Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.Ak Partili üyeler meclis salonunun kapısı önünde, meclis salonuna girerken, içeride basın açıklamasından genel, Murtaza Tamyürek portre.

Foto: Ak Partili üyeler meclis salonunun kapısı önünde, meclis salonuna girerken, içeride basın açıklamasından genel, Murtaza Tamyürek portre.

===

Can taşıyan daha dikkatli olacak

EMNİYET Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından, karayolları trafik güvenliğinin artırılması amacıyla düzenlenen 'Ticari Araç Sürücüleri Bilgilendirme Toplantısı'nda sürücüler, trafik kazalarının önlenmesi konusunda bilgilendirildi. Sea Life Otel'deki toplantıya, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Hamza Altıntaş, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ile çok sayıda araç sürücüsü katıldı.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, yük ve yolcu taşımacılığı yapan herkesin belirli eğitimden geçmesi gerektiğini belirterek, "Araçlarımızda can taşıyoruz. Daha bilinçli kişilerin direksiyon başında olması lazım. Emniyet Müdürlüğü de federasyonumuza destek veriyor" dedi. Trafikten Sorumlu Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktuğ ise Antalya'da her geçen gün araç, sürücü ve kaza sayısının çoğaldığına dikkati çekerek, yaralamalı trafik kazaların azaldığını, ancak ölümlü kazaların arttığını kaydetti.

Avrupa'da birçok kentte uygulamaya konulan, Antalya'da ise pilot bölge uygulaması ile Konyaaltı Caddesi'nde başlatılan 'Yaya Öncelikli Şehir' uygulamasını hatırlatan Aktuğ, "Kalkınmış toplumlarda olduğu gibi, ışıksız yaya geçitlerinde, yayalara öncelik tanınan trafik kültürünün yenilikçi bir yaklaşımla toplum tarafından benimsenmesi sağlanacak. Projeyi hazırlarken dayanağımız 'Önce insan' ilkesi oldu. Avrupa trafik kültürüne göre uygulanacak eğitim süreciyle hedefimiz gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yol ve trafik güvenliği konusunda şoför esnafını bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, trafik kazalarını önlemek ve hizmet kalitesinin artırılarak kamu güvenini kazanmak için bu toplantıları düzenlediklerini söyledi. Ticari araçların kara yollarında özel otomobillere göre daha fazla olduğuna değinen Apaydın, trafik sorununun, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de insan yaşamını tehdit eden önemli sorunların başında geldiğine dikkati çekti.

Sorunun Dünya Sağlık Örgütü tarafından insanlığı tehdit eden küresel halk sağlığı sorunu olarak kabul edildiğine değinen Apaydın, trafik kazalarının toplumun her kesimini etkileyen bir problem olmaya devam ettiğini belirtti. Apaydın, şoförün trafik güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olmasının, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı kalabilmesinin, trafik güvenliğini doğrudan etkilediğini ifade etti. Bunun için şoförün meslek eğitimi ve standının belirlenmesinin önemine işaret eden Apaydın, "Şoförlük meslek standının hazırlanması ve uygulamaya konulması çalışmalarını başlattık" diye konuştu.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan ve TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın

===

Yöresel ürünler tanıtıldı

Antalya'da düzenlenen 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri Tanıtım Günleri'nde, 45 ilden 130 farklı firmanın 80 yöresel ürünü tanıtıldı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Kültür Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, AÜ Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ziraat Ajansı tarafından desteklenen 1. Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri Tanıtım Günleri başladı. Cam Piramit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğin açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, Türkiye'de ilk defa düzenlenen organizasyonda üretici, tüketici, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin bir arada bulunduğunu dile getirdi. Prof.Sarı, 'Kendi markanı yarat', 'Yöresel ürününü tanıt ve sat', 'Projeni akademisyenlerle tartış' sloganıyla yapılan etkinlikte yöresel ürünlerin tanıtımı, markalaşması, pazarlanması ve kaybolmak üzere olan yöresel ürünlerin canlandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Ziraat Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu, yöresel ürünlerin ülkenin kültürel zenginliğini, iklim ve coğrafya çeşitliliğini gösterdiğini kaydetti. Yöresel ürünlerin Batı ülkelerinde sektör haline geldiğini ve ticari kazanç sağlandığını dile getiren Kolcuoğlu, Türkiye'de de bu ürünlerin sektörleşebilmesi için standartları koruyarak üretim hacminin artırılması gerektiğini vurguladı. Kolcuoğlu, yöresel ürünlerin tanıtılarak, güvenli satın alınabilmesi gerektiğini söyledi.

Etkinlik kapsamında Ziraat Ajansı tarafından gerçekleştirilen 'Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri'nde 45 ilden 130 farklı firmanın 80 yöresel ürünü tanıtıldı. Etkinliklerde 65 üniversiteden akademisyenler 200 bildiri okuyacak ve 170 sanatçının 350 eseriyle 45 farklı alanda workshop çalışması sunulacak. Etkinlikte organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayanlara plaket de verildi. Etkinliğin pazar günü saat 21.00'e kadar ziyarete açık olduğu belirtildi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinliğin açılışından foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Tamyürek Fevzi Apaydın Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title