Haberler

    Avrupa'da Önemli Bir Güç Haline Geldik'

    İNGİLTERE Türk Diyanet Vakfı salonunda düzenlenen ve UID UK Başkanı Erdal Yetimova'nın ev sahipliği yaptığı programa, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Lord Mark McInnes, Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Eğitim Müşaviri...

    İNGİLTERE Türk Diyanet Vakfı salonunda düzenlenen ve UID UK Başkanı Erdal Yetimova'nın ev sahipliği yaptığı programa, KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Lord Mark McInnes, Londra Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Özdemir, Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, UID Kadın Kolları Başkanı Fatma Uğur, MÜSİAD Başkanı Nuri Bulgurcu, Milli Görüş İngiltere Bölge Başkanı Ubeyde Bilaloğlu, Kıbrıs Türk Toplumu Merkezi Başkanı Niyazi Enver, THY Londra Müdürü Celal Baykal, Diyanet Vakfı Müdürü Necmi Akçay, Efes Grubu yöneticileri Kazım Akkuş ve İbrahim Uzun, Sofra restoranları sahibi Hüseyin Özer, aralarında Osman Cinik, Recep Ercan, Abdullah Güven'in de yer aldığı çok sayıda iş adamı, Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumu kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, eğitimciler ile kalabalık bir davetli katıldı.

    Erdal Yetimova

    'ÖNEMLİ BİR GÜÇ HALİNE GELDİK'

    Erdal Yetimova, UID'nin tarihçesi ve Türklerin Avrupa'daki varlığını özetleyen bir konuşma yaptı.

    Bugün Avrupa'da 5.5 milyon Türk nüfusu yaşadığını hatırlatan Yetimova, şöyle dedi:

    "Avrupalı Türklerin durumunu en iyi anlatan ve bugüne ışık tutan çarpıcı sözü Mark Fish söylemiştir; 'Biz işçi istedik, onlar insan gönderdiler.' Adeta kendilerini feda ederek Avrupa'ya işçi olarak gelen birinci nesil büyüklerimizin özverileri sayesindedir ki, bugün Avrupa'da tam 5.5 milyonluk bir Türk toplumu kültürünü ve benliğini kaybetmeden varlıklarını sürdürmektedir. Yıllarca ötelenen, ikinci sınıf insan muamelesi gören ve sorunlarına çözüm bulamayan Türk toplumu, Allah'a şükürler olsun ki, şimdi önemli bir güç haline geldi."

    'AVRUPA'NIN GÜVENLİĞİ TÜRKİYE'DEN SAŞLIYOR'

    "2004 yılında kurulan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği bugün 17 ülkede 36 bölgesi ve 152 şubesiyle dinamik bir teşkilattır. Kuruluşumuzdan itibaren yaptığımız çalışmalarda Alemlerin Efendisinin, 'Bir Milletin Efendisi O millete Hizmet Ederdir' düsturu belirgin oldu. Birlik ve beraberlik mitinglerimiz ile PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerini, Avrupa'nın birçok noktasında şiddetle protesto ettik. Bizler biliyoruz ki, Avrupa ülkelerinin her birinin terörle mücadele Avrupa'nın güvenliği,Türkiye'den başlamaktadır. Bu sebeple Avrupa ülkelerinin her birinin terörle mücadele noktasında çok daha kesin bir biçimde Türkiye'nin yanında almalarının elzem olduğunu ifade ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Avrupalı Türkler olarak bizler, hedefe kilitlenip kestirme yolu bulduklarında, yola çıkanları yarı yolda bırakanlardan olmadık. Yolun yolcusu olarak, bu salonda bulunan her bir Avrupalı Türk, bizler bundan sonrası için de 'varız' diyoruz. Bu duygularla katılımınız için şükranlarımı sunuyorum."

    Abdurrahman Bilgiç

    RAMAZAN VE BAYRAMIN ÖNEMİ

    Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç de Ramazan ayının ve bayramın insanlar arasında dayanışma, birlik, kardeşlik kavramlarını öne çıkardığını vurguladı. Bilgiç şöyle konuştu:

    "Sözlerime, Uluslararası Demokratlar Birliği İngiltere'nin düzenlediği bu anlamlı iftar etkinliğinde sizlerle bir araya gelmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek başlamak istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

    Malumları olduğu üzere uzunca yıllardır Avrupalı Türk Demokratlar Birliği adı altında faaliyetlerini yürüten bu kuruluş geçtiğimiz günlerde Genel Kurul toplantısıyla ismini Uluslararası Demokratlar Birliği olarak güncelledi. Ben bu yeni ismin, bugüne değin değerli çalışmalar yürütmüş bu kuruluşa hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hepimiz ülkemizden binlerce kilometre uzakta da olsak huzur ayı olan Ramazan'ı bu yıl da idrak etmiş olmanın manevi mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de Londra'da bereket sofrasına birlikte oturarak bu mukaddes ayın birleştiriciliğini bir kez daha görme fırsatını yakalamış bulunmaktayız. Türk insanının iftihar edecek hasletleri mübarek Ramazan ayı boyunca daha fazla ortaya çıkmakta; dayanışma, yardımlaşma, şefkat ve merhamet kavramlarının adeta toplumun ortak dili haline gelmesi bu kutsal ayda en yüksek mertebelere ulaşmaktadır. Baştan sona rahmet, mağfiret ve bereket dolu olan mübarek Ramazan ayı Müslümanlar için ibadetlerin yoğunlaştığı, inanç, huzur, karşılıklı sevgi, saygı ve paylaşmanın öne çıktığı bir ay olmakla beraber aynı zamanda özellikle yurt dışındaki genç nesillerimize milli kültür, bilinç, şuur ve değerlerimizi nakletmemize imkan tanıyan önemli bir fırsat penceresi niteliğindedir. Ben bu vesileyle milli bütünlüğümüzün kalıcı olmasına, aile birliğimizin korunmasına, çocuklarımızın değerlerimize bağlı, eğitimli ve kültürlü çağdaş bireyler olarak yetiştirilmesine gayret etmemiz gerektiğini; değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılması için verdiğiniz mücadele ve fedakarlıkları kararlılıkla sürdürmemizin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

    Bu mübarek ayın dünya üzerindeki acıların son bulmasına; güzel dinimizin ulvi mesajlarında zikredildiği üzere dünyada mutlak barışın sağlanmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

    Bu güzel etkinlik için teşekkürlerimi sunuyor; Ramazan ayının huzur iklimini müteakip erişeceğimiz Ramazan Bayramı'nın hepimiz için sevgi ve mutluluk dolu bir şekilde geçmesini dileyerek hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

    Mehmet Uğur Dilipak

    SANDIĞA GİDİN OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN

    Bir süredir Londra'da bulunan AK Parti Kahramanmaraş Vekili Mehmet Uğur Dilipak ise konuşmasında seçimlerin üzerinde durdu. Yurtdışındaki Türk vatandaşlarının Türkiye seçimlerine katılımının düşük olduğuna dikkat çeken Dilipak, İngiltere ve Avrupa'daki vatandaşların bu seçimlere katılarak oy hakkını en iyi şekilde kullanmalarını istedi. Ramazan ayının insanlara verdiği mesajın da altını çizen Dilipak, şöyle dedi:

    "İki günden beri sizlerle beraber istişare yapıyoruz. Gerçekten burada çok güzel bir topluluk oluşturmuşsunuz. Türkiye'de şu anda önemli bir seçim arifesindeyiz. İnşallah buradaki kardeşlerimiz de, gitsinler muhakkak ve muhakkak bir şekilde oylarına sahip çıksınlar. Öncelikle biz tabii kendi partimize olmasını isteriz ama nereye kullanırlarsa kullansınlar, muhakkak bir şekilde kendi oylarına sahip çıksınlar. Her yerde oy kullanım oranları çok düşük. Bunu artırarak burada da, gerek İngiltere'de gerekse Avrupa içerisinde, siyasi topluluklar içinde etkin bir şekilde rol oynasınlar.

    Çünkü, rol oynamadığınız zaman sizlerle ilgili herhangi bir kimsenin düşünce sistemi olmaz. Bu Türkiye içinde böyle Avrupa için de. Oylarımızı Türkiye için kullandığımız zaman, Türkiye ne kadar istikrarlı ve güçlü olursa, bizler de bulunduğumuz ülkelerde kendimizi o kadar güçlü hissederiz. Türkiye'nin istikrarından yana oyunuzu kullanmanız lazım. Oy vermeye gitmek zor geliyor insanlara ama beş yılda bir bunu yapalım. Bir ülkenin vatandaşına bulunduğunuz ülkede verilen değer, ülkenizin değeri kadardır."

    Yaklaşık 450 kişinin katıldığı iftar programı cami hocası İsa Karadere'nin okuduğu sofra duası ile son buldu. Programa katılanlar yemek sonrası sohbet etme imkanı buldu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title