Haberler

2023'e Doğru TOKİ ve Geleceğin Şehirleri"

TOKİ Başkanı Turan: "TOKİ olarak hedefimiz bundan sonra sosyal konut üretimini artırmak" "5 yıl içerisinde yapılan konutların yüzde 40'ı kentsel dönüşüm odaklı olacak" "TOKİ olarak 2014 sonunda 40 bin konut, 2015 yılında da 50 bin sosyal konut inşa etmeyi hedefliyoruz"

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ olarak hedeflerinin bundan sonra  sosyal konut üretimini artırmak olduğunu  söyledi.

Karmod Prefabrik'in sponsorluğunda MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu tarafından düzenlenen "2023'e Doğru TOKİ ve Geleceğin Şehirleri" konulu panelde konuşan Turan,  TOKİ'nin önemli bir yapılanma süreci içerisine girdiğini ifade etti.

TOKİ tarafından 2003-2014 yılları arasında 637 bin 295 konut üretildiğini bildiren Turan,  söz konusu dönemde 5 bin 474 sosyal donatı alanının hayata geçirildiğini söyledi.

Turan, TOKİ olarak hedeflerinin, bundan sonra sosyal konut üretimini artırmak olduğunu belirterek, yeni vizyonlarının şehirleri 2023'e hazırlamak şeklinde belirlendiğini anlattı. Türkiye'de sağlıklı konut açığı olduğuna işaret eden Turan, TOKİ'nin en çok orta ve alt gelir grubuna ağırlık vereceğini aktardı.

Turan, TOKİ olarak bu yıl sonunda 40 bin konut, 2015 yılında da 50 bin sosyal konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

12 yıl önce insanları mutlu eden konut niteliğinin şu anda  mutlu etmediğini anlatan Turan, geçmişte insanların acil barınma ihtiyacı olduğunu, ancak şu anda insanların yaşam alanı istediğini, dolayısıyla bundan sonraki bütün yapılanmalarını bunun üzerine inşa edeceklerini vurguladı.

Turan, nitelikli sosyal konut üretmeyi hedeflediklerini belirterek, hedeflerinin mutlak kalite olduğunu söyledi.Dikey mimariden yatay mimariye geçmeyi hedeflediklerini aktaran Turan, TOKİ olarak bu hassasiyeti her yerde göstereceklerini anlattı.

İnsanların sosyalleşebileceği alanların olmasının önemli olduğunu vurglayan Turan, "Mahalle konseptine yönelik ciddi çalışmalarımız var. Kapalı bir site mantığında işler yapmayacağız. Şu anda bütün projeleri mahalle konseptini gözeterek inşa ediyoruz" dedi.

Konut inşa ederken yöresel mimariye katkı sunacak projeler ihale ettiklerini de belirten Turan, Mardin, Şanlıurfa ve Kars'ta bununla ilgili projelerin olduğunu söyledi.

-"TOKİ 51 ilde kentsel dönüşüm projesi yürütüyor"

Turan, 51 ilde kentsel dönüşüm projesi yürüttüklerini vurgulayarak, "Kentsel dönüşüm kapsamında inşası devam eden 25 bin konut var. TOKİ'nin şu anda ürettiği konutların yüzde 85'i sosyal konut niteliğinde, yüzde 15'i üst segmentli konutlardır. 5 yıl içerisinde yapılan konutların yüzde 40'ı kentsel dönüşüm odaklı olacak. Kentsel dönüşüm, büyük şehirlerde rant haline geldi acilen bütün paydaşların bu bakış açısından sıyrılması gerekir" dedi.

TOKİ'nin yurt dışı uygulama ve çalışmalarının da olduğunu anlatan Turan, şu anda 90 ülkeyle iş birliği içerisinde olduklarını bildirdi.

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Rıza Arslan ise insanların en temel ihtiyaçlarından birinin barınma olduğunu ifade  etti. Türkiye'de nüfus artışıyla birlikte konut ihtiyacı arttığını ve buna paralel olarak problemlerin de çoğaldığını vurgulayan Arslan, konut meselesine sadece  ticari bir meta olarak bakmadıklarını söyledi.

TOKİ'nin Türkiye'de çok önemli işlere imza attığını dile getiren Arslan, inşaat sektörünün Türkiye'de  katma değer yaratan lokomotif bir sektör olduğunu anlattı.

MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir de inşaat sektörünün son 12 yıllık süreç içerisinde çok ciddi bir şekilde büyüme kaydettiğini  söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Rıza Arslan Mehmet Ergün Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title