Haberler

Başkan Ok'tan Otel İhalesi Açıklaması

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, eski lunapark alanı olarak bilinen Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait alana yapılacak olan otel ihalesiyle ilgili savcıları göreve davet etti.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, eski lunapark alanı olarak bilinen Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait alana yapılacak olan otel ihalesiyle ilgili savcıları göreve davet etti. Başkan Ok, şu anda Valilik İl Özel İdaresince otopark olarak kullanılan Vakıflara ait yerde sözde otel ihalesine çıkıldığını ancak buraya otel değil alışveriş merkezi yapılacağını iddia etti. İsmail Ok, ihale şartnamesinin 3. maddesinin iyi incelenmesini, burada ihalenin kimde kalacağının belli olduğunu belirterek söz konusu otel ihalesi için Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Belediye Encümen Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'un kendisine, 'Hodri Meydan' sözünü hatırlatan Başkan Ok, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur Bey'in şahsıma yönelik olarak hodri meydan demesini tasvip etmiyorum. Balıkesir halkının temsilcisi olarak şahsımın beklentisi bu değildir. Bizleri savaş davet eder gibi, düelloya davet eder gibi söylediği bu sözden ötürü umuyorum kendisi de pişmanlık duyuyordur. Bizler kavga dövüş değil, böyle kılı çeker gibi hodri meydan denmesi bize uymaz. İnsanlarla diyalog halinde hizmeti düşünüyoruz" dedi.

Eski lunapark alanına yapılması planlanan otel konusunda detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Ok, şunları söyledi:

"27 Aralık 2012 tarihinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı Mustafa Gündoğan'ın dile getirmesi ile orada gönlünden geçtiği şekli ile hal binasının yerinin meydan olmasını istediğini söyledi. Bende orada bulunan Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'yı göstererek bizim gücümüz buraya kadar yetti. İktidar partisinin il başkanı burada, Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kararı var, o kararı değiştirirlerse burayı meydan yapacağımızı ifade ettim. Bu Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kararı ayrıca Ak Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı'ya faks olarak çekildi. Üzerinden 7 ay geçmiş, dolayısı ile bu konu ile iktidar partisinin bu konu ile ilgili sağladığı bir destek olmamıştır. Tıpkı Yargıtay'ın yapısının değiştiği gibi Anıtlar Yüksek Kurulu'nun yapısı da değişti. Artık Anıtlar Yüksek Kurulu'nda görev yapan kişilerin tamamı Ak Parti iktidarında atanan kişilerdir. Siz belediyeye yardımcı olmayacaksınız, ondan sonra da belediye burayı neden meydan yapmıyor diyeceksiniz. Bunu Ak Parti İl Başkanına söyledik. Burası meydan olsun diyen de Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, şu felakete bakın ki il başkanı ile milletvekili arasında diyalog yok. Bunlar samimiyetten uzak, ortalığı bulandırıcı sözlerdir. Eğer samimilerse Balıkesir Belediyesi burada. Bize yardımcı olun diyoruz, yok. Biz proje uyguluyoruz o da yok. Siz ne istiyorsunuz, kaybettiğiniz belediyeye hizmet yaptırmak istemiyor musunuz? Balıkesir halkından intikam mı alıyorsunuz böyle yapmakla?"

"BU MİLLETİ KANDIRDILAR"

Basın mensuplarına eski hal binasının olduğu alana yapılan taslak projenin fotoğraflarını gösteren ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun meydan olarak tasarlanan projeye onay vermediğini dile getiren Belediye Başkanı İsmail Ok, "Biz buranın ilk olarak taslak projesini hazırladığımızda böyleydi. Anıtlar Yüksek Kurulu buna onay vermedi arkadaşlar. İlk hazırladığımız projede tamamı meydan, altı ise 2 kat otopark yine üstte şadırvanlar, vatandaşların oturacağı alanlar var. Kısacası, burasının meydan olması için Anıtlar Yüksek Kurulu'na ilk başvurumuz bu proje kabul görmedi. Bizlere Hodri Meydan diyenleri Allah'a havale ediyoruz. Bizim, Anıtlar Yüksek Kurulu'na ilk projemiz bu olmasına rağmen, Mimarlar Odası'nın da bunu bilmesine rağmen niye bir kısmını bina yapıyorlar diye tutturmalarının izahını yapamıyoruz. Mimarlar Odası, bizim bu projemizi biliyor. Anıtlar Yüksek Kurulu'nun yazısını size okuyorum. Madde 62: Kamu kurum ve kuruluşlarının ve belediyeler ile gerçek ve tüzel kişiler, koruma yüksek kurulunun kararlarına uymak zorundadır. Anıtlar Yüksek Kurulu kararına uymuyorum diyemeyiz. Öyleyse Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, bizi savaşa davet eder gibi bir tutum içine gireceğine Anıtlar Yüksek Kurulu'nun kararını değiştirtsin. 4 yıl bu millete asfalt parası alınması kanuni zorunluluktur, Balıkesir halkı yandı, faizleri ile beraber ödeyecekler diyen meşhur avukatlar, meşhur belediyeciler bu milleti kandırdı. Biz okuduğumuzu anlıyoruz. Balıkesir Belediyesi'nin avukatları da var. Gayet açık, bizim yapmak istediğimiz meydana uygun bir bina diyor, bu kadar açıkken Sayın vekilim Hodri Meydan diyerek bu binayı yapmayın ve hiç ilgisi olmadığı halde eski lunapark alanına yapılacak otelle bunu kıyaslıyor şimdi. Ne ilgisi var bunların birbiri ile. Balıkesir halkı bu soruların cevabını bulamıyor ancak az sonra tüm cevapları bulacaklar" diye konuştu.

İHALEDEKİ 3. MADDE

Belediye Başkanı İsmail Ok, milletvekili Edip Uğur'un eski lunapark alanı ile hal binası alanını neden kıyasladığını anlamakta zorlandığını belirtirken, bazı belgeler gösterdi. Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdığını söyleyen İsmail Ok, şöyle konuştu;

"Hal binası yeri ile eski lunapark alanının hiçbir ilgisi olmadığı halde sayın vekilim bunları niye birbiri ile bağdaştırıyor, bunu anlayamıyoruz. Ancak Balıkesir kamuoyuna bazı belgeler sunacağız. Balıkesir Belediyesi, Mimarlar Odası ve devletin Valisi de buraya otel yapılmayacağı şeklinde düşünüyor. Niye bu inat? Bu inadın nedenlerini Balıkesir kamuoyunun takdirlerine sunacağım. Hepinizin malumu olan yer ihaleye çıktı. Bu ihale şartnamesi gizli yada yasak bir belge değil. Bütün kamuoyu buraya otel yapılacağını zannediyor. Öyle bir ihale şartnamesi hazırlanmış ki, bu ihaleyi kazanan sonra bunu isterse alışveriş merkezine dönüştürebilecek. Bunu nereden söylüyorum. İhale şartnamesinin 3. maddesi. Diyor ki, 'Arsa turistik tesis alanında bulunmakla birlikte, yüklenicinin alışveriş merkezi tercih etmesi halinde, idareden izin almak ve işin her türlü masrafı kendisine ait olmak şartı ile gerekli plan tadilatı yaptırıp uygulamakta serbest olacağı' Sözde otel inşaatı ihalesine çıkılıyor ama otel ihalesi olduktan sonra bunu alan firma masrafları karşılamak şartı ile burayı alışveriş merkezi yapabilecek. ve kira bedelleri için otel için belirlenen bedelden az olmamak kaydı ile, yeni duruma göre bölge müdürlüğünce yeniden tespit edileceği diyor. Hazırlanan ihale şartnamesini Otel bahane, alışveriş merkezi şahane diyerek yorumlayan Başkan Ok, "Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Balıkesir Emniyeti'ni göreve davet ediyorum. Balıkesir Belediyesi olduğu zaman, Balıkesirspor söz konusu olduğu zaman yüzlerce kolluk kuvveti ile burayı basanlar, sayın vekilimizi ne ilgilendiriyor bu? Yatırımcılarla görüşüyorlar, yatırımcılar varmış; biz bunu söylesek bizi anında kodese atarlar. Tam bir suçüstü. Ne ilgisi var demiştim. Buraya bir alışveriş merkezi kurulduğu düşünün küçük esnafın tamamı iflas eder, Ticaret Odası, Esnaf Odaları Birliği, Sanayi Odası ayaklanmanız gerekir. Esnaf temsilcilerinin niye sesi çıkmaz. Avrupa'da hiçbir yerde şehrin merkezine alışveriş merkezi yaptırılmıyor. Otel diye ihaleye çıkıyorsun, alışveriş merkezi yapıyorsun. Zamanlama da çok ilginç, seçimlere 10 aydan kısa süre var. Bu işler 3-5 ayı bulur, seçimi de kazanırız. Biz istediğimizi yaparız. Ben burada Balıkesir Belediye Başkanı olduğum sürece, yasal daire içinde ne AVM ne otel yapamaz. Sonuna kadar direnirim. Esnaf temsilcileri, ticaret odası ve sanayi odası gereğini yapması lazım. Sanayi Odası başkanının babası olabilir. Bu işler baba-oğul işi değil hizmet işidir. Burası alışveriş merkezi yapılırsa darphaneye gerek yok. Balıkesir'de bir tane küçük esnaf kalmaz."

"ARK PROJESİ HAZIR, PARKIN ÇEVRESİNE KANAL AÇARIM"

Başkan İsmail Ok, belediye olarak kendilerinin aşılıp, Bakanlıktan onay alınması durumunda, ellerinde belediyenin hazır bir ark (su kanalı) projesi olduğunu, eski lunapark alanının çevresini kazıp, içini suyla doldurup kanal projesini hayata geçirebileceklerini açıkladı. Bir gazetecinin, "İhale kimde kalacak peki?" diye soru yönelttiği Başkan Ok, "İhaleyi kimin alacağı belli olmasa onlar bu işi bu kadar sahiplenmez. 3. Madde zaten ihalenin kimde kalacağını gösteriyor. Balıkesirspor için Edip Bey ile bir araya geldiğimde bu konuyu da açtım o zaman. Siz buna evet derseniz bu iş olur dedim. Bana tamam, ileteyim ilgili yerlere dedi. Bana hodri meydan deseydin ya orada. Bütün gücümle direneceğim, oraya su yolu ark yapacağız. Bizi aşarlarsa oranın daha güzel olması için projemiz var. O lunapark alanının etrafını geniş, derin su dolu bir kanal projesi yapacağım. Oraya geçmek isteyen olur mu öyle bir babayiğit olur mu bilemiyorum. İçi temiz suyla dolmuş ne güzel olur değil mi? Alışveriş Merkezinin de değeri artar böylece" diye konuştu.

Bu arada, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 bin metrekarelik söz konusu alan resmi kayıtlarda, 'Turistik Tesis' olarak geçiyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Belediyesi Edip Uğur Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title