Haberler

Artvin Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'nun Arkasına Tenekeyi Takacaklar, Yallah Diyecekler

Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'nun arkasına tenekeyi takacaklar, yallah diyeceklerİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi İlçesi'nde vatandaşlara hitap etti.

Bakan Soylu Kılıçdaroğlu'nun arkasına tenekeyi takacaklar, yallah diyecekler

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Arhavi İlçesi'nde vatandaşlara hitap etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiriler yönelten, terörle mücadele edilirken PKK ile aynı söylemi dile getirmenin terör örgütlerinin değirmenine can suyu taşımak olduğunu ifade eden Soylu, "16 Nisan akşamı Kılıçdaroğlu'nun arkasına tenekeyi takacaklar, yallah diyecekler" dedi.

Ankara'dan özel uçakla Gürcistan'ın Batum Havalimanı'na giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek Arhavi İlçesi'ne geldi. İlçe girişinde Arhavi Belediyesi halk oyunları ekibinin tulum eşliğindeki gösterisi ile karşılanan Bakan Soylu, ilçe meydanında vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiği belirterek sözlerine başlayan Soylu, milletin yıllarca terbiye edilmeye çalışıldığını belirterek Türkiye'nin ilerlemesini engellemeye çalışan bir anlayışla karşı karşıya olduklarını söyledi.

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ ADIMLAR ATACAĞIZ"

Yıllarca dönüp arkalarına bakmaktan yorulduklarını ifade eden Soylu, "Acaba bir Başbakan idam edilecek mi diye beklemekten yorulduk. 'Yeni bir 15 Temmuz ne zaman gelecek?' diye yorulduk artık. Adımlarımızı kısa attırmaya çalışıyorlar. Bütün dünyaya haykırıyoruz. Kısa adım atan bir ülke değiliz ve olmayacağız. Büyük ve güçlü adım atacağız. Kimin tahtında oturduğumuzu biliyoruz. Ertuğrul Gazi, Osmangazi, Orhan Gazi'nin tahtında oturuyoruz. Rahmet, şefkat medeniyetinde yaşıyoruz. Batı ülkelerine benzemeyiz. Anasını babasını yaşlanınca huzur evine gönderen, geçmişini, tarihini, insanlığını unutan ülke değiliz. Biz Anadolu medeniyetinin insanlarıyız" ifadelerini kullandı.

"ÖZERKLİK LAFI SÖYLEYİNDE ALALIM BOYUNUZUN, POSUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ"

7 Haziran seçimleri sonrası birilerinin havaya girdiğini ifade ederek açıklamalarını sürdüren Bakan Soylu, HDP'lilere eleştiriler yöneltti ve şunları söyledi:

"Yüzde 10'u aştıktan sonra havaya girdiler. Afralar, tafralar, fiyakalar, cakalar. Birisi ne söyledi? 'TC'yi tükürüğümüzle boğacağız' dedi. Biz de gereğini yaptık. Şimdi dört duvarın içinde, kodeste. Neyle uğraşacaksa uğraşsın. O bu milleti, ülkeyi, kardeşliğimizi tanımıyor. Zannediyor ki bu ülkede birileri beni arkadan fişeklerse istediğimizi söyler, yanıma kar kalır. Bu medeniyet ihanet edenin yanına bırakmaz. Birisi daha vardı? Ne dedi? Arkasını PYD, PKK'ya yaslıyormuş. Şimdi sana dört duvar verdik, beğendiğine yaslan şimdi. Hangisine istersen ona yaslan. Öyle bir havaya girdiler ki. 7 Haziran geçti, 16 yerde özerklik ilan edecekler. Kandil'deki itlerde onlara cesaret veriyor. 16 tane yerde özerklik ilan edecekler. Varto, Nusaybin, Kızıltepe, Diyarbakır Kulp'ta, Hani, Silvan, Siirt, Şırnak, Hakkari'deydik, her yerdeydik. O gün cesaretliydiniz. Yüzde 10'un üzerine çıkınca havanızdan geçilmiyordu. Özerklik ilan ediyordunuz. Hani bugün özerkliğin lafını söyleyin de alalım boyunuzun posunuzun ölçüsünü. Hep beraber mücadele ediyoruz. Hani, Gabar, Cudi, Besler, Dereler, Tunceli, Ali Boğazı, Kutu Deresi, Lice kırsalı onlarındı. Her birinde bizim evlatlarımız fellik fellik terörist arıyor, onlarda fare gibi kaçıyor. Son 3 günde 36 terörist etkisiz hale getirdiler. Hiç merak etmeyin. Bizim evlatlarımız çok çalışıyor. Hükümetimiz, devletimizin ve milletimizin iradesi ile hep birlikte. Endişe etmeyin. Milletimize namus sözümüzdür. Bu PKK denilen alçak yapıyı er geç yerin dibine gömmezsek, bu millete verdiği acıların hesabını onlardan tek tek sormazsak namerdiz. "

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BANA HARAM OLSUN"

Kendisinin de kız babası olduğunu hatırlatan Soylu, PKK'lıların 13 yaşındaki çocukları annelerinin kucaklarından alarak zorla dağa götürdüğünü belirterek, "Onları da terörist yapmaya çalışıyorlar. Annelerin elleri böğründe, babalar gözü yaşlı, çaresiz kalıyorlar. O kadar hain, alçak ve ahlaksızlar ki hiçbir değerleri bizim milletimizin değeri ile örtüşmüyor. 13 yaşındaki çocukların fiziklerine bakıyorlar, kimine pantolon, kimine etek giydiriyorlar. 65 yaşındaki alçakların karşısına çıkarıyorlar ve taciz ediyorlar. Bu bizim vicdanımızı kanatıyor, insanlığımızı sarsıyor. Eğer bundan sonra bu çocukları dağa götürürler de, o annelerin ellerini koynunda bırakırlarsa İçişleri Bakanlığı bana haram olsun " dedi.

"BAYKAL, DÜŞMAN SENİN YANINDA DURUYOR"

Kılıçdaroğlu'nun yeni Anayasa maddelerini okumadığını ileri sürerek açıklamalarını sürdüren Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Ben adam sen hangi memlekette yaşıyorsun? Hadi yeni Anayasa'yı bilmiyorsun, bu ülkede 2000 yılında merhum Ecevit, Ahmet Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanı seçmedi mi? Sonra ne oldu? Ahmet Necdet Sezer kafasına Anayasayı fırlattı. Ne oldu Türkiye'de? Türkiye'nin en büyük ekonomik krizi oldu. Bedelini kim ödedi? Bu millet ödedi. Kılıçdaroğlu o gün neredeydin? Bu memlekette miydin, başka bir memlekette miydin? Bugünü bilmiyorsun, o günü demi yaşamadın? Ben beyefendiye, 'uzayda yaşıyor' demişim de çok alınmış. Cumhurbaşkanımız bunun için '5 tane keçiyi versen kaybeder' dedi. Muğla Milas'da ben bunu ifade edince birisi, 'Keçileri iyi tanırım. Keçiler kaybolmaz, bu adam kendini kaybeder' dedi. CHP'li kardeşlerimize sormak istiyorum; biz memleketimiz için uğraşıyoruz. CHP'li kardeşlerimize Murat Karayılan, Cemil Bayık, PKK'lı teröristlerden ele başlarından daha mı uzağız? Bu ülkenin ezanını susturmak isteyen, bayrağını indirmek isteyen, bu ülkenin namusunu kirletmek isteyen ve ülkeyi işgal etmek isteyen Yunan postalından daha mı uzağız? Bizi düşman görüyorlar ve denize dökecekler. Yunan'dan daha fazla düşman görüyorlar. Böyle bir vicdan olabilir mi?. Siyaset yapar, söz söylersiniz ama bizi bu kadar büyük bir düşman görmenin, PKK'lı teröristlerden daha ötekileştirmenin ne anlamı var? Bu nefrettir. Bu bugünün nefreti değil. Aynısını Deniz Baykal'da söyledi, 'Hayır çıktığında düşmanı denizi döktüğümüz gibi sevineceğim' dedi. Demek istiyor ki biz kaybedersek bu ülkede istiklal mücadelesinin kazanıldığı kadar çok sevinecek. Çünkü 'düşmanları mağlup ettik' diyeceğiz. Ayıp. Böyle bir şey söylenmez. Benim ki de saflık. İkide bir diyorum ki, 'Baykal, Kılıçdaroğlu'nu al gel de, kaset hikayesini sana İçişleri Bakanlığı'nda gösterelim'. Biz adamın nasıl bir tezgaha düştüğünü, kimler tarafından tezgaha düşürüldüğünü, o kasetlerin nasıl çekildiğini, kimlerin yerleştirdiğini, kimlerin talimat verdiğini ve Kılıçdaroğlu'nun nasıl Genel Başkan olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. O diğer taraftan, 'sen benim düşmanımsın' diyor. Düşmanın senin yanında duruyor. Her türlü tezgahı kuran yanında duruyor. Sen bizi düşman ilan ediyorsun. Bu yanlış."

"KILIÇDAROĞLU'NUN ARKASINA TENEKEYİ TAKACAKLAR, YALLAH DİYECEKLER"

PKK ile mücadele ettiklerini ve terörün belini kırmak üzere olduklarını ifade eden Soylu, Kandil'in 'evet çıkarsa biteriz' dediğini öne sürdü ve şöyle devam etti:

"CHP'li kardeşlerim. Siyaset yapabilirsiniz. Bizi eleştirebilirsiniz, biz de sizi. Ama durup dururken, bu ülkede terörle mücadele edilirken, en kritik anında PKK ile aynı söylemi dile getirmek terör örgütlerinin değirmenine can suyu taşımak değil de nedir? Bu dünyada da öteki dünyada da sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bu millet bunun hesabını sorar. Bu dünyada da öteki dünyada da sorar. Geçen gece 23: 00'de Diyarbakır'a gittim. Lice'de 70'e yakın teröristin ektisiz hale getirildiği operasyon alanına gittim. Sabaha kadar orada kaldım. Bana, 'Dün buraya HDP'liler geldi, bu operasyonu durdurun' dediler. Niye durduracağım? Beşiktaş İnönü Stadyumu önündeki patlamayı oradan gönderdiler. Türkiye'de o bombaları Lice kırsalından gönderirler. Talimatları İzmir'e, Antalya'ya, Adana'ya, İstanbul'a, Ankara'ya oradan gönderirler. Şimdi orayı onlara dar ediyoruz. HDP'li milletvekili, 'operasyonu durdurun' demiş. 7 Haziran'daki durum olsa AK Parti iktidar olmadı. CHP'nin azınlık olarak o dönemde iktidara gelme şansı var mıydı? Vardı. 16 Nisan'da kol kola girmişsin, beraber gidiyorsun. Tam terör örgütleri ile beraber mücadele anındasın, adamları kıstırdın, bitireceksin. Oradan gelecek biri, 'Operasyonu durdurun' diyecek. Bir daha hangi askeri, özel harekatı ve korucuyu oraya gönderip o mücadeleyi yapabilme kabiliyetine sahip olabilirsiniz. Çok kritik bir yanlış yapıyorsunuz. CHP'li kardeşlerime Kılıçdaroğlu'nu uyarmalarını söylüyorum. Bu ülke, millet ve ülkenin hürriyeti için çok kritik bir yanlış yapıp terörün değirmenine can suyu taşıyorsunuz. Bunun hesabını bu millet muhakkak soracaktır. 16 Nisan akşamı Kılıçdaroğlu'nun arkasına tenekeyi takacaklar, yallah diyecekler."

16 Nisan'da millet vereceği kararla kendi sistemini getireceğini ifade eden Bakan Soylu, vatandaşlara, "Büyük oyunu bozmaya, tarih yazmaya ve rekor bir oyla sandıkları patlatmaya hazır mısınız?" diye sordu ve konuşmasını tamamladı. Bakan Soylu, Hopa'ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Arhavi Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title