Haberler

17. Tarım ve Seracılık Festivali Programı Belli Oldu

Antalya'nın Kumluca ilçesi'nde bu yıl 17'incisi gerçekleştirilecek Tarım ve Seracılık Festivaliyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan ve davetliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, ilçede bu yıl 17'incisi yapılacak Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri hazırlıklarının Kumluca Belediyesi'nin organizatörlüğünde devam ettiğini, festivalin geçmiş yıllarda yapılanlardan daha güzel ve görkemli olacağını söyledi.

Festival hazırlıkları ve programı hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, festival etkinlikleri programının netleştiğini, bu yıl festivalin geçen yıllara göre daha görkemli olması için mahalle muhtarları ve halkın festivale büyük destek verdiğini söyledi.

Çetinkaya, "17. Tarım ve Seracılık Festivalimizin programını için daha önce düzenlediğimiz toplantıdan yola çıkarak hazırladığımız programımız şu şekilde. 21 Nisan akşamı Karatepe stadımızda ülkemizde yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimize ithafen Kuran-ı Kerim dinletisiyle başlıyoruz. 22 Nisan akşamı son göç belgesel film gösterisi ve ADD Türk Halk Müziği konseri, 23 Nisan akşamı okullarımız arası ses yarışması, 24 Nisan halk koşusu ve akşamına okullar arası halk oyunları yarışması, 25 Nisan akşamı yörük obaları buluşması, 26 Nisan akşamı ise yörük obaları sıra gecesi etkinliğimiz olacak. 27 Nisan gündüzünde ise festivalimizin ana teması yörük göçümüz mahallelerimizin hazırladığı yörük göçü kortejiyle yapılacak. Bu yıl yörük göçü etkinliğinin daha farklı ve görsel olması düşüncesiyle Kayı ve Dodurga boyları adı altına yörük çadırları oluşturacağız."

27 nisan akşamında sanatçı Gizem Kara'nın Karatepe stadında konser vereceğini de ifade eden Çetinkaya, 28 Nisan günü ise katılımcıların en fazla acı biber yemek için yarıştıkları ve Türkiye'de ses getiren acı biber yeme yarışmasını Cumhuriyet Meydanında gerçekleştireceklerini belirtti.

28 Nisan akşamı Karatepe stadında Serkan Kaya konseri olacağını kaydeden Çetinkaya, "29 Nisan günü ise Türkiye'nin en büyük organizasyonlarından olan ve tüm dünyada ses getiren 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Kumluca-Elmalı etabının startı ilçemizden verilecek. Ben burada halkımızdan bu etkinliğin en güzel şekilde gerçekleşmesi için ilçemizin tanıtımına güzel görselliklerle katkı sağlamalarını istiyorum. Aynı gün akşam Karatepe stadında Kolpa Grubu konseri olacak. 30 Nisan günü ise yağlı güreşte marka bir güreş olan Kumluca Güreşlerimizi başlatacağız ve festivalimizin olmazsa olmazı kadınlar günü etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Aynı gün akşam yine Karatepe stadımızda Serdar Ortaç konserimiz olacak. 1 Mayıs günü de yağlı güreşlerde yıllardır Kırkpınar güreşlerinin kürsü yapacak pehlivanlarını belirleyen, güreşlerimizin finalini gerçekleştireceğiz" dedi.

Başkan Çetinkaya'nın konuşmasının ardından toplantıda bulunan bazı katılımcılarda söz alarak festivalin daha etkili ve görselliği bol bir şekilde gerçekleşebilmesi amacıyla değişik fikirler sundular. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Karatepe Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title