Haberler

Dezavantajlı Gruplar İçin Proje

Konya Sanayi Odası (KSO), Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Elektronik Ortama Katılım İçin Mesleki Eğitimde Nitelik Arttırıcı Uygulamalar Projesi” hayata geçirildi.

Konya Sanayi Odası (KSO), Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Elektronik Ortama Katılım İçin Mesleki Eğitimde Nitelik Arttırıcı Uygulamalar Projesi" hayata geçirildi.

Konya Sanayi Odası'nda düzenlenen panele, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Sedat Taşkazan, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Proje kapsamında KSO'da düzenlenen panelde, ev hanımı, yaşlılar, sığınmacılar gibi toplumun dezavantajlı kesimlerinin bilgisayarı ve interneti tanımaları, e-iletişimi kullanarak hayatlarını daha kolay hale getirebilmeleri için neler yapılabileceği konuşuldu.

"OKULLARIN KAPISI DEZAVANTAJLI GRUPLARA HER ZAMAN AÇIK"

Programda ilk olarak konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Avrupa Birliği Projeleri'ne tüm öğretmelerin katılmaları hususunda hassasiyet gösterdiklerini söyleyerek, 2004 yılından bu yana 3 bine yakın öğretmeni ve 2 bine yakın öğrenciyi yurt dışına gönderdiklerini aktardı. 2004 yılından bu yana hır yıl çok sayıda projelerinin Avrupa Birliği Projeleri kapsamında kabul edildiğinin altını çizen Gürsoy, "Dezavantajlı kesimin teknolojiyi iyi kullanması ve iletişimi daha sağlıklı sağlamaları konusundaki projemize de Konya Sanayi Odası ve Selçuk Üniversitesiyle iş birliği halinde devam ediyoruz. Ev hanımlarının, yaşlıların ve diğer dezavantajlı grupların interneti daha iyi kullanması için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ev sahipliği yapmak istiyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında okullarımızda var olan bilgisayar laboratuarları ve akıllı tahtaları onların hizmetine sunuyoruz. Hafta sonları dahil olmak üzere kapımızın onlara açık olduğunu ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Yaşlı bir insanın interneti sağlıklı şekilde kullanmasıyla birlikte hastaneden randevu alabileceğine, bankacılık işlemlerini yapabileceğine vurgu yapan Gürsoy, hayatı kolaylaştırmanın eğitimcilerin en temel görevlerinden olduğunu sözlerine ekledi.

"DEZAVANTAJLI GRUPLAR İNTERNETİ KULLANABİLİR HALE GELECEK"

Elektronik Ortama Katılım İçin Mesleki Eğitimde Nitelik Arttırıcı Uygulamalar Projesi hakkında bilgi veren Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Sedat Taşkazan da, "Dezavantajlı grup olarak adlandırılan bilgisayar ve internetle hiç tanışmamış ya da bunun nimetlerinden yararlanabilmek adına hiç bir bilgi ve deneyimi olmayan yaşlıları, ev hanımlarını, ülkemize gelen sığınmacıları, toplum dışına itilen kişileri, bilgisayar ve internetle tanıştırma, kurslar sayesinde hayatın işleyişi içinde internet kullanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Sanayi Odası olarak projenin başlangıcından sonuna kadar yürütme faaliyetlerinde yer aldıklarını ifade eden Taşkazan, "Proje ürünlerinin ve çıktılarının görünürlülüğünün yaygınlaştırılmasında aktif rol oynamaya çalıştık. Odamıza bağlı ilgili sektör paydaşlarıyla, kamu ve özel sektörde projeyle ilgili ziyaretler gerçekleştirip, tanıtımlar yaptık. Projemizin öncelikle Konya bazında, daha sonra Türkiye bazında sonuçlarının yaygın olarak kullanılmasını sağlayacak olan yaygınlaştırmanın faaliyetlerinin çekirdeğini bu panel oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, Dezavantajlı Kesimler İçin Dijital Okuryazarlık ve Ötesinde Bilişim Sektörü ve Rolü' isimli panele geçildi. Panelde, Bulgaristan Bilimler Akademisi Telematik Laboratuarı Yöneticisi Doç. Dr. Radoslav Yoshinov, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Tütüncü, Selçuk Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi DR. Mustafa Nevzat Örnek, Avrupa Araştırma ve Eğitimi Altyapısı-GEANT Derneği Üyesi Doç. Dr. Roumen Trifonov, Girit Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Xenia Arapi, Pedro Aguilera ve Angel Panov birer sunum yaptı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selçuk Üniversitesi Mukadder Gürsoy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title