Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

09.00/10.00-Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'a gelecek.

09.00/10.00

-Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'a gelecek. Yıldırım, Haliç Kongre Merkezi'nde Bilişim Zirvesi 2016'ya katılacak.

10.00

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,Haliç Kongre Merkezi'nde Bilişim Zirvesi 2016'ya katılacak.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

(ÖZEL) EYÜP'TE ÇIKAN YANGINDA 3 YAŞINDAKİ ÇOCUK YANARAK ÖLDÜ

Markete giden annenin evde tek başına bıraktığı 3 yaşındaki Suriyeli çocuk çıkan yangında öldü.

İlk belirlemede yangının elektrik sobasından çıktığı tespit edildi.

Haber-Kamera: Ersan SAN / İstanbul DHA

Eyüp'te bir gecekonduda çıkan yangında yalnız başına bırakılan 3 yaşındaki Suriyeli Muhammed yanarak hayatını kaybetti.

Yangın, Yenidoğan Mahallesi Üçgen Sokak No: 38'de bulunan Suriyelilerin yaşadığı gecekonduda dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, ilk belirlemede elektrik sobasından çıktığı anlaşılan yangında alevler bir anda gecekonduyu sardı. Markete gitmek üzere küçük çocuğunu kucağına alan ve 3 yaşındaki çocuğunu ise evde tek başına bırakan Suriyeli anne Meyşe V., geri döndüğünde evinin, alevler içinde olduğunu gördü.

Çevredeki vatandaşlar kucağında bebeği de olan anneyle birlikte eve girmek isterken yanan evin çatısı çöktü. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürülürken 3 yaşındaki Muhammed'in yanarak öldüğü tespit edildi. İtfaiye erinin çıkardığı çocuğun cesedi ambulansla hastane morguna götürüldü.

Ölen çocuğun yakınları olayın ardından sinir krizleri geçirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-İtfaiye ekiplerini müdahalesi

-Gecekonduyu saran alevlerden görüntü

-Kalabalık vatandaşlar

-Bebeğinin cesedinin itfaiye erinin kucağında ambulansa taşınması

-Ölen çocuğun yakınlarının sinir krizi geçirmesi

-Görgü tanıkları ile röportaj

21.11.2016 - 21.22 Haber Kodu : 161121177

=====================

BAKIRKÖY'DE PARK HALİNDEKİ ÜÇ ARAÇ YANDI

Araçların alev alev yanması cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: Ali Kerem Bengi / İstanbul DHA

Ataköy'de park halindeki bir minibüs ve iki otomobil yanarak kullanılmaz hale geldi. Yangın, Ataköy 5. Kısım Beyaz Lale Sokak üzerinde park halinde bulunan plakasız bir minibüste saat 02.00 sıralarında başladı. Alevler kısa sürede minibüsü sararken park halindeki iki otomobile de sıçradı. Yangını gören vatandaşlar itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, araçları kısa bir sürede söndürdü. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın sonucu minibüs ve iki otomobilde maddi hasar meydana geldi. Polis olay ilgili inceleme başlattı. Araçların alev alev yanması bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

--------------

(CEP TELEFON GÖRÜNTÜSÜ)

-Araçların alev alev yanması

(AKTUEL GÖRÜNTÜ)

-İtfaye ekipleri çalışması

-Çevredeki vatandaşlar

-Olay yeri inceleme

-Polis ve itfaiye ekipleri

-Genel ve detaylar

22.11.2016 - 04.20 Haber Kodu : 161122008

=====================

FATİH'TE KORKUTAN YANGIN

Haber-Kamera: Ersan San - Ali Kerem Bengi / İSTANBUL DHA

Fatih'te üç katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın mahalle sakinlerini sokağa döktü. Alevlerin sardığı metruk binada çökmeler meydana geldi.

Yangın,Balat Mahallesi Ayvansaray cadde üzerinde bulanan 4 katlı metruk binada dün saat 20: 00 sıralarında meydana geldi. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler bir anda binayı sardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine Polis, İtfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalesiyle yangını kontrol altına alındı. Mahallelileri korkutan yangın sonucunda, çatı kısmında çökmeler meydana gelen metruk bina kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Alevlerin binayı sarması

-İtfaiye ekipleri yangına müdahalesi

-Çevredeki vatandaşlar

Genel ve detaylar

21.11.2016 - 22.23 Haber Kodu : 161121184

======================

AVRUPALI HEYETTEN CUMHURİYET GAZETESİ'NE ZİYARET

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev ve 5 farklı ülkenin milletvekillerinin de bulunduğu 'Avrupalı heyet' Cumhuriyet Gazetesi'ne ziyarette bulundu.

Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev ile parlamenterler Almanya'dan Arne Lietz, İtalya'dan Giacomo Filibeck, Lorenza Tiberi, Pia Locatelli, Marietta Tidei, Brando Benifei, İsveç'den Marie Granlund, Johan Buser, Fransa'dan Marie Rose Koro'dan oluşan heyet Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Avrupalı heyet Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetenin İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ile görüşme yaptı. Görüşme yaklaşık saat sürdü.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Heyetin gazeteye gelişi

-Orhan Erinç ile görüşmesi

-Genel ve detaylar

21.11.2016 - 18.11 Haber Kodu : 161121155

======================

SULTANGAZİ'DE POLİSLE ÇATIŞAN GASP ÇETESİNİN CİNAYETLERİ DE ORTAYA ÇIKTI

Haber: Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Sultangazi ilçesinde silahlı çatışmanın da yaşandığı film sahneleri aratmayan operasyonla yakalanan gasp çetesinin ayrıca cinayet çetesi olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler arasında bulunan uzun süredir kayıp olarak aranan İşadamı Kenan Kırmaç'ın şoförü Özcan D.'nin, arkadaşları ile birlikte işadamını öldürerek cesedini Çorum'da parçaladıklarını itiraf ettiği öğrenildi. Polis Çorum'da şüphelilerin gösterdiği yerde aramada cesedi bulamadı ancak bulunan bazı kan örnekleri incelemeye alındı. Öte yandan çete üyelerinden birinin sevgilisi genç bir kadının da, bir süre önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu öğrenildi. Polisin bulamadığı genç kadının bir cinayete kurban gitmiş olabileceği belirtildi. Şüphelilerin yarın adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

İstanbul, Arnavutköy'de yaklaşık 10 gün önce Tekstil işiyle uğraşan İşadamı Kenan Kırmaç'ı otomobili yakılmış bir halde bulunmuştu. Evli ve iki çocuk babası Kenan Kırmaç ise yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Bu olayla ilgili operasyon sürerken Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler çok sayıda TIR kamyonu ve otomobili gasp ettikleri iddia edilen bir şebekeye film gibi bir operasyon yapmıştı. Mahmutbey gişelerinde otomobil bagajında zorla tutulan bir şoförün kurtarılmasıyla başlayan operasyon sırasında polis ve şüpheliler arasında silahlı çatışma yaşanmış, 32 yaşındaki Recep Ö. ölü olarak ele geçirilmişti. Polis gasp çetesi üyesi olduğu öğrenilen Özcan D.(34), B.T.(16), Abuzer K.(50), Tarık K.(25), Ünal Ç.(44), Hüseyin A.(44)'yi gözaltına almıştı.

GASP VE KAYIP İŞ ADAMI DOSYALARI BİRLEŞTİ

Gasp Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, kayıp iş adamı ve gasp çetesi dosyaları birleşti. Gasp çetesi operasyonunda gözaltına alınan Özcan D.'nin kayıp işadamının şoförü olduğu ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada Özcan D. ve gasp çetesi üyesi arkadaşlarının, kayıp işadamını kaçırarak öldürdükleri, cesedi ise Çorlu'ya götürdükleri tespit edildi. Bu gelişme üzerine İstanbul'dan bir ekip Çorlu'ya giderek, şüphelilerin cesedi parçalayarak attıklarını söyledikleri yerde arama yaptı. Ormanlık alanda yapılan aramada ceset bulunamazken bazı kan ve elbise örnekleri bulunduğu öğrenildi. Alınan kan örnekleri ve elbise parçaları incelenmek üzere İstanbul'a gönderildi.

GENÇ BİR KADIN DA CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ OLABİLİR

Öte yandan şebeke üyelerinden birinin sevgilisi olduğu öğrenilen S. adlı kadının da, bir süre önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğu tespit edildi. Polis, şu ana kadar yaptığı incelemelerde kayıp kadının izine rastlayamadı. Genç kadının da bir cinayete gitmiş olma ihtimaline karşılık soruşturma derinleştirildi.

HEPSİ AZILI SUÇLU

Polis soruşturmasında şüphelilerin daha önceden çok sayıda polis geliş kayıtları olduğu tespit edildi. Polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Recep Ö.'nün 11 adet hırsızlık, 1 adet yağma, Tutuklu ve hükümlünün kaçmasına yardım,mala zarar verme, resmi belgede sahtecilik, açıktan hırsızlık suçlarının arasında bulunduğu olaylar nedeniyle 16 kez polis tarafından gözaltına alındığı, ayrıca 5 farklı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı. Diğer şüpheliler Ü.Ç.'nin 11 kez, A.K.'nin 6 kez, Ö.D.'nin 7 kez, B.T.'nin ise 4 kez polis tarafından yakalandığı öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca çeşitli mahkemelerden yakalama kararları bulunduğu belirtildi.

ELE GEÇEN SİLAHLAR İNCELENİYOR

Öte yandan şüphelilerle birlikte ele geçen 2 tabanca'nın kriminal polis laboratuarında incelemesinin sürdüğü belirtildi. Bu silahlardan birinin işadamı Kenan Kırmaç'ın öldürülmesinde kullanılmış olabileceği belirtildi. Şüphelilerin şu ana kadar 13 Tır kamyonu ve otomobil gaspı yaptığı tespit edildi. Şüphelilerin yarın adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

Görüntü Dökümü: ARŞİV

-----------

-Çatışma yaşandıktan sonra çekilen görüntüler

21.11.2016 - 22.05 Haber Kodu : 161121182

=====================

CİHAN MEDYA HAKİMLİK KARARIYLA TMSF'YE DEVREDİLDİ

Haber: Özden ATİK / İstanbul DHA

Aralarında kapatılan Cihan Medya Dağıtım A.Ş'nin de bulunduğu 7 şirkete atanan kayyımların görevlerine son verilerek tüm yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'ye devredilmesine karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, nöbetçi hakimliğe yazı yazarak aralarında Cihan Medya Dağıtım A.Ş'nin de bulunduğu 7 şirkette görevlendirilen kayyımların görevlerine son verilerek TMSF'ye devredilmelerini talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği 4 Kasim tarihli kararında, Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Feza Gazetecilik A.Ş., Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş.'ye avukat Sezai Şengönül, avukat Tahsin Kaplan, avukat Metin İlhan'ın yönetim organının tüm yetkilerini kullanmak ve yeni yönetim kurulu oluşturmak üzere kayyım olarak atandıklarını hatırlattı. Kararda, Feza Gazetecilik A.Ş., Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık A.Ş. ve Irmak Radyo Televizyon A.Ş.'ye ait tüm mal varlıklarının OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile Maliye Bakanlığı'na devredildiği, bu şirketler yönünden kayyımlara yüklenen yetki ve sorumlulukların sona erdiği anlatıldı. Kararda, "OHAL kapsamında çıkarılan ve 1 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan KHK uyarınca mevcut kayyımların tüm yetkilerinin TMSF'ye devredilmesine karar verildiği anlaşılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmişti" denildi.

Mahkeme, Cihan Medya Dağıtım A.Ş., Dunya Dağıtım A.Ş, FİA Prodüksiyon Radyo TV Reklam Org., İletişim Sanayi Tic. Ltd. Şti, Poyraz Matbaacılık A.Ş., Seyhan Matbaacılık A.Ş., Etiler Matbaacılık Yayıncılık A.Ş. ve Kule Matbaacılık Yayıncılık A.Ş için görevlendirilen kayyımlara ait tüm yetkilerin TMSF'ye devredilmesine karar verdi.

Mahkeme söz konusu devir işlemi suresince mevcut kayyımların görevlerinin devamına, ancak devir işlemi tamamlandıktan sonra görevlerinin sonlandırılmasına hükmetti.

=====================

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ BAYDAR NATO PA BAŞKAN YARDIMCILIĞI'NA GETİRİLDİ

İstanbul DHA

NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu üyelerinden CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, NATO PA Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(BMM)'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen NATO PA 62. Genel Kurulunda, NATO PA Sosyalist Grup üyelerinin oy birliğiyle aday gösterilen Lütfi Baydar, genel kurul üyelerince NATO PA Başkan Yardımcılığına seçildi.

2013-2016 arasında NATO PA Siyasi Komite NATO Ortaklıkları Alt Komite Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Baydar, 4 yıllığına seçildiği görevde, Asamble'nin Başkanlık Divanında gündemin belirlenmesi ve politika oluşturulmasına ilişkin konularda Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Cumhuriyet Gazetesi Binali Yıldırım Haliç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title