Haberler

Kılıçdaroğlu: Mahkemenin Aradığı Kişi Başbakan'ın Arabasında

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mahkemelerin aradığı oğlu Başbakan'ın yanında. Dünya tarihinde böyle bir uygulama yoktur." dedi.

Uğur Dündar yönetimindeki "Halk Arenası" adlı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Mahkemelerin aradığı oğlu Başbakanın yanında, Başbakanlık arabasına biniyor. Polisin aradığı kişi. Bırakın cumhuriyet tarihini, dünya tarihinde böyle bir uygulama yoktur."dedi.

"MAHKEMENİN ARADIĞI KİŞİ BAŞBAKAN'IN ARABASINDA"

Kılıçdaroğlu, "Mahkemelerin aradığı oğlu Başbakanın yanında, Başbakanlık arabasına biniyor. Polisin aradığı kişi. Bırakın cumhuriyet tarihini, dünya tarihinde böyle bir uygulama yoktur. Gidin Avrupa'ya bakın, Japonya'ya bakın, Papua Yeni Gine'ye bakın. Yani başbakanın oğlu mahkeme kararıyla aranacak ama o başbakanın yanına binecek, bütün korumalar onun güvenliğini sağlayacaklar ve bu kişiyi mahkemeye götüremeyecekler. Bu işte o 'Anayasa'nın 138. maddesi çöktü' sözünün temel bir kanıtıdır" iddiasında bulundu.

"CUMHURİYET TARİHİNDE İLK"

Halk Tv'de konuk olduğu "Halk Arenası" adlı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ın Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çok önemli bir günü olduğunu ifade ederek, "Çünkü ilk kez Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümet tarafından soyulduğu belgelenmiştir. Dört bakan, onların çocukları ve yakın çevresinin çok ciddi bir yolsuzluk olayının içinde olduğu görülmüştür. Bakan çocukları tutuklandı, bakanlar görevlerinden ayrıldı, böyle bir tablo. Bu tablo bizim tarihimizde ilk kez gerçekleşiyor" diye konuştu.

"YOLSUZLUK HİÇ TARTIŞILMADI"

Operasyonun ardından bir bankanın genel müdürünün evindeki ayakkabı kutusunda milyon dolar para çıkmasını, bakan çocuklarının evlerinde kasaların ve para sayma makinelerinin bulunmasını, milyonlarca Türk lirası ve dövizin çıkmasının hiç tartışılmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiçbir yorum yapmadığını ve sadece "Bize komplo kuruyorlar" ifadelerini kullandığını söyledi.

"HÜKÜMET TALİMAT VERİYOR"

Kılıçdaroğlu, bir yerde mahkeme kararının uygulanmamasının o yerde sorun olduğu anlamına geldiğini dile getirerek, "Bugüne kadar mahkeme kararını uygulamayanlar hep mahkum oldular. Kim olursa olsun. Ama iktidar ilk kez uygulamayacaksın diye açıkça, net talimat veriyor" dedi.

"BAŞBAKAN İSTEDİĞİ KADAR ÇIRPINSIN"

Başbakan Erdoğan'ın "Darbe" söylemiyle cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu gölgelemek istediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu algıyı yerleştirmek istiyor. Biz, bir hükümetiz, biz temiz bir hükümetiz. 'Kirli çamaşırlarımız çıkartıldı ama bunlara inanmayın' demek istiyor. Ama bu yolsuzluk ve rüşvet olayı o kadar büyük ki Başbakan istediği kadar çırpınsın, bunu örtme imkanı yok zaten. Gazetelere yansıdığı kadarıyla söylüyorum, yolsuzluğun boyutu 247 milyar lira. Altı tane GAP yapılır 247 milyar lirayla 30 tane Marmaray yapılır. Neden 'Türkiye Cumhuriyetinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonudur' deniyor, bunun için söyleniyor. Bu olay sıradan, rutin bir olay değil. Eğer gerçekten Bakanlar Kurulunun içine çöreklenen bir yapı varsa ve bu yapı diğer organlara, bürokrasinin içine, iş dünyasının içine yerleşmişse ve beraber devlet hortumlanıyorsa ciddi bir sorunumuz var demektir."

"YOLSUZLUĞUN ÜZERİNE GİDİLMELİ"

Yolsuzlukların dünyanın her ülkesinden yaşanabileceğini ve yolsuzluk olduğu andan itibaren yöneticilerden yargıya müdahale etmemelerinin beklendiğini aktaran Kılıçdaroğlu, toplumun duyarlı olan her kesiminin de yolsuzluğun üzerine kararlılıkla gidilmesini istediğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Uğur Dündar Japonya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

şampiyonbarbaros__cakir@hotmail.com:

KİMSE KUSURA BAKMASINDA TAYYİBİ SAVUNAN ARKADAŞLAR SORU ŞU ?başbakanın oğlu mahkeme kararıyla aranacak ama o başbakanın yanına binecek, bütün korumalar onun güvenliğini sağlayacaklar ve bu kişiyi mahkemeye götüremeyecekler.BUNUN CEVABINI VERİN BAŞKA BİR CEVAP DEĞİL

24
26
yanıtYanıtla
Memo-VANnobelsoft@hotmail.com:

Çünkü o başbakanın oğlu ve bendenizde destekliyorum kimseye dokundurmayız başbakanımızı ve ailesini yedirmezler..

yanıt0
yanıt0
timurtmrtekstil@hotmail.com:

gi mahkeme arıyor ne mahkemesi sen onun cevabını ver daha savcılıktan arama kararı çıkmayan basında çamur at izi kalsın mantığı ile anca seni kandırırlar söyle hangi mahkeme arıyor

yanıt0
yanıt0
mustafamustafa1975yilmazlar@hotmail.com:

bekır bey o koltuga bosunamı geldı camur at ızı kalsın olemı bekır o belgelerı coktan temızledı basbakanın yalakası ne dersenız deyın balık bastan kokar

yanıt0
yanıt0
vanlıfatma_hasar@hotmail.com:

kimsenin kimseyi koruduğu yada savunduğu yok. sadece hergün bu savcılardan bir çok kadın savunma taleb eder taleb gecikir. ölüm olur tedbir alımnaz bu konularda bukadar ihmalkar davranan adalet ve polis bugün neden bu kadar disiplinli drumu samimi bulmuyorum. basit bir mahkeme açtım yıllardır hakkımı arıyorum süründürüyorlar. dahada karar çıkmış değil. bu ne susurluk davasında binlercesi öldürüldü. kimsenin kılı kıpırdamadı. o savcıları kimse korumadı.bune pehriz bu ne lahana turşusu....

yanıt0
yanıt0
MaradonaHandyamspitz@chello.at:

Yürü be Kilicdaroglu seni ancak ülkücü pardon(capulcu)Mansur Yavas bey kurtarir.

24
22
yanıtYanıtla
canasd@hotmail.de:

sen git coban olursun anca

21
21
yanıtYanıtla
dansk boyleventmisir@live.dk:

ben ona koyunloari bile guvenmem

yanıt0
yanıt0
TARIKtrkcll80@yahoo.com:

DOKUNMAYIN ŞABANIMA GARİPTİR.DOKUNMAYIN ŞABANIMAAA GARİPTİRRRR.OFF OF

21
10
yanıtYanıtla
ali demirmuhammednur41@gmail.com:

laf ebesi işi gücü laf salatası yapmak

19
11
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title