Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto: Süleyman Ulaş Akbaş

===

Turizme 'Düğmeli Evler' dopingi

İBRADI'nın Ormana Beldesi, deniz, kum, güneş üçlemesinin dışında alternatif tatil isteyenlerin merkezi oldu. Doğal güzellikleri ve zengin tarihiyle dikkat çeken Ormana, özellikle ABD'li tatilcilerin ilgisini çekiyor. Yaz döneminde 1200 ABD'li turistin tatil yaptığı beldede, 'Düğmeli Evler' ilgi odağı oldu. Beldeye gelen turistler doğa ve kültür gezilerinin yanı sıra yöre kadınları tarafından elle dokunan başörtüsü, atkı, şal gibi dokuma ürünlerinden oluşan sergi alanlarında da alışveriş yaptı.

Restore edilen ünlü 'Düğmeli Evler'de tatilcilerin ağırladığını belirten Ormana Belde Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, "Yerel halkın istihdamını arttırmak ve bölge turizmine katkıda bulunmak amacıyla ev pansiyonculuğunu yaygınlaştırdık" dedi. Alternatif turizm faaliyetlerinin bölge turizmini canlandırdığına dikkati çeken Keskin, "Düğmeli Evler'in restorasyon işleri devam ediyor. Restorasyonu biten her ev turizmin hizmetine girecek" dedi.

Beldede ev pansiyonculuğu yapan Hatice Sekmen, "Gelen konuklara özel bir yemek menüsü hazırlamıyoruz. O gün evde kendimiz için ne hazırlıyorsak onu ikram ediyoruz. Bizimle aynı evin içinde konaklıyorlar. Böylece gelen misafirlerimiz kendilerini aileden birisiymiş gibi hissediyor. Bu da bölgemize tatile gelen turistleri farklı kılıyor" dedi.

Turizm faaliyetinin olmadığı kış aylarında başörtüsü, şal, atkı, masa örtüsü gibi yöresel dokuma ürünlerinin üretildiğini belirten Sekmen, "Kışın tezgahlarda dokunan bu geleneksel dokumalar yazın gelen turistlere satışa sunuluyor. Böylelikle burada yaşayan kadınlar ev ekonomisine katkıda bulunuyor" dedi.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Tatilcilerden toplu foto, alışveriş yaparken

===

Köprü engelleri kaldırdı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Yayla Çukurbağ Köyü'nde hayırsever Mustafa Teker tarafından yaptırılan köprü törenle açıldı. Törene, Kaymakam Selami Kapankaya, Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Aydın, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Gömbe Belde Belediye Başkanı Hasan Toker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Yayla Çukurbağ Köyü'nde oturan Mustafa Teker tarafından yaptırılan köprü 40 bin liraya mal oldu. Kaş Kaymakamlığı tarafından planlaması yapılan köprü, 3 metre yüksekliğinde, 5 metre genişliğinde ve 8 metre uzunluğunda. Köprü, Yayla Çukurbağ Köyü ile Taşdüştüğü ve Çayköy mahallelerini birbirine bağlıyor.

Açılışta konuşan Kaymakam Kapankaya, kış aylarında köprü olmadığı için Taşdüştüğü ve Çayköy mahallelerinin bağlantısının kesildiğini hatırlattı. Devletin yapması gereken bir işi hayırsever Mustafa Teker'in yaptığını anlatan Kaymakam Kapankaya, "İki mahallede yaşayan vatandaşların çilesini bitirdi. Birlikte yaşadığı köylülerinin derdine derman oldu" dedi.

Köprüye Mustafa Teker adının verildiğini de hatırlatan Kaymakam Kapankaya, "Belki harcanan para miktar olarak çok büyük bir rakam değil. Ama anlam olarak çok önemli bir iş yapıldığına inanıyorum. Bu köprüde Mustafa Amca'nın adı yaşayacak" diye konuştu. Konuşmanın ardından Kaymakam Kapankaya, köprünün açılışını yaptı. Kaymakam Kapankaya, Mustafa Teker'e teşekkür plaketi verdi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Açılıştan, toplu foto

===

Fidan yetiştiricilerine ödeme müjdesi

AFYONKARAHİSAR'da fidan üreticilerine Kurban Bayramı öncesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ödeme yapılacağı kaydedildi. Afyon'da 2009 yılında başlayarak 20 şehirde uygulanan 'alım garantili fidan projesi' üreticilerini ziyaret eden Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya üreticilere ödeme yapılacağı müjdesini verdi.

Alım garantili fidan yetiştiriciliğinin orman köylüsünü destek amacıyla yapıldığını anlatan Sarıkaya, Orman Genel Müdürlüğü'nün 28 fidanlığında yılda 700 milyon fidan üretildiğini hatırlattı. Projenin fidan üretimini arttırma amaçlı olmadığını vurgulayan Sarıkaya, "Son 3 yılda fidan yetiştirmek isteyen ailelerin sayısı çığ gibi büyüdü. Bu yıl 760 üreticiden 7,5 milyon fidan alarak 11 milyon lira ödeme yapacağız. Bu rakam orman köylüsü için müthiş bir gelir" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Sarıkaya ve incelemeler

===

Acemi kasaplara kurs

KORKUTELİ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kurban bayramı öncesinde kurban kesim kursu açılacak. Acemi kasapların kendilerine yaralamalarını önlemek amacıyla verilecek kurs 3 gün sürecek. Kurs boyunca, küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesimi ve derisinin çıkarılmasıyla ilgili bilgiler verilecek. Teorik bilgilerin ardından kursiyerlere uygulamalı eğitim de verilecek. Kursun öğreticiliğini ise ilçede kasaplık yapan Salih Yörük yapacak.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Topay, Kurban bayramlarında kesim işini yapabilen sınırlı sayıda insan bulunduğunu söyledi. Sıra beklemek istemeyen vatandaşların kurbanları kendi başlarına kesmek istediğini vurgulayan Topay, "Ancak bunun sonucunda da istenmeyen yaralanmalar meydana gelebiliyor. Bunun önüne geçmek amacıyla kurs açıyoruz. 3 gün sürecek eğitimin sonunda kursiyerler başka kimseye ihtiyaç durmadan, kurbanlıklarını kesebilecekler" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Harun Topay,

===

Cezaevinde kan bağışı

TÜRK Kızılayı Alanya Şubesi tarafından Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Cezaevi yönetimin talebi üzerine Kızılay Alanya Kan Bağış Merkezi ekiplerince 3 saatte 45 ünite kan alındı. Düzenlenen kan bağışı kampanyasında, kurum müdürü Sabri Karataş ile diğer cezaevi çalışanları kan verdi.

Duyarlı davrandıkları için kurum çalışanlarına teşekkür eden Karataş, "Kan bağışı toplumsal bir dayanışma örneğidir. Her bağışla bir hayat kurtarılabileceğinin unutulmaması gerekir. İnsan hayatının vazgeçilmezi kan, gönüllü bağışçılar dışında başka hiç bir yerde bulunamıyor. Bağışlan her ünite kan bir yaşam umudu demektir. Başımıza bir olay gelmesini beklemeden duyarlılık göstermeliyiz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Belediye LED ışıkla kazanacak

AFYONKARAHİSAR'da trafik sinyalizasyonunda kullanılan ampulle çalışan lambaların yerine kurulan LED'li sistem sayesinde yüzde 86 oranında elektrik tasarrufu sağlanacak. Şehir merkezindeki kavşaklardaki trafik ışıklarının yenileriyle değiştirdiklerini anlatan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yenilenen modern sinyalizasyon sistemiyle hem elektrik tasarrufunun sağlanacağı hem de sinyalizasyon sisteminin daha dayanıklı olacağını açıkladı.

Az enerjiyle daha uzun süre hizmet veren LED sistemin, ampullü olarak bilinen akkor flamanlı lambalara oranla yüzde 86 oranında daha az enerji harcadığını vurgulayan Başkan Çoban, bakım masraflarının da yüzde 90 oranında azalttığı belirtti. Eski sistemde sinyal verici camların güneş ışığında yanıyormuş izlenimi yaratarak trafik kazalarına sebep olduğunu savunan Başkan Çoban, yeni sistemle güneş ışığının yansımasının da önüne geçileceğini anlattı.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Başkan Çoban ve çalışmalardan foto

===

Kekova'da yaz bitmedi

DEMRE'ye bağlı Kekova bölgesinde, turistler sonbaharın tadını çıkarıyor. Yazdan kalma günlerin yaşandığı Demre'de mavi yolculuğa çıkanlar Kekova'ya akına devam ediyor. Kekova'ya büyük ölçekli yatlarla gelen turistler, yanlarında getirdikleri kano ve jet-skilerle denizin tadını çıkarıyor.

Yatlardan indirilen jet-skilerle, hızın ve heyecanın doruğuna ulaşılıyor. Jet-skilere binen turistler, Kekova'nın altın koylarında sürat yaparak dolaşıyor. Üzerlerindeki stersi atıyor, tatilin tadını çıkarıyor. Jet-skilerin süratiyle oluşan köpük, renkli görüntüler oluşturuyor.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Jet-ski ile dolaşan tatilciler

===

Hayırseverden eğitime destek

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin bahçesine yapılacak 14 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaatında kullanılmak üzere 350 bin lira katkı koyacak olan Aktürkler Yem Sanayi A.Ş., İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Protokol törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakam Ali Candan, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Aktürkler Yem Sanayi A.Ş adına hayırsever Nazmi Aktürk katıldı.

Katkılarından dolayı Nazmi Aktürk'e teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, "Eğitim ve öğretim ilimiz ve ülkemiz geleceği için çok önemlidir. Çocuklarımızın eğitiminde, imkanlarını seferber edenler hiç bir zaman kaybetmeyecektir. Bu yüzden hayırsever Nazmi Aktürk'ü kutluyorum. Bu okulun tamamlanarak eğitimin hizmetine sunulması sürecinde Valilik olarak her türlü destekte bulunacağız" dedi.

İlçedeki bir eksiği tamamlamak için katkıda bulunduğunu kaydeden hayırsever Nazmi Aktürk ise yarının geleceği olan çocuklar için yapılacak okula katkıda bulunmanın hazzını yaşadığını söyledi. Kendisine imkan tanıyanlara teşekkür ettiğini belirten Aktürk, "Bu okulun en kısa zaman bitmesini temenni ediyorum" dedi

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (DHA)

Foto: Protokol töreni

===

Hükümet Konağı'nda sona doğru

MAYIS 2011'de eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül tarafından temeli atılan İbradı Hükümet Konağı inşaatı büyük orandan tamamlandı. Hükümet Konağı çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından hizmete girecek. Kaymakam Bülent Ay, ihalesi ve kontrolü Antalya İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen Hükümet Konağı inşaatının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Binanın içinde çalışmaların devam ettiğini anlatan Kaymakam Ay, çevre düzenlemesinin tamamlanmasının hemen ardından hizmete açacaklarını kaydetti. Hükümet Konağı'nın açılmasıyla birlikte farklı bölgelerde bulunan kamu kurumlarını tek çatı altında toplayacaklarını kaydeden Kaymakam Ay, "Böylelikle vatandaşlarımıza daha hızlı hizmet vereceğiz" dedi.

Hükümet Konağı'nın yöresel mimariye uygun projelendirildiğini vurgulayan Kaymakam Ay, bina için İçişleri Bakanlığı'nın 1 milyon 921 bin lira ödenek ayırdığını söyledi. Bodrum dahil toplam 3 kattan oluşan hizmet binası, 4 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip. Bodrum katta emniyet müdürlüğü, adliye ve sığınak, zemin katta 10 birim, birinci katta ise Kaymakamlık ve 6 birim daha hizmet verecek.

Bülent ÜLKER/İBRADI, (DHA)

Foto: Hükümet konağından foto - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Selami Kapankaya Antalya Ormana İbradı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title