Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, köy okullarını ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldı.

Foto: Başkan Günaydın ve projenin maket resmi

===

Milli Eğitim Müdürü okulları denetledi

KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, köy okullarını ziyaret ederek sorunları hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, ilk olarak İlçeye bağlı Ulucak Köyü ilkokulunu ziyaret ederek okul bahçesinde devam eden parke çalışmasını inceledi. Daha sonra sınıflara giren Kocagöz, okulların sıkıntılarını ve öğrencilerin durumları hakkında okul idaresi yetkililerinden bilgi aldı. Bu tür gezilerin devam edeceğini belirten Kocagöz, amaçlarını daha kaliteli bir eğitim vermek için sorun varsa, var olan sorunları çözmek olduğunu söyledi.

Daha sonra Avdan Köyü Şehit Ahmet Belen ilk ve ortaokulunu ziyaret etti. Okul yönetimi ve öğrencilerle konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, "İdareci ve öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını arttırmak, istek ve dilekleri dinlemek ve sorunları yerinde tespit etmek amaçlıyla geldiklerini söyledi. Bazı sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Kocagöz, öğrencilerin istek ve taleplerini dinledi. Kocagöz, daha sonra İmecik Köyü Erkunt Traktör ilk ve ortaokulunu ziyaret etti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Aile ortamında yetişmek her çocuğun hakkı

ISPARTA Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, koruyucu aile uygulamasının yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 'Önce Çocuk' sloganıyla kampanya başlattı. Çocukların ailelerinin yanında yetişmesine önem verdiklerini belirten İl Müdürü Yakup Kütük, "Ancak çeşitli sebeplerden dolayı ailesi yanında yetişme imkanı olmayan çocuklarımıza aile yanında yetişme ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu uygulamalardan biri koruyucu aile uygulaması. Çocuk Evleri'nde aile ortamı oluşturarak çocuklarımızın burada yetiştirilmesini sağlıyoruz" dedi.

Yurt ve yuva ortamında barınan bazı çocukları koruyucu ailelere vermeyi düşündüklerini kaydeden Kütük, "Bir çocuğun aile yanında yetişememesi hem çocuk hem ailesi için problemdir. Koruyucu aile, çocuğu kısa süreli olarak yetiştirilmesini sağlayan ailedir. Bu gönüllü olabildiği gibi bizim de desteğimizle koruyucu aile olabilir. T.C vatandaşı 25-55 yaş arasında evli ve çocuğu olanlar koruyucu aile olabilirler" diye konuştu.

ÇOCUK YUVASI KAPANIYOR

Koruyucu aileye 306 ile 408 lira arasında değişen ekonomik destek verdiklerini belirten Kütük, bunun yanında yılda iki defa eğitim, giyim, dershane, okul servis ücretinde destek verdiklerini söyledi.

Isparta'da 32 koruyucu aile bulunduğunu kaydeden Kütük, "Hemen koruyucu aile yanına çıkarılabilecek 20 çocuğumuz var. Koruyucu aile sayısının 50'ye çıkacağını düşünüyoruz. Koruyucu ailelik onu evlat edinme değil, çocuğun eğitim, kültürel ve sosyal alanda yetiştirilmesine yardımcı olmaktır" diye konuştu.

Yıllardır uygulanan yurt ve yuva uygulamasının çok başarılı olmadığını aktaran Kütük, şöyle konuştu:

"Bu nedenle hep aile ortamına yönlendiriyoruz. 2013 yılı sonuna kadar çocuk yuvası kapanacak. 2014 yılında Atabey Kız Yurdu ve Isparta'da ki çocuk yurdu kapatılacak. Koruyucu ailedeki, evlat edinme, sevgi evleri uygulamaları sürecek. Yurtta kalan çocukları çocuk evlerimize alacağız. 17 çocuk evinde 106 çocuğumuza bakıyoruz. Şu anda yuvada 20 çocuğumuz var."

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Yakup Kütük

===

Anaokulunda eylem

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Kemer Anaokulu'nun öğrenci velileri, okulun çıkış saatinin 16.00'dan 14.00'a alınmasına tepki gösterdi. Kemer Anaokulu'nda çocukları öğrenim gören bir grup veli, öğle saatlerinde okul önünde toplanarak, sabah 08.00 ile akşam 16.00 olan okul giriş ve çıkış saatlerinin değiştirilmesini protesto etti. Yaklaşık 2 ay önce atanan Müdür Nesrin Öztürkcan ile tartışan veliler, saatlerde yapılan değişikliğin kendilerine haber verilmediğini öne sürdü.

Okul saatlerinin yanı sıra çalışan personel sayısı ile yemek öğünlerinin azaltılmasına yönelik değişiklilerin de yapıldığını iddia eden veliler, eski sistemin devam etmesi için dilekçe yazacaklarını belirtti. Yapılan değişikliklerden Müdür Nesrin Öztürkcan'ı sorumlu tutan veliler, sıkıntılarının giderilmesini istedi.

Okulda önünde Müdür ile veliler arasında yaşanan tartışmada, zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Müdür Öztürkcan, velilerle tartışmayı bırakıp okula girerken, polis ekipleri de okula geldi. Daha sonra okula gelen İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Veysi Aparı, eski sistemin devam edeceğini belirtti. Aparı'yı alkışlayan veliler, daha sonra okuldan ayrıldı.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Okul önünde toplanan velilerin fotoları

===

Görme engelliler Kuran okuyacak

BURDUR Müftüsü Osman Artan, 'Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri kapsamında Burdur İl Halk Kütüphanesi'ne görme engellilerin okuması için 'braille' (kabartma) alfabeli Kur'an-ı Kerim hediye etti. İl Halk Kütüphanesi'ndeki teslim törenine İl Müftüsü Osman Artan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz ile Müdür Yardımcısı Aynur Altunkaya katıldı.

İl Müftüsü Osman Artan, görme engelli vatandaşların gönül gözleriyle gördüğünü belirtti. Kur'an-ı Kerim'de 'Sabredenlerin sabrının karşılığının cennet' olduğunun müjdelendiğini kaydeden Artan, "Peygamberimizin görme engelliler için özellikle, 'İki sevgisi, (gözleri işaret ederek) ile imtihan olup da buna sabredenlerin karşılığı ancak ve ancak cennettir' buyuruyor. Kuranı Kerim öğrenecek kardeşlerimizi tebrik etmek istiyorum. Gözleri görmese bile gönül gözleri görüyor" dedi.

BURDUR, (DHA)

Foto: Hediye töreni

===

Kaymakam çocuklarla oynadı

DEMRE Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Coşkun, Hacımusaoğlu Ana Okulu'nu ziyaret etti. Okul Müdürü Aysel Özkan tarafından karşılanan Kaymakam Karaman, okulda eğitim öğretim verilen 5 sınıfı tek tek ziyaret etti. Öğrencilerin derslerini izledi ardından öğrencilerle oynadı. Öğrencilere çeşitli sorular soran Kaymakam Karaman, miniklerden gelen sorulara da yanıt verdi.

Minik öğrencilere çeşitli hediyeler veren Kaymakam Karaman, ziyaretin ardından öğretmenlerle sohbet etti, onların sorunlarını dinledi. Eğitim öğretim anne karnında başladığını anlatan Kaymakam Karahan, "Ama ana sınıflarında önemli derecede şekil kazanır. Bu nedenle okul öncesi eğitim çok önemlidir. Sorunlarınızın çözümünde elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Ziyaretten fotolar

===

Engelliler yemekte coştu

BURDUR Belediyesi tarafından 'Dünya Engelliler Günü'nde etkinlikleri kapsamında Serenler Otel'de engelli vatandaşlar için yemek verdi. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve eşi Şevkiye Akkaya'nın ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe Vali Nurettin Yılmaz ve eşi Hatice Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bayram Keskin, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Osman Koçıbay, Özürlüler Derneği Başkanı Vural Kanrıcı, engelliler ve aileleri katıldı.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Belediye olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi. Vali Yılmaz ise "Bu gecede sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Gösterdiğiniz ilgi ve sevgiye teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun." dedi.

Yemekten önce masaları tek tek dolaşan Vali Yılmaz ve Başkan Akkaya'ya engelli öğrenciler sevgi gösterilerinde bulundu. Engelli öğrenciler çalan müzik eşliğinde gönüllerince bir gece yaşarken Vali Nurettin Yılmaz'da piste çıkarak onlara eşlik etti.

BURDUR, (DHA)

Foto: Geceden fotolar

===

Dev dalgalar korkuttu

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde yağmurla birlikte etkili olan rüzgar, denizde dev dalgalar oluşmasına neden oldu. Yağışla birlikte denizde başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan lodos nedeniyle sahil boyunda dev dalgalar oluştu. Gazipaşa Yat Limanı'nda ise 4 metreyi aşan dalgalar oluştu.

Dalgalar nedeniyle yat limanındaki balıkçı tekneleri batma tehlikesi geçirdi. Balıkçılar teknelerini dalgalardan korumak için uzun süre uğraş verdi. Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yağışlı havanın hafta boyunca etkili olacağını belirterek, vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yat limanından dalga resimler

===

Validen öğrencilere tavsiyeler

AFYONKARAHİSAR'daki okulları ziyaret ederek incelemelerde bulunan Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kadınana İlkokulu ve Merkez İmam-Hatim Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Okul ziyaretlerine ilk olarak İmam-Hatim Ortaokulu'yla başlayan Vali İran Balkanlıoğlu'nu okulun fiziki durumuyla ilgili bilgi aldı. Okulda incelemelerini sürdüren Vali Balkanlıoğlu, sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Miniklerin okullarının güzelliğine değinen Balkanlıoğlu, İmam Hatip öğrencilerinin aldıkları eğitimin önemli olduğunu ifade etti.

Öğrencilere 'Dersi derste dinleyin' tavsiyesinde bulunan Balkanlıoğlu, "Öğretmeninize sorular sorun ve onun her türlü bilgisinden faydalanın. Ayrıca bol bol kitap okursanız, hemen her yerde başarılı olursunuz. Öğrencilik hayatındaki yaptığınız her başarılı çalışma, ilerde sizleri çok iyi konumlara getirecektir. Bu yüzden bu sıraların ve bu yılların değerini biliniz, geçen zaman bir kez daha geri getirilemiyor" dedi.

Öğrencilerin ardından veli toplantısının yapıldığı sınıfları da ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, velilerden çocuklarının hem okul hem, de okul dışındaki hayatlarını takip etmelerini istedi. Velilerin ardından öğretmenler bir araya gelen Vali Balkanlıoğlu, öğretmenlerin kalıplara sıkışıp kalmaması gerektiğini belirtti. Okul ziyaretine Kadınana İlkokulu'nda devam eden Vali Balkanlıoğlu, burada da öğrencilerle bir araya geldi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Vali Balkanlıoğlu'nun ziyaretinden foto

===

İGM'nin bütçesi 70 milyon

AFYONKARAHİSAR İl Genel Meclisi 2013 yılı mali bütçesi 70 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edilerek Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun onayına sunuldu. İl Genel Meclisi toplantısı Meclis Başkanı Salih Sel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2013 yılı performans planı ve bütçe oylaması görüşüldü. 2013 yılı bütçesi 70 milyon TL olarak oyçokluğuyla kabul edildi.

Ayağı yere basan, denk bir bütçe yaptıklarını belirten İGM Başkanı Sel, bütçedeki en büyük payın yol yapımı ile milli eğitime ayrıldığını söyledi. Milli eğitime ayrılan bütçenin 13 milyon TL'ye yakın olduğunu aktaran Başkan Sel, "Fiziki mekanlarda yetersizlikler vardı. O nedenle milli eğitime oldukça fazla bütçe ayırdık" dedi.

İGM'nin bütçesinin çok büyük olduğunu kaydeden Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Selçuk Çirkin ise bütçeyi komşu şehirlerinin bütçesiyle karşılaştırdı. Eskişehir'in 50 milyon TL, Kütahya'nın 50 milyon TL'lik bütçe yaptığını vurgulayan Çirkin, "Elimizden geldiğince düzgün bütçe yapmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız bütçeler de bunu gösteriyor. Hiç eksik vermemiş. Yapılan bütçelerin tamamı fazla vermiş, yani hamasi duygularla burada bütçe yapmıyoruz" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: İGM'den Başkan Sel ve meclis fotoları - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Dalgalar Isparta Antalya Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title