Haberler

Dedektif gibi iz sürdü, kayıp babasının öldürüldükten sonra yakıldığını öğrendi

Güncelleme:

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Oğulkaya köyünde yaşayan Mustafa Çekiç, 1994 yılında bir düğüne gitti ve sonrasında ortadan kayboldu. Gülşehir ilçesine bağlı Gökçetoprak köyü yakınlarında yakılarak öldürülmüş halde bulunan ve kimsesiz olduğu için Gökçetoprak köyü mezarlığına defnedilen cesedin talihsiz adama ait olabileceği iddia edildi. O gün cesedi gömen köylülerin yer göstermesi üzerine savcılık mezarı açtırdı. Ancak mezar içinden küçük çocuğa ait olabileceği düşünülen kemik parçaları çıktı.

"İNEK DIŞKISININ ALTINA CUMA GÜNÜ GÖMDÜLER"

Bunun üzerine, 28 yıl boyunca haber alınamayan ve kaybolduğu yıl 32 yaşında olan Çekiç'in dosyası Gülşehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yeniden açılarak soruşturma başlatıldı. Bir köylüsünün babasının kaybolmadığını, öldürüldüğünü söylemesiyle başladığı araştırma çalışmalarına devam eden oğul Engin Çekiç, köylüsünün kendisine, "Sizi kandırıyorlar, babanı düğün gecesi ortadan kaldırdılar. Elektriği 45 dakika kesip, çapraz elde ateş ettiler. Babanı düğün günü inek dışkısının altına bir cuma günü gömdüler, iki gün de düğün yaptılar" dediğini belirtti. Çekiç, "Ben daha sonra babamın kaybolma olayını anlatan kişiyi savcının yanına götürdüm. Savcıya ifade verdi ve gerçekler ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Dedektif gibi iz sürdü, kayıp babasının öldürüldükten sonra yakıldığını öğrendi

"BABAM BİZİ BIRAKTI DERKEN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI"

Çekiç; "Babam bizi bıraktı derken gerçekler ortaya çıktı. Benim merhamet duygum sıfırdı, çocuğuma nasıl davranacağımı bilmiyordum. Babamın bizi bırakmadığını, öldüğünü öğrenince çok üzüldüm. Kendi oğlumun adı da Mustafa, babamın ismini verdim adı yaşasın diye. Ben evladımı her gece yatarken izliyorum. 3 aydır gözlerime uyku girmiyor, şu an hem duygusalım hem de çocuğuma davranış şeklim değişti. Önceden babamın olayı ile ilgili sıkıntıdaydık. Babalık nedir bilmiyordum, babamın öldüğünü duyunca yıprandık. Artık evladıma gerçek baba gibi davranıyorum" ifadelerini kullandı.

Dedektif gibi iz sürdü, kayıp babasının öldürüldükten sonra yakıldığını öğrendi

"DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜM"

Babasının cenazesini köylerine götürmek istediklerini kaydeden Çekiç, "Ben dedektif gibi iz sürdüm. Suhasar ve Gökçetoprak köyünde babamın cesedinin gömüldüğü ve yakıldığını öğrendim. Bu olay üzerine savcılığa haber verdim. İki mezar eşildi ve iki çocuk cesedi çıktı. O dönemim muhtarları yaşıyor, cesedi gömenler de yaşıyor ama korkudan konuşamıyorlar. Ben savcının harekete geçip ifadeye çağrılmalarını ve cesedin bulunmasını istiyorum. Öğrendik ki babam ne gitmiş ne bizi terk etmiş. Babam infaz edilmiş. Babamın öldürüldüğünü duyunca bayağı yıprandık. Öğrendiğimden beri yolum bu yana düştükçe bu mezara gelip dua ediyorum. Babamı buradan alıp kendi köyümüze götürmek istiyorum" dedi.

"ÇOBAN GÖRMÜŞ"

Mustafa Çekiç kaybolduktan sonra ortaya çıkan cesedi gidip gördüğünü söyleyen Şener Korkmaz ise "Orada sığır çobanı varmış, o görmüş. O zaman DNA testi isteselerdi ortaya çıkardı. Tanınmaz haldeki cesedi 'Gökçetoprak'a defnedelim' dediler. O zamanki jandarma karakol komutanı her yeri aradı 'kaybınız var mı' diye sordu. Saçı filan yoktu yanmıştı" şeklinde konuştu.

30 YILDIR KAYIP

Yurdagül Korkmaz da yaptığı açıklamada; "Düğün evinde Mustafa yoktu, olsa benim beyimi görürdü. Biz babamlara geldik, orada yemek yerken elektrik gitti. Yemek ortada kaldı. Sonra elektrik geldi yemeğimizi yedik, evimize gittik. Bir gün sonra eşim kardeşine telefon etti. Bizim köyde de düğün vardı. 'Düğünde Mustafa var mı' dedi, 'düğünde olsaydı orda kalırdı evinize gelirdi' dedi. Mustafa'yı biz düğünden sonra görmedik. 30 yıl oldu Mustafa kayıp" dedi.

Dedektif gibi iz sürdü, kayıp babasının öldürüldükten sonra yakıldığını öğrendi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cumhuriyet Savcılığı Nevşehir Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title