Haberler

Polemiğe Mustafa Sandal da dahil oldu: Hilafet bayrağı taşıyan kişi neden gözaltında değil?

Güncelleme:

Galata Köprüsü'nde Filistin'e destek yürüyüşünden dönen bir vatandaşa Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle bir üniversite öğrencisi tarafından yumruk atıldı. Saldırgan gözaltına alınırken, sosyal medyada tartışma yaratan olaya bir yorum da ünlü şarkıcı Mustafa Sandal'dan geldi. Sandal, "'Hilafet bayrağı açmak' ciddi bir suç! Anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil? Üstelik polisin yanında bir kez daha açmış o bez parçasını!" dedi.

Galata Köprüsü'nde Gazze yürüyüşe katılan bir vatandaşın Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle saldırıya uğramasıyla ilgili tartışmalara ünlü şarkıcı Mustafa Sandal da dahil oldu. Sandal, "'Hilafet bayrağı açmak' ciddi bir suç! Anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil? Üstelik polisin yanında bir kez daha açmış o bez parçasını!" ifadelerini kullandı.

İstanbul Galata Köprüsü'nde binlerce kişinin katıldığı Gazze yürüyüşünden dönen bir vatandaş, Kelime-i Tevhid bayrağı açtığı gerekçesiyle üniversite öğrencisi E.A tarafından "Siz Arap sevicisiniz" sözleriyle saldırıya uğradı. Sonrasında E.A. gözaltına alınmasının ardından mahkemece tutuklandı.

Bayrak polemiğine Mustafa Sandal da dahil oldu: Saldırılan kişi neden gözaltında değil?

MUSTAFA SANDAL: HİLAFET BAYRAĞI AÇMAK CİDDİ BİR SUÇ

Yaşanan olay sosyal medyada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bir kesim hilafet bayrağı açmanın da anayasal suç olduğunu savunurken; diğer bir kesim ise bayrağın hilafet değil, Kelime-i Tevhid bayrağı olduğunu söyledi.

Polemiğe Mustafa Sandal da dahil oldu: Hilafet bayrağı taşıyan kişi neden gözaltında değil?

Tartışmalara katılan ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: "'Hilafet bayrağı açmak' ciddi bir suç! Anayasal düzene karşı çıkan o vatandaş neden gözaltında değil? Üstelik polisin yanında bir kez daha açmış o bez parçasını!"

Bayrak polemiğine Mustafa Sandal da dahil oldu: Saldırılan kişi neden gözaltında değil?

Kaynak: Haberler.com / Emre İliksiz - 3.Sayfa

Mustafa Sandal Galata Köprüsü Filistin Hukuk 3.Sayfa Magazin Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (130)

erge_nekon:

Mustafa sandal yahudimi

1460
598
yanıtYanıtla
Musti40 :

Gençken severdim, ama Allahtan gerçek yüzünü gördük artık. Bende şüphelendim

yanıt1067
yanıt504
Dursun Ali Çelik:

Sebateist yani Yahudi

yanıt529
yanıt209
Oguz Dogan:

Mustafa Sandal adam gibi adam...

yanıt292
yanıt381
EVO20 :

İşinize gelince herkes özgür işinize gelmedi mi hemen yasak! İslam düşmanlığına devam edin yıldıramayacaksınız!!!

1364
450
yanıtYanıtla
er ak:

islam degil islamci dusmanligi. biktik millete eziyet etmenizden

yanıt29
yanıt11
Emin Dinc:

Mustafa Sandalı severim lakin hilafet dediği bayrakta Allah ın ve Peygamberin kelamı yazar ayrıca Türkler 1200 yıl boyunca bu bayrak altında yaşamışlardır. Bez parçası demek bu sıfatlara ve 1200 yıllık devletlerin alimlerine, liderlerine ayrıca Allah ve peygambere hakaret etmektir.

1322
336
yanıtYanıtla
Emin Dinc:

Devamı ...... Anlıyorum dinsizsiniz, olabilir saygı duyarım lakin tarih ve kültürden cahil olduğunuzu zaten anayasayı hatırlatırken gösteriyorsunuz. Anayasadan bahseden sevgili sanatçım sen ve bazılarıda Cumhuriyete karşı geliyorsunuz ve zamanında sizin gibileri idam ediyorlardı.

yanıt551
yanıt202
Emin Dinc:

Devamı....... Neyden mi bahsediyorum, TC yasalarına göre şapka takmayan vatandaşlar, Cumhuriyete karşı gelmekten idam ediliyorlardı. Hadi seni Cumhuriyet düşmanı sen benim ülkemde nasıl şapka takmazsın, Atamın yasasına nasıl karşı gelirsin. O suçsa, bu da idam cezası. Ben şapka takıyorum hemde Atatürk ün taktığı şapkalardan birini. Ayrıca Türkçüyüm lakin Atatürkçü değilim ama saygı içerisinde kültürümü, dinimi ve tarihimi iyi bilirim.

yanıt431
yanıt186
Estetik Yoksunu:

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek amacıyla açılırsa: Hilafet Bayrağı, bazı gruplar tarafından, diğer grupları kin ve düşmanlığa tahrik etmek amacıyla kullanılmaktadır. Bu nedenle, Hilafet Bayrağı'nın halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek amacıyla açılması, suç teşkil edebilir."

yanıt11
yanıt13
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title