŞİŞKO/ RİZE,

============================================

Adana'da CHP Kadın Kolları yöneticisi tutuklandı

CHP Seyhan İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Kurulu üyesi  Aliye Şenoğlu, sosyal medya hesabından, '15 Temmuz'un zafer gibi kutlanmasını' eleştirdiği paylaşımda 'örgüt propagandası yaptığı' iddiasıyla tutuklandı.

Seyhan İlçe Belediyesi'nde çalışan 2 çocuk annesi Aliye Şenoğlu, 2 Ağustos günü sosyal medya hesabından 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yaptığı paylaşımı nedeniyle evinde gözaltına alındı.  Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca sorgulanan Aliye Şenoğlu, bugün adliyeye sevk edildi. Şenoğlu, nöbetçi mahkemede,sosyal medyadaki paylaşımında  'örgüt propagandası yaptığı' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet Müdürlüğü'nde, aynı suçlamayla gözaltına alınanlar olduğu ve ifadesi tamamlananların adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Haber: ADANA,

===============================================

Patlamada yaralanan 2 Suriyeli, Kilis'e getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçlerinin denetimine giren Suriye'nin El Rai bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın daha önce döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle yaralanan 2 Suriyeli, tedavi için Kilis'e getirildi.

Öğleden sonra Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin El Rai bölgesinde patlama meydana geldi. Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgeden püskürtülen terör örgütü DEAŞ üyelerinin daha önce döşediği saptanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle 2 Suriyeli sivil yaralandı. Yaralı siviller, yakınları tarafından araçlarla sınır hattında bulunan Çobanbey Sıhhi Tahliye noktasına getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılar, daha sonra ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Yaralının sedye ile taşınması

Hastaneden görüntüler

Ambulansın gelişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 108 MB

================================================

Adana'da akaryakıt tankeri patladı: 1 ölü, 1 yaralı

ADANA'da bir akaryakıt tankerine kaynak yapıldığı sırada meydana gelen patlamada Suriyeli kaynak işçisi Ahmet Elşeyhelsana hayatını kaybetti, 1 işçi de ağır yaralandı.

Olay,  Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında meydana geldi. Bir kamyon kasasının üzerinde bulunan akaryakıt tankerine Ahmet Elşeyhelsana'nın kaynak yaptığı sırada patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle Elşeyhelsana yaklaşık 50 metre uzağa savruldu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibi Suriyeli işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Henüz ismi öğrenilemeyen bir Suriyeli işçinin de ağır yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Ahmet Elşeyhelsana'nın cenazesini otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İtfaiye ekiplerinin tırı söndürmesi

Tırın görüntüsü

Fabrikanın genel ve detay görüntüleri

SÜRE: 02'31"   BOYUT: 154 MB

Haber: Salih ÜÇTEPE -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

================================================

Konya'da kaza: 5 yaralı

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon idaresini kaybettiği otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında Ereğli-Karapınar karayolu Organize Sanayi mevkiinde meydana geldi. Sevilay Ergin yönetimindeki 80 FS 481 plakalı otomobil ile seyir halinde iken direksiyon idaresini yitirdi. Yoldan çıkan otomobil şarampole devrildi. Kaza sonrası sürücü Sevilay Ergin ile birlikte otomobildeki Murat, Belma, Elif ve Sultan Ergin yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olay yeri

-Yaralılara sağlık ekipleri ve itfaiyenin müdehalesi

-Genel detay görüntüler

-Yaralıların ambulansla hastaneye sevki

Haber-Kamera:  Atilla ATMACA/EREĞLİ,(Konya)

==============================================

Otomobil karşı şeride geçip takla attı: 3 yaralı

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde kontrolden çıkarak karşı şeride geçip takla atan otomobilde 3 kişi yaralandı. Kaza sonrası otomobilde yapılan incelemede araç içinde ve yola savrulmuş bira şişeleri görüldü.

Kaza, saat 14.30 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Misi Köyü Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Kent merkezi yönüne gelen 36 yaşındaki Abdullah Görmez yönetimindeki 16 DY 876 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle kontrolden çıkıp refüjü aşarak karşı şeride geçti. Üç takla attıktan sonra duran otomobilin sürücüsü Abdullah Görmez ile yanındaki arkadaşları Sadık Çakır ve Oktay Sevim yaralandı. Araçta sıkışan sürücü Abdullah Görmez, 112 ve Nilüfer Arama Kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı.

Yaralılar, ambulanslarla Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, sürücünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kaza sonrası otomobilde yapılan incelemede, araç içinde ve yola savrulmuş bira şişeleri görüldü.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-yaralılara ilk müdahale,

-ambulansın gelişi,

-kazalı araçtan detaylar,

-otomobildeki bira şişeleri,

trafik ekiplerinden detaylar,

-kazanın görgü tanığı ile röportaj

Haber: Enver Fatih TIKIR / BURSA,

===============================================

Gaz sızıntısı hayvanları telef etti (GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nin kırsal Horzumsazdere Mahallesi'ndeki 2 dönümlük arazide 2 yıldır süren kükürtdioksit gazı sızıntısı, çevrede yaşayan yaban hayvanlarını telef etti. Kirpi, keklik, akrep gibi hayvanlar gaz sızıntısından dolayı ölürken, Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz, yetkililerin biran önce önlem almasını istedi.

Manisa'da Alaşehir ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Horzumsazdere Mahallesi'ndeki 2 dönümlük alanda bundan 2 yıl önce başlayan kükürtdioksit gaz sızıntısı, korkutmaya başladı. Sızıntının yaşandığı mevkide yaşayan hayvanlar telef oldu. Demir tellerle çevrilen alana 'Dikkat, gaz kaçağı vardır. Ateşle yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı. Horzumsazdere Mahallesi Muhtarı Hasan Korkmaz, keklik, kirpi, akrep gibi birçok hayvanın bu sızıntıdan dolayı telef olduğunu söyledi.

VALİLİĞE BAŞVURDULAR

2 yıldan bu yana bu araziden gaz çıktığını kaydeden Muhtar Korkmaz, Manisa Valiliği'ne şikayette bulunduklarını ancak, incelemelerin ardından insan sağlığına zararlı olmadığının açıklandığını anlattı. Sızıntının neden kaynaklandığını bilmediklerini dile getiren Muhtar Korkmaz, "Araziden gaz sızıntısı var. Manisa Valiliği'ne şikayet ettiğimizde Ankara'dan ölçüme geldiler. Ölçüme gelenler 'insan sağlığına zarar yoktur' diye rapor tuttu. Ancak, sürekli hayvanlar ölüyor. Bölgede fazlaca su kaynağı olmadığı için muhtemelen buradaki kükürt dioksit gazı sızan sudan içen keklikler, kirpiler, akrep gibi hayvanlar telef oluyor. 2 seneden beri köyümüzde bunu yaşıyoruz. İlgili yerlere duyuracağız. Çaresine bakılmasını istiyoruz" dedi.

Alanın köye 500 metre uzaklıkta olduğuna dikkati çeken Korkmaz, kokudan dolayı mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu söyledi. Korkmaz, "Köyde yaklaşık 300 kişi yaşıyor. İnsanı da etkiliyor. 10 dakika durmakta zorlanıyoruz. Köye 500 metre uzaklıkta bir alan. Mahalleli kokudan duramıyor, çok şikayetçiyiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------------

-Telef olan hayvanlardan görüntü

-Horzumsazdere Mahallesi Muhtarı Hasan Korkmaz ile röp.

-Köylülerden İsmail Akdeniz ile röp.

-Kükürtdioksit gazının çıktığı arazinin sahibi Adnan Akdeniz ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR, (Manisa),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Korkmaz Pozantı Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title