Haberler

Bacanağı ve hamile baldızını öldüren eski özel harekatçı: Mermi attığım adam sağ kalmaz

Güncelleme:

Erzurum'da hamile baldızı ve bacanağını öldüren ardından da eşine 32 bin TL kan parası gönderen eski özel harekatçının mahkemedeki ifadesi kan dondurdu. Baldızı ve bacanağının mutluluklarını kıskandığı belirtilen sanık "Beni arayan polis memuru yaralı olduklarını söyledi. Ben de ona 'Mermi attığım adam sağ kalmaz' dedim" diye konuştu.

Erzurum'da baldızı Hülya Özmen (29) ile bacanağı Fatih Özmen'i (27) mutluluklarını kıskandığı için pusu kurarak öldüren Mükremin Turan'ın (41) 3ü'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 2 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Turan, "Silahtaki mermileri saydım, en az 11 mermi attığımı anladım ancak kime kaç mermi attım, bilmiyorum. Bu sırada bir polis memuru beni aradı. 'İkisi de mi öldü?' diye sordum. Polis memuru bana yaralı olduklarını söyledi. Ben de ona attığım adam sağ kalmaz' dedim. Fatma'ya 32 bin TL'yi kan parası olarak gönderdim" dedi.

Olay, 9 Mayıs günü saat 22.00 sıralarında, Palandöken ilçesi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde meydana geldi. Taciz suçlamasıyla yargılanıp ceza alınca uzman çavuşluktan atılan evli ve 2 çocuk babası Mükremin Turan, bacanağını öldürmek için pusu kurdu. Turan, çiftin evlerinden çıkıp, 25 LE 192 plakalı otomobillerine bindiği sırada önce bacanağına ardından baldızı Hülya Özmen'e tabancayla ateş etti. Fatih Özmen, olay yerinde eşi ise kaldırıldığı hastaneye yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Mükremin Turan, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçen yıl evlenen Hülya ve Fatih Özmen çifti ise yan yana gözyaşları arasında toprağa verildi.

SANIK HAKKINDA İSTENEN CEZA

Mükremin Turan hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan da 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıkarılan sanık Mükremin Turan çifte cinayeti soğukkanlılıkla anlattı.

"BEN DEVLET TARAFINDAN YETİŞTİRİLMİŞ ESKİ BİR ÖZEL HAREKATÇIYIM"

Turan, "Ben devlet tarafından yetiştirilmiş eski bir Özel Harekatçıyım. İstesem onun bütün ailesini bir şekilde öldürürdüm. Hatta çıplak elle de öldürebilirdim. Silahımın 2 yedek şarjörü vardı. Olay günü Fatih'i aradım, hal hatır sordum. Bana nerede olduğumu sordu. Normalde sabah eylemi gerçekleştirecektim, ancak kendisi bana 'Neredesin, gelip seni alayım?' deyince ben de bu yüzden işimi sabaha bırakmadım. Hülya bana zor dönemlerimde maddi destek vermişti. Ona zarar vermek istemedim.

Bacanağı ve baldızını öldüren sanık: Mermi attığım adam sağ kalmaz

"EŞİMİ ARADIM CANLI OLARAK DUYMASINI İSTEDİM"

Evden çıktıklarını ben arabayı görecek şekilde 20-30 metre mesafede bulunuyordum. Fatih'i arabanın içinde görünce eşim Fatma'yı ardım, canlı olarak olayı duymasını istedim. Normal bir şekilde sohbet etmeye başladım. Aracın yanına gittim. Fatih şoför koltuğunda oturuyordu. Silahın ucuyla cama iki kez vurdum. Diğer elimle kapıyı açtım ve Fatih'in kafasına doğru ateş ettim. Bu sırada Hülya diğer kapıyı açarak araçtan atladı. Bir ara Hülya'nın aracına diğer tarafından koşarak bana doğru geldiğini gördüm. Hülya'nın çantasında bir şey olabilir diye düşünerek silahı Hülya'ya doğrulttum. Bagaja yaslandım o ara ne yaptığımı bilmiyorum. Kendime geldiğimde silahın namlusu Hülya'ya doğru duruyordu ve Hülya yerde yatıyordu.

Bacanağı ve baldızını öldüren sanık: Mermi attığım adam sağ kalmaz

"ATTIĞIM ADAM SAĞ KALMAZ, BANA DOĞRUYU SÖYLE"

Cinayeti işledikten sonra aracıma bindim, sokak aralarında bir süre gezdim. Sonra Fatma'nın evinin önüne gittim, burada araç içinde bir sigara içtim. Silahtaki mermileri saydım. En az 11 mermi attığımı anladım. Bu sırada bir polis memuru aradı, nerede olduğumu sordu. Ben polise 'İkisi de mi öldü?' diye sordum. Polis memuru bana yaralı olduklarını söyledi. Ben de ona 'Attığım adam sağ kalmaz, bana doğruyu söyle' dedim. Fatma'ya 32 bin TL'yi kan parası olarak gönderdim" diye konuştu.

Bacanağı ve baldızını öldüren sanık: Mermi attığım adam sağ kalmaz

"KIZ ÇOCUĞUMUZ OLDU DİYE BANA ŞİDDET UYGULADI"

Olaydan 1,5 ay öncesinden itibaren sanıkla ayrı yaşamaya başladıklarını söyleyen Fatma Turan ise duruşmada acı olayı anlatırken fenalık geçirdi. Fatma Turan, şöyle konuştu: "15 yıllık evliliğimiz vardı. İlk çocuğum dünyaya geldiğinde kız çocuk olması nedeniyle bana şiddet uyguladı. Hatta çocuğu hastanede bırakıp gitmeyi teklif etti. 3 yıl sonra ikinci çocuğum da kız olarak dünyaya gelince şiddet olayları iyice arttı.

"BİR GÜNLÜK ÇOCUĞUMLA BENİ KAPIYA ATTI"

Doğumdan sonra bir günlük çocuğumla beni kapıya attı ve evi talan etti. Sorunlar nedeniyle Erzurum'daki ailemin yanına yerleştim. Ailemin evine geldi, kapısını kırdı. Bu yüzden 1 ay uzaklaştırma kararı verildi. Sanık, Fatih ve Hülya'nın mutluluklarını, bağlılıklarını kıskandı. Olay günü iftar yemeğinden sonra kızım Şevval geldi ve 'Babam aradı çok sevinçli sen de güzel konuş, barışın' dedi.

Bacanağı ve baldızını öldüren sanık: Mermi attığım adam sağ kalmaz

"SANA ÖYLE BİR HABER VERECEĞİM Kİ ÖLÜMDEN BETER OLACAKSIN"

Telefonda bana 'Senin için kötü, benim için güzel bir haber, sana bir sürprizim var. Yarın ailene şivan ateşi bırakacağım. Sana öyle bir acı vereceğim ki ölümden beter olacaksın' dedi. Ben de 'Başkasıyla ne işin var, gel beni öldür' dedim. Bu sırada sanık tabancayla doldur boşalt yapıyor ve tabancanın sesini bana dinletiyordu. Ben sanığın ciddi olduğunu anlayınca yalvarmaya başladım. Tüm bunları söylerken düğün neşesi gibi neşeli bir ses tonuyla konuşuyordu. Telefonu kapattıktan sonra kardeşim ile karakola gittik.

"ÇAYI DEMLE GELİYORUM"

Karakolda bulunduğum sırada sanık aradı. Ben telefonu açıp sesini hoparlöre verdim. Bana 'çayı demle geliyorum' dedi. Daha sonra telefondan bir şeyler dinletmeye başladı. Birden art arda silah sesleri geldi. Bu sırada kardeşim Hülya'nın çığlıklarını duydum. 3 el ateş sesi geldikten sonra Hülya 'Katil, biz sana ne yaptık?' diye bağırdı. Ben kendimden geçmiştim. Uyandığımda olaydan yarım saat geçmişti.

"KAN PARASI DİYE 32 BİN TL GÖNDERMİŞ"

Eve girince telefonum otomatik olarak internete bağlandı. İnternet bankacılığından telefonuma mesaj geldi. Mesajı açtığımda sanık tarafından hesabıma 'kan parası' diye 32 bin TL gönderildiğini gördüm. Olaydan 10 dakika sonra bu para hesabıma gelmiş.

Bacanağı ve baldızını öldüren sanık: Mermi attığım adam sağ kalmaz

"KIZ KARDEŞİM HAMİLEYDİ BUNU BİLİYORDU"

Tüm ailemin isimlerini sayarak yok edeceğini söyleyip, 'Ölene kadar bu acıyla yaşayacaksın, seni öldürmeyeceğim' demişti. Kardeşim Hülya ile olaydan 20 gün önce hastaneye gitmiştik. Kız kardeşim hamileydi. Sanık kız kardeşimin hamile olduğunu biliyordu. Boşanma davamız var. Sanıktan şikayetçiyim."

CANAVARCA HİSLERLE SALDIRIDA BULUNDU

Acılı ailenin avukatı Tolga Terzioğlu da sanığın eylemi gerçekleştirirken tasarlamanın yanı sıra canavarca hisle de hareket ettiğine dikkati çekti. Terzioğlu, "Maktul Hülya Özmen'in hamile olmasından dolayı bu hususunda dikkate alınması gerekir. En üst sınırdan mahkümiyet hükmü tesis edilerek başta maktul yakınları olmak üzere tüm kamu vicdanında bir nebze olsun rahatlatacak mahiyette ibretlik olacağı noktasında mahkemeye güvenimiz tam" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Erzurum Fatih Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (102)

Bu haberi hatırlıyorum:

Böyle tipleri infaz edin gitsin. Bunun ne kendine ne de topluma faydası olmaz. Hayvan bakar gibi hapis de beslemeye gerek yok.

56
5
yanıtYanıtla
Seren canj:

Nedense polis hep belli şehirlerden seçmişler burda kim suçlu tabiki hükümet içinde insan sevgisi olmayan lar

yanıt6
yanıt4
Suriyeli:

Abi kanım dondu yav.

yanıt2
yanıt2
Yağız:

Sanık ın bir özel harekatçı olması ayrı bir içler acısı biz kendimizi paraladık özel harekatçı olmak için böyle zalimler özel harekatçı oluyor.

39
7
yanıtYanıtla
DOLAR 8 LIRA:

Zalim olacak tabi işi terörist gebertmek ama kafayı bozmuş arızaya geçmiş.

yanıt6
yanıt11
Seren canj:

Cahiller işte

yanıt3
yanıt2
ito:

devtet böyle şerefsiz yetiştirmez.

25
10
yanıtYanıtla
Anti-erzuRUM:

Bana erzurum demeyin hangisiyle karşılaştıysam canımı yakmıştır. Sözde onlardan daha iyi müslüman yoktur ama karılarına ihanet ederler, borçlarını asla geri ödemezler, verdikleri sözde asla durmazlar, emanete ihanet ederler, cahillik paçalarından aktığı halde kibirli ve bilmiş tavırlarıyla tanınırlar, Atatürk Üniversitesi kurulduğundan beri genç kızları taciz ve takip ederler, kadın cinayetleri ile meşhurdurlar, aşırı kıskanç fesat bir yapıya sahiptirler, dedikodu fitne onların işidir uzak durun

16
14
yanıtYanıtla
senin memleket neresi:

ne anlatıyorsun sen haber ne senin derdin ne. tamam anladık erzurum üzerinden geçmiş belli de bunu tüm erzuruma ne mal ediyorsun

yanıt8
yanıt2
SENİN MEMLEKET NERESİ:

HADİ LEN ORADAN DALLAMA TİPİK BİR ERZURUMLU BARZOSUN İŞTE KİBİR KABULLENMEMEZLİK NARSİSTLİK DAMARINIZA İŞLEMİŞ ASIL İSTANBUL ANANIN ÜSTÜNDEN GEÇMİŞ SENİN

yanıt1
yanıt4
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title