Haberler

Aymesem'in Avrupalı Çıraklarından ATO ve Esnaf Odasına Nazik Ziyaret

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Almanya- Berlin'deki proje çalışmalarını tamamlayarak yurda dönen Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar, merkezin öğretmenlerinden Adnan Çakıroğlu ve bir grup öğrenci yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı'yı ziyaret ettiler.

Ziyarette; hayata geçirdikleri proje ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Şefik Açar, "Ulusal Ajans tarafından desteklenen 'İstihdam Öncesi Farklı Meslek Dallarında Otomasyon Sistemleri Eğitimi' Erasmus+ Projemiz okulumuzun koordinatörlüğünde, Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi ve Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konsorsiyumu tarafından yürütüldü" dedi.

İkisi Almanya- Berlin'e, biri Macaristan-Budapeşte'ye olmak üzere üç akıştan meydana gelen projenin bütçesinin 58 bin 976 Avro olduğunu kaydeden Şefik Açar, "Projenin Macaristan akışını Gönen Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, NCT Akademi GmbHile birlikte gerçekleştirmiş ve Ulusal Ajans tarafından yerinde denetime tabi tutulmuştur. Projemizin yıldızlı projeler arasına alınabileceği belirtilmiştir. Projenin Almanya akışları TUV ReinhardAkademieGmbHve ARDABeratung&BildungGmbH koordinasyonunda gerçekleşmiştir. Buradaki çalışmaları okulumuz ve Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi farklı tarihlerde gerçekleştirmiştir. Proje çalışmalarında her okuldan 1 idareci, 1 öğretmen ve 12 öğrenci olmak üzere toplam 42 kişi görev aldı" dedi.

Proje kapsamında öğrencilerin mesleki bilgi ve becerileri geliştirilip yeni kullanılan teknolojilerin yerinde görülmesinin sağlandığını kaydeden Şefik Açar, "Çalışmalardan arta kalan zamanlarda düzenlenen sosyal kültürel faaliyetlerle öğrencilerin genel kültürlerinin ve sosyal yaşam becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmiştir. Bu kapsamda Bergama Müzesi, İslami Eserler Müzesi, Terör Müzesi, Berlin Teknik Müzesi, Hayvanat Bahçesi, Prag, Dresden ve mesleki eğitim veren iki okul ziyaret edilmiştir. Proje sayesinde hiç şehir dışına çıkmamış öğrencilerin ilk defa uçağa binmesi, ilk defa yabancı dil kullanmaları, ilk defa farlı iki ülkeye gitmeleri sağlanmıştır" dedi.

Ziyarette konuşan ATO Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı da, AYMEŞEM'in kendilerine yönelik gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Odamızın ismini taşıyan okulumuzun böylesine güzel bir proje yürütmüş olması bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. Çocuklarımızın bu genç yaşlarda Avrupa tecrübesi yaşamaları çok önemli. Mesleklerinin Avrupa'daki uygulamalarını görüp kendilerini geliştirdiler. Şimdi bu tecrübeleri çalıştıkları işletmelerde veya ileride kendi işyerlerini açtıklarında uygulamaya dönüştürebilecekler. Bu Ayvalık'taki sanayimizin ve hatta ülkemizin gelişmesi açısından son derece önemli. Sadece mesleki açıdan değil sosyal yaşam içindeki gözlemleriyle de kendilerini geliştirmişlerdir. Kurallara uyma, yaşadıkları çevrenin korunması gibi konularda da ciddi deneyimler elde ettiklerini düşünüyorum. Bu nedenle projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da okulumuzun yanında olacağız. Şahsımın, yönetim kurulumun ve oda meclisimizin okulumuza maddi ve manevi destekleri devam edecektir" diye konuştu.

İkinci durakları Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu

AYMEŞEM'li heyetin ikinci durağı ise;Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca ve yönetimine yönelik oldu.

Ziyarette; Okul Müdürü Şefik Açar'ın bilgilendirmesinden sonra söz alan Ayvalık Esnaf Odası Başkanı Melih Çakırca, "Ayvalık'taki, Altınova'daki, Sarımsaklı'daki küçük işletmelerde çalışan çırakların proje kapsamında yurt dışına çıkmış olmaları beni çok mutlu etti. Okulumuzun çalışmalarını oda olarak yakından takip ediyoruz ve okulumuzla gurur duyuyoruz. Çok güzel çalışmalar yürütülüyor. Bu proje de onlardan biri. Ben bu projede emeği olan idareci ve öğretmenlerimize gençlerimize bu imkanı sundukları için teşekkür ediyorum. Öğrencileri de yakaladıkları bu şansı iyi değerlendirdikleri için tebrik ediyorum. Okulumuzun tüm faaliyetlerinde elimizden geldiğince maddi ve manevi yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Her iki ziyarette; oda yöneticileri ile projede görev alan öğrenciler arasında proje konusuyla ilgili sıcak ve yararlı kısa bir sohbet gerçekleştirilirken, ziyaretlerin sonunda her iki oda başkanına AYMEŞEM'li çırakların Berlin hatıraları armağan edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Almanya Ayvalık Berlin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title