Haberler

16 Nisan Vesayetin Sonu Olacak"

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Biz Avrupalılara 'Dünya beşten büyüktür' demeye ve 15 Temmuz'da Çanakkale Destanı'nı yazan Ankaralılar, 16 Nisan'da tüm şeytanları taşlayarak 'evet' demeye gidiyoruz.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Biz Avrupalılara 'Dünya beşten büyüktür' demeye ve 15 Temmuz'da Çanakkale Destanı'nı yazan Ankaralılar, 16 Nisan'da tüm şeytanları taşlayarak 'evet' demeye gidiyoruz." dedi.

Ankaralılar ve Ankara'ya Hizmet Edenler Derneğince (AHİD) İller Bankası Sosyal Tesileri'nde "Ankaralılar Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.

Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleşecek halk oylamasında "evetçiler" ve "hayırcılar" olduğunu belirterek, "Hayırcıların başında Sayın Kılıçdaroğlu var. Kılıçdaroğlu, 'Bu paket vatanı bölecek' diyor. Vatan bölünecekse 'evet' diyenler neden AK Parti ve MHP de, HDP, PKK ve CHP'lilerin büyük çoğunluğu değil? Sayın Kılıçdaroğlu, Menderes, ipe giderken egemenlik millete miydi? Erbakan hocamın dört partisi kapatılırken egemenlik millete miydi? MHP ve AK Partinin 411 milletvekilinin 'Hiç değilse başörtüsü üniversitede serbest olsun' diye çıkardığı yasayı, Anayasa Mahkemesinin yeni cübbelisi ayaklar altına alırken milli egemenlik millete miydi?" ifadesini kullandı.

Halk oylamasından sonra egemenliğin ilk kez doğrudan millete geçeceğini aktaran Gündoğdu, şunları kaydetti:

"CHP zihniyeti 90 yıldır bu milleti göbeğini kaşıyan adamlar ilan etti. Allah'ın izniyle bu millet hem göbeğini kaşıyacak, hem bu millete göz diken vatan hainlerini kaşıyacak hem de vatan hainlerinin bu ülke için nasıl düşmanca çalıştığını görmeyen legal siyasetçilerin hayırını sandığa gömecek. Onun için bir tarafta 'evet orkestrası' var, 'evet orkestrası'nın şefi dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan, sağında Binali Yıldırım, solunda Devlet Bahçeli, arkasında millet, onun arkasında da ümmet var. Diğer tarafta 'hayır orkestrası'nın şefi Sayın Kılıçdaroğlu, sağında PKK oturuyor, solunda FETÖ oturuyor, karşısında da ona destek veren Avrupa ülkeleri var. Biz Avrupalılara 'Dünya beşten büyüktür' demeye ve 15 Temmuz'da Çanakkale Destanı'nı yazan Ankaralılar, 16 Nisan'da tüm şeytanları taşlayarak 'evet' demeye gidiyoruz. Evli kardeşlerimin en önemli ilk 'evet'i nikahtaki 'evet' idi, ikincisi bu olacak. Bekar gençlere çağrıda bulunuyorum ilk 'evet'iniz 16 Nisan olsun, ikincisinde de Allah hayırlı bir eş nasip etsin."

"Milletin kendisi bizzat iktidar olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş da yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulacağı 16 Nisan'dan sonra vesayet sisteminin biteceğini bildirdi.

AHİD'in buluşmasına katılanları, birlik ve beraberliğin sandığa yansımasının işareti olarak gördüğünü vurgulayan Ataş, "Biz ne zaman başımız sıkışsa millete gitmeyi tercih ettik. Bugün 'hayır' cephesinde yer alanlar ise bugüne kadar her zaman vesayet odaklarından medet umdular." diye konuştu.

Ataş, vesayet odaklarının 1950'den bugüne kadar siyasi hayatta sürekli kaos içinde yer aldıklarına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Vesayet odakları ya darbeye davet ettiler ya ihtilallere davet ettiler ya da meşru hükümetlerin yönetimine müdahaleleri davet ettiler. İşte biz diyoruz ki 66 yıldır o vesayet dönemleri içerisindeki vesayetin bitip artık bundan sonra milletin ta kendisinin bizzat iktidar olacağı, yöneteceği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Yapılmak istenen aslında budur, yani 16 Nisan, milletin kendisinden iktidarda olacağı, hiçbir vesayet odağının siyasi yönetimlerine asla müdahale edemeyeceği bir dönemin başlangıcı olacak. Vesayet odaklarından medet umanlar onun için seslerini biraz fazla yükseltmeye gayret ediyor. Biliyorlar ki bu imkan ve fırsatları ellerinden alınmış olacak ve bundan sonra milletin dediğinin dışında hiç kimsenin sözü geçmeyecek, millet ne diyorsa olacak."

Türkiye'de kurulan hükümetlerin çoğunluğunun en fazla 3 sene görevde kaldığını belirten Ataş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bütün bu süreçleri millet olarak hep birlikte yaşadık ve bedellerini çok ağır bir şekilde ödedik. Milletvekili transferlerinin nasıl yapıldığını, darbelerin nasıl yapılıp siyasilerin nasıl hapse tıkılarak mahkum edildiğini bizler çok iyi biliyoruz. Ama o siyasileri hapse mahkum edenler bu ülkede hiç hesap vermediler, tam tersine taltif gördüler. Mahkemelerinde Menderes'i, bakanlarını asanlar sonra Anayasa Mahkemesi üyesi oldular, Anayasa Mahkemesinin, Yargıtayın, Danıştayın başkanı oldular ve adeta ödüllendirildiler. Bu ülkede hesap vermeyen kesimler bundan sonra hesap verebileceklerini bildikleri için bu tür yapılanmaların Türkiye'de hayata geçmesini istemiyorlar ve istemeyecekler. Biz de diyoruz ki onlar ne söylerse söylesin milletimiz gerekli kararı, her seçimde ve referandumda bugüne kadar nasıl doğru bir şekilde verdiyse, 16 Nisan'da da Türkiye'nin geleceğiyle önemli kararı en doğru şekilde verecektir."

"Ülkemizin geleceği için 'evet' diyoruz"

AHİD Genel Başkanı Hilmi Yaman ise "evet" kampanyasına destek verdikleri için bazı STK'ların eleştirilere maruz kaldıklarına dikkati çekti.

Yaman, "STK'lar siyaset yapmaz diyorlar. Peki STK'lar siyaset yapmazsa ne yapar? Bu bir siyasi partinin oylanması değil, ülkemizin geleceği, ülkemizin ferahı ve gençlerimizin daha güzel, güçlü bir ülkede yaşayabilmesi için biz hep beraber Ankaralı hemşehriler olarak 'evet' diyoruz. Dolayısıyla bizi eleştiren, siyaset yapmaz diyen STK başkanlarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum, biz onları seviyoruz ama onların arkasındaki bazı mihraklar bazı şeyleri söylemeleri için ricada bulunuyor o arkadaşlar da söylüyor." dedi.

Yaman, Ankaralıların 15 Temmuz'da terör örgütlerine gereken cevabı verdiği gibi 16 Nisan'da da Ankara'dan yüksek oranda "evet" çıkmasını beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğdu Çanakkale AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title