Haberler

Baltalı Göleti'ne İsrail Sazanı ile Mücadele İçin Abant Alası Bırakıldı

Uşak'ın Banaz İlçesine bağlı Baltalı Köyü yakınlarındaki orman içi Baltalı Göleti'ne 40 bin adet Abant Alası bırakıldı.

Uşak'ın Banaz İlçesine bağlı Baltalı Köyü yakınlarındaki orman içi Baltalı Göleti'ne 40 bin adet Abant Alası bırakıldı. Baltalı Göletine aşılanan ve Abant Alası olarak adlandırılan yeli alabalık, istilacı tür İsrail Sazanı ile mücadele edecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü'nün, Olta Balıkçılığı Federasyonu'nun desteği ile yürüttüğü proje kapsamında gölete bırakılan Abant Alası başarıya ulaşırsa kentteki diğer göletlere de aşılanacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Trabzon Maçka Balık Üretme İstasyonu'ndan getirilen 40 bin Abant Alası Baltalı Göleti'ne Vali Özdemir Çakacak, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Doğa ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu ve Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay ile federasyon üyeleri tarafından bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Abant Alası olarak adlandırılan yerli alabalık türünün Türkiye'de ilk kez yaşam alanının dışında bir gölete aşılandığını ifade etti. Aşılama işlemi için hazırlanan projenin Olta Balıkçılığı Federasyonu'nun bilim kurulu tarafından hazırlanan raporu üzerine başlatıldığını de belirten Kuşçu, projenin başarıya ulaşabilmesi için yöre halkının göleti koruması gerektiğini de ifade etti. Mehmet Kuşçu şunları söyledi; "Akarsularımızdaki ve göletlerimizdeki balık popilasyonunu arttırmak için çalışıyoruz. Baltalı göletimizde bu türün çoğalacağını umut ediyoruz. 5. Bölge Müdürlüğü olarak projenin başarıya ulaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sayın Valimiz, Şube Müdürlüğümüz ve Olta Balıkçılığı Federasyonu bu projeye sahip çıkıyor. 5. Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk sahasında ciddi kaynaklarımız var. Uşak ilimizde de çok sayıda göletimiz var. Bu göletlerimizdeki popilasyonun artmasını arzu ediyoruz. Aynı zamanda istilacı türle de mücadele ediyoruz"

Abant Alası'nın etçil ve endemik bir balık türü olduğunu anlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Ulaşoğlu ise "Baltalı Göleti'ni iki yıl süreyle koruma altına alacağız. Bu gölette iki yıl avlanmayı yasaklayacağız. Bu bölge bin 300 rakım yüksekliğe sahip ve gölet 670 bin metreküp kapasiteye sahip. Abant Alası türü burada çoğalabilirse hem yöreye katkı sağlayacak Hem de burada yaşayan insanlar lezzetli bir balık yeme şansı yakalayacak" dedi.

Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay ise Abant Alası'nın Baltalı'da çoğalacağını umduklarını ifade ederek," Biz bu türü burada koruyacağız. Çünkü bu tür İstilacı

İsrail Sazanı ile mücadele edecek. Çünkü Abant Alası etcil bir balık türü. Bu göletin iklim değerleri Abant Alası için uygun. Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Musa Sarı bizim için bilimsel rapor hazırladı. Raporda bu türün Baltalı göletinde yaşayabileceği ortaya çıktı. Bunun üzerine hazırlanan projeyi hayata geçirmek için hep birlikte işbirliği yaptık" dedi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise projenin önemine değinerek etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve bir kova Abant Alası'nı gölete bizzat kendisi bıraktı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kuşçu İsrail Banaz Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title