Haberler

AK Partili Demiröz'ün sözleri heyecanlandırdı! Türkiye'nin il sayısı 100'e çıkarsa Ahlat'a da şehir statüsü verilebilir

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı doğrultusunda Türkiye'nin 81 olan il sayısının yakın bir zamanda 100'e çıkabileceğini söyledi. Sözlerini sürdüren Demiröz, konuşmayı gerçekleştirdiği Bitlis'in Ahlat ilçesinin de il statüsüne yükseltilmesi temennisinde bulundu.

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Kültürel Etkileşim ve "Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta etkinliklerine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ahlat'a il olma müjdesini verdi.

"AHLAT'IMIZI BU ŞEHİRLER ARASINA ALACAĞIZ"

Ahlat'taki 1071 Millet Bahçesi alanında düzenlenen programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Demiröz, Ahlatlıları heyecanlandıran bir konuşma yaptı. Demiröz, "Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçelinin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verecekleri kararla Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız" dedi.

"2023'TE ZAFER, ÜLKESİNİ SEVENLERİN OLACAK"

Mehteran gösteri ile başlayan programa katılan ve bir konuşma yapan Demiröz, "Ahlat önemli bir yer. Müslüman Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı. Burayı ilk yaptığımızda Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olarak yapıldı ve Cumhurbaşkanımız ismini 1071 Millet Bahçesi olarak takdim etti. Ama şimdi Türkiye'nin her yerinde öyle büyük millet bahçeleri yapılıyor ki Ahlat'ımız kaçıncı sırada kaldı onu bilmiyorum. Çünkü Türkiye her gün çok gelişiyor. Türkiye son 2 yılda pandeminin etkisinden bütün dünya ülkeleri gibi bizlerde etkilendik. Ama inşallah bu yılsonuna kadar sadece ekonomik işlerde, mali durumlarda, bütün dünyanın içinde olduğu çalkantı gibi Türkiye'mizde de bazı sıkıntılar var. Bunu biliyoruz. Ama 20 yıldan beri bu ülkeyi geldiği yerden bu güne kadar getiren, dünya ülkesi haline getiren, dünyada söz sahibi yapan bir dünya liderimiz var. Onun etrafında kenetlenerek Türkiye bugün tam bağımsız bir ülke olarak, sizlerde izliyorsunuz dış politikada dünyaya sesini duyuran, savaşan ülkeleri bir masaya oturtan yeri geldiği zaman dünyanın 60 tane mağdur ülkesini yanına alan, onlara sahip çıkan lider bir ülke haline geldi. 2023'te zafer ülkesini sevenlerin olacak" diye konuştu.

Türkiye'nin il sayısı 100'e yükseliyor! Bitlis'in Ahlat ilçesi de şehir statüsüne kavuşacakAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz

"TÜRKİYE'NİN İL SAYISI 100'E ÇIKACAK"

"Türki Cumhuriyetlerinden, diğer ülkelerden devlet büyükleri Ahlat'a gelecek" diyen Demiröz, 1071 Malazgirt kutlamaları çerçevesinde Türki Cumhuriyetlerinin Devlet Başkanlarının da Ahlat'a olacağını kaydederek sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Ahlat'ta ülkenin her köşesinde gelen, mozaiğimiz olan kardeş şehirlerimizden gelenlerle birlikte bir lezzet şenliği düzenlendi. Bütün yörelerin yemeklerini usta ellerden tadacağız inşallah. Buna birinci lezzet buluşması diyoruz. İnşallah hep beraber bunun yıllarını da görürüz. 25-26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımız Ahlat'ta gelecek. Cumhur İttifakının diğer liderleri Devlet Bahçeli Başkanımız buraya gelecek. Bu yıl sürpriz olarak da Türki Cumhuriyetlerinden, diğer ülkelerden devlet büyüklerimiz buraya gelecek. Cumhurbaşkanı yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşkeler ve misafirhaneler yapıyoruz. Ahlat'ta bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderleri toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşecek bir kent haline geleceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. Devlet Bahçelinin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim".

DEMİRÖZ KONUŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ahlat'ta yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demiröz "Bugün Ahlat'ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında 'İl sayısı 100'e çıkarılacak' şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; 'Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir." dedi.

Türkiye'nin il sayısı 100'e yükseliyor! Bitlis'in Ahlat ilçesi de şehir statüsüne kavuşacak

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Togo Cumhuriyeti AK Parti Türkiye Bitlis Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (9)

cihad çakır:

Seçimi garantiye almak için yapılan saçmalık. Devletin sırtına fazladan yük getirecek hiçbir faydası yok.

48
4
yanıtYanıtla
Ceyhun ATAKUMAN:

ticari siyasetin geldigi nokta... umarim bu, hicbir sekilde gundeme gelmez.

35
3
yanıtYanıtla
Mustafa Tunçkaya:

82 musul 83 kerkük 84 afrin 85 sincar vs vs gitmeli

7
10
yanıtYanıtla
Arif Temel:

2015 secimlerinde illeri buyuk sehir yaptinizda ne oldu. Millet bide sevindi ya. Suya ilave zam geldi buyuksehir payi eklendi. Menkul mal vergileri artti. Ciftci kamu arazilerinden yararlanamadi. Kendi arsalarini tapuda ayiramadi. Bunun karsiliginda buyuksehirin yapmasi gereken tek icraat olan toplu tasima ve yol bakimlarini halen yapmiyor.

13
4
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Tam aksine dünya artık değişti herşeyi dijital ortamda yapabiliyor vatandaşlar . Kamu kurumlarında , belediyelerde onlarca israf var yeni iller demek yeni boş kamu istihdamları , israflar , fuzuli belediye harcamaları demektir.

8
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

Yağ, un, şeker, petrol zamlara zam adamın uğraştığı şeye bak.

7
0
yanıtYanıtla
metheone :

Tansu Çiller siyasetine geri döndük.

2
0
yanıtYanıtla
Buse Karadağ:

Bunlardan biride Gebze olsun artık

0
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Ne işe yarayacak. Kaymakamlar, valiler, emniyet müdürleri ve bilumum devlet daireleri çıkacak ortaya .Bu arada.Suriyedende bir kaç şehir alabiliriz..

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title