Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Finike Şubesi Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü dolayısıyla yemek verdi.

Foto: Meclisten ve Budak

===

Finike'de cumhuriyet yemeği

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği Finike Şubesi Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yıldönümü dolayısıyla yemek verdi. Pergole Restaurant'ta düzenlenen yemeğe, Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, CHP İlçe Başkanı Reşat Eker, MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, ADD Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte konuşan ADD Finike Şubesi Başkanı Öztürk, Kurtuluş Savaşı'nın en zorlu koşullarında bir araya gelen Türk ulusunun bugün de emperyalizm ve destekçilerinin oyunlarını bozacak güce sahip olduğunu vurguladı. Bu güce inandıklarını dile getiren Öztürk, "Halkın sağduyusuyla bugünlerin geçeceğinden, Cumhuriyetimizin 89'uncu yılını da, 100'ncu yılını da aynı coşku ve heyecanla kutlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler var oldukça cumhuriyet ilelebet yaşatılacaktır" dedi.

Ankara'da düzenlenen 'Vatan ve Cumhuriyet Buluşması'nda her türlü engele rağmen Anıtkabire ulaşıldığını ve eylem yapıldığını da hatırlatan Öztürk, alana bayraklarıyla giderek cumhuriyeti kutlayan herkesi saygıyla selamladıklarını vurguladı. Türk bayrağı açanın tekmelendiği bir bayram yaşandığını kaydeden Başkan Öztürk, "Cumhura karşı olan bir hükümetin baskısını ve acımasız yüzünü bir kez daha gördük" dedi. Konuşmanın ardından davetliler yemekte bayram coşkusunu yaşadı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Cumhuriyet'in en iyilerine ödül

DEMRE Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen cumhuriyet konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi. İlkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaş Kaymakamı ve Demre Kaymakam Vekili Selami Kapankaya, Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Hüsnü Korkmaz, Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün tarafından verildi.

Yarışmalarda, resim dalında Yusuf Özek İlkokulu'ndan İzel Yıldırım birinci, Beymelek İlkokulu'ndan Baybars Sezen ikinci, Yunus Emre İlkokulu'ndan Şevval Açık üçüncü oldu. Aynı dalda Beymelek Ortaokulu'ndan Düşsel Atalay birinci, aynı okuldan Tuğba Kocabaş ikinci, Özel Anka Ortaokulu'ndan Ela Naz Çetinkaya üçüncü oldu.

Resim dalında Demre Lisesi'nden Sevim Tozkal birinci, Demre Anadolu Lisesi'nden Büşra Betül Çınar ikinci, Demre Lisesi'nden Fatma Çalışkan ise üçüncü oldu. Şiir dalında ilkokullarda birinciliği Sait Mucuk, ikinciliği Emine Pancarcı, üçüncülüğü ise Hatice Darıcı aldı. Şiir dalında ortaokullarda ise Kevser Arıcı birinci, Fatma Alatüfek ikinci, Merve Göktaş ise üçüncü oldu.

Kompozisyon dalında ise Demre Anadolu Lisesi'nden Ayşe Özen birinci, aynı okuldan Müge Güngör ikinci, Betül Özaslan ise üçüncü oldu. Demre'de düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nda ise 1000 metre minik kızlarda Gamze Nur çetin, 1200 metre minik erkeklerde İbrahim Sami Özek, 1200 metre yıldız kızlarda Gülsüm Coşkun, 1500 metre yıldız erkeklerde Deniz Uyar, 1500 metre genç kızlarda Hamide Çoban, 2000 metre genç erkeklerde Serkan Aka birinci oldu.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ödül töreni

===

Bu coşku hiç bitmesin

GAZİPAŞA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, gece fener alayı düzenlendi. Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinliğe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Fener kapsamında düzenlenen fener alayına Kaymakam Muhittin Pamuk ve Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılan çok sayıda öğrenci ve vatandaş, Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü. Yürüyüş 10. yıl marşı eşliğinde muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Fener alayından

===

Kemer'de Cumhuriyet coşkusu

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Cumhuriyet'in 89'uncu yıl dönümü kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler Çıralı Yanartaş'tan Cumhuriyet Koşusu ile başladı. Yanartaş'ta olimpiyat meşalelerini yakarak Kemer'e getiren Kemer Doğa Dostları Spor Kulübü sporcuları, ilçe girişinde alkışlarla karşılandı. Sporcular taşıdıklarını meşalelerle Atatürk Anıtı'nın önündeki büyük meşaleyi yaktı.

CUMHURİYET OLMASAYDI CAMİLERİMİZ OLMAYACAKTI

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül 45 kilometre mesafeden olimpiyat ateşini getiren, eski maratoncular Çiçek Şensoy, Oktay Şensoy, atletler Demet Güvenç, Özlem Aydın, Tahsin Dağdeviren, Kemal Ekin ve Can Nal'a plaket verdi. Başkan Gül burada yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin ne kadar değerli olduğunu yaşadıkça anlıyoruz. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki Cumhuriyet olmasaydı camilerimiz olmayacaktı, soy ismimizin ne olacağı belli olmayacaktı" dedi.

Sporcuların yıllardır sönmeyen Olimpos Ateşi'ni büyük bir fedakarlıkla Kemer'e getirdiğini kaydeden Başkan Gül, "Bu meşale Cumhuriyetimizin meşalesi olacak ve ömrümüzün sonuna kadar yanacak. Siz de kutlamaya devam edeceksiniz" dedi. Konuşmanın ardından Isparta Erenler Mehter Takımı, konser verdi. Mehter takımının konseriyle coşan kalabalık, olimpiyat meşalesinin ateşiyle fenerlerini yakarak mehter takımı eşliğinde Liman Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne yürüdü.

Çevredeki esnaf ve yabancı turistler de coşkulu kalabalığın fotoğrafını çekerek alkışlarla eşlik etti. Saat Kulesi'nin önünde bir araya gelen vatandaşlar pop sanatçısı Murat Başaran'ın seslendirdiği şarkılarla cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Sanatçının şarkılarına eşlik eden kalabalık, gecenin geç saatlerine kadar kutlamalara devam etti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Etkinliklerden foto

===

Ambulans kazasındaki yaralı öldü

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde geçen pazar günü kırmızı ışık ihlali yapan özel bir hastaneye ait Doğan Köklü'nün kullandığı ambulansın Hüseyin Aktaş'ın kullandığı otomobillin çarpıştığı kazada yaralanan Aysel Aktaş, yaşamını yitirdi. Serik'ten Antalya'daki bir hastaneye hasta götüren Doğan Köklü'nün kullandığı 34 JB 9081 plakalı ambulans, Yukarı Kocayatak Kavşağı'nda Hüseyin Aktaş'ın kullandığı 07 ZK 660 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle ambulans yan yatarken, otomobilin ön kısmı tamamen parçalandı.

Kazada, ambulans şoförü Doğan Köklü, ambulansta hasta olarak bulunan doktor Tevfik Cemil Karslıgil, yanındaki eşi doktor Fulden Karslıgil ile hemşire Şükran Çelik ile otomobil sürücüsü Hüseyin Aktaş ve yanındaki eşi Aysel Aktaş çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, Serik'teki çeşitli hastanelere tedaviye alındı. Ancak ağır yaralanan Aysel Aktaş, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Aktaş'ın cenazesi Serik'te toprağa verildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Opaklar

===

Kaya tırmanışı şenliği sona erdi

AKDENİZ Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından Kadir's Ağaç Evleri'nin sponsorluğunda bu yıl 8'incisi düzenlenen Olimpos Kaya Tırmanışı Şenliği sona erdi. Çeşitli üniversitelerden 70 sporcunun katılımıyla yapılan şenlik 3 gün sürdü. Sporcular, Olimpos'ta belirlenen rotalarda kaya tırmanışı gerçekleştirdi. AÜ Kaya Tırmanışı Topluluğu Akademik Danışmanı Güray Ekici, geleneksel hale gelen şenliğe katılımın her yıl arttığını söyledi.

Şenliğin amacının bu tür organizasyonlarla insanlara doğa sevgisi, doğada hayatta kalmayı, doğal yaşam ve doğa eğitimi vermek olduğunu anlatan Ekici, "Üç gün süren kaya tırmanışı şenliğimizde, sporcularımıza temel kaya tırmanış teknikleri, rotalar ile tırmanış esnasında alınması gerek güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler verildi. Şenlik havasında geçen eğitimlerde hem eğlendik, hem de bilgilerimizi paylaştık" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Tırmanıştan ve toplu fotoğraf - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Antalya Finike Demre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title