Haberler

Zeybek'den Cindoruk'a Ağır Sözler

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İzmir milletvekili adaylarını tanıttığı toplantıda partinin eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a yüklendi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, İzmir milletvekili adaylarını tanıttığı toplantıda partinin eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a yüklendi. Zeybek, "Partimizin eski genel başkanının 'CHP'yi destekliyoruz', 'Doğu Perinçek'i destekleyin', 'Çetin Doğan'ı destekleyin' sözlerine bakın. Ne oluyorsun, sen kimdin nereden geldin, nerede durdun ve nereye gidiyorsun? Üyeliğini bulsam partiden atacağım ama üye değilmiş. Nasıl olmuş da üye olmadığı partide genel başkan olmuş" dedi.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Ege Palas Oteli'nde partisinin İzmir milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. 'Kırat İzmir'de şahlanıyor' sloganıyla gerçekleşen toplantıda, partililer şarkılarla coştu. Pusulada ikinci sırada olan parti, birinci sırada olan Ak Parti'yi de ima ederek sloganın 'Lambayı geç kıratı seç' olduğu açıklandı. Toplantıya DP'nin ittifak yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, rahatsızlığı nedeniyle katılmazken Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, konuşmasına "Bismillah" diyerek başladı. Zeybek, partisinin özelliklerini şöyle anlattı:

"Bu seçim ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirsin. Türkiye eğer tarihi doğru okursak geçmişte dünyanın merkeziydi. Gelecekte de dünyanın merkezi olmaya aday bir ülkedir. Dolayısıyla Türkiye'de her seçim önemlidir ama hiçbir seçim bu seçim kadar önemli olmamıştır. DP, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelidir, omurgasıdır. Atatürk'ün gerçek partisi DP'dir. Ben bu fikrimi geçmişte de uzun uzun televizyon konuşmalarımda anlattım, televizyonlara kitaplar götürdüm ve kitabın ortasından konuştum. Milli değerlere bağlı, manevi değerlere saygılı ve insanı değerlerine köküne ve sapına kadar Atatürkçü ve demokrat bir parti. Bizim sorumluluğumuz çok büyük. Bize bunu tarih yükledi. Türkiye eğer hedefinden koparılma yoluna sokulmuş ise omurgasına oturtmak bizim görevimizdir. DP uyuyan bir devdi, yeniden uyanmaya başladı inşallah. DP yeniden canlandırıp tek başına iktidara getirme görevi bize nasip oldu. Bu görevi canımız sağ olduğu sürece üzerimizde Allah'ın verdiği nefes devam ettiği sürece biz bu görevi yapacağız ve mutlaka yerine ulaştıracağız. "

DP lideri Zeybek, partinin eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u kastederek, şöyle devam etti:

"Bir sıkıntılı dönem geçirdik. Partilerin tarihinde buna fetret devri denir. DP, AP, DYP ve Anavatan Partisi diye akıp giden hareketimiz yeniden DP olarak kök değerlerine döndü. Ne yazık ki o dönem partimizi yöneten bir iki arkadaşımızın yaptığı hatalar nedeniyle oylarımız yukarılara çıkarken aşağılara çekildi. Bu hataların ne olduğunu anlamak için partimizin eski genel başkanının "CHP'yi destekliyoruz', "Doğu Perinçek'i destekleyin', "Çetin Doğan'ı destekleyin' sözlerine bakın. Ne oluyorsun, sen kimdin nereden geldin nerede durdun ve nereye gidiyorsun? Üyeliğini bulsam atacağım, ama üye değilmiş nasıl olmuş da üye olmadığı partide genel başkan olmuş. Bugüne kadar şahsımla ilgili sözlerini unuttum ve tartışmaya girmedim ama hem partinin eski genel başkanı, hem de partimizin üyesi olduğunu iddia adan partimizden hala ayrılmayan bir şahıs aklına ettiği gün CHP'yi, bir başka gün MHP'yi, sonunda Çetin Doğan'ı ve Doğu Perinçek'i desteleyin diye beyanat verirse ne yapayım? Bu şahsın ve yanındaki bir iki şahsın partimizi ne hale getirdiğini bu sözlere bakarak anlamak mümkün. Teşkilatlarımız partinin ruhuna sahip çıktı. "

BAHÇELİ'Yİ TÜRKEŞ'İN BASTONUYLA DA KANDIRAMADIM

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MHP'ye seçim ittifakı teklif ettiğini ancak kabul edilmediğini belirterek, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye şu sözlerle yüklendi:

"Gel senin çatında ittifak yapalım, ve ben buraya başka partileri de getireyim, sen başbakan ol. Başbakan olmaktan korkuyorsan partinden başka biri başbakan olsun. Yüzde 30'ları aşarız' dedim. Memleketin içinde bulunduğu durumdan şikayetçi isen benim bu uzattığım eli tutmazsan senin samimiyetine kim inanır? Elimi uzattım, görüşme talep ettim, basın yoluyla söyledim. "Ben aday olmam' bu çağrıyı, memleket sevgisi ve saygısıyla yapıyorum' dedim. Cevap vermedi. 'Alparslan Türkeş'in bana hediye ettiği bir bastonunu sana vereceğim' dedim, bastonla da kandıramadım. Ey MHP'ye gönül vermiş ve milliyetçi olduğuna inanan kitleler, kim milliyetçi kim milliyetçilikten geçiniyor? Devlet Bahçeli hep bunu yapıyor, yazılıp kendisinin eline verilen yazıları bağıra bağıra okuyarak milliyetçilik satıyor ama bir an geliyor ki her şeyi unutuyor. Apo denen kişinin getirilip Türkiye'ye teslim edilmesinden sonra 40 bin kişinin katilini ya asacaktı ya da bugünkü gibi yapacaktı. Güneydoğu halkımız, PKK elinde esirdir. Ne yazık ki devlet onları bu esaretten kurtaracak iradeyi ortaya koymuyor. O gün üç parti vardı ve milliyetçiliği kimseye bırakmayan Bahçeli iktidarın ikici büyük ortağıydı. O zaman bu şahıs idamdan kurtarmak için Türk Ceza Kanunu'nda bir değişiklik yapılması sözkonusu olduğunda Bahçeli'nin tavrı şu oldu; "Biz karşıyız ama siz çıkarın engel olmayız. Biz buna karşıyız, Apo'yu siz kurtarın bizi karıştırmayın. ' Böyle mi olmalıydı? Koalisyonu bozarız dediğin an ne olurdu? "Bahçeli'yi sevmiyoruz ama oyumuzu MHP'ye vereceğiz' diyenler var. Ben de diyorum ki; "Bahçeli'yi sevmiyorsanız oyunuzu gerçek sahibine DP verin. ' MHP meclise girse ne olur girmese ne olur? Girdi de ne oldu? MHP ne yaptı? PKK'ya meşruiyet kazandırmaktan başka ne yaptı?"

TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOKTUR

DP lideri Zeybek, Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını öne sürerek, "Türkiye'de Kürt meselesi yoktur. Kim söylüyorsa yalan söylüyordur. Bu çok tehlikeli bir yalandır. Kürt kökenli yurttaşlarımız milletvekili olamasalardı, subay polis, işadamı, memur olamasaladı ayrımcılık yapılsaydı o zaman Kürt meselesi diye bir mesele vardı. O zaman vicdanı olan her insan onların hakkını savunurdu. Kürt meselesi yalandır. PKK'nın Kürt olduğuna inanmıyorum. Kürt olsalardı Kürtler'e bu zulmü yaparlar mıydı? Kürtlerin en büyük düşmanı PKK'dır. Benim korumam Kürt, canımı bir Kürt koruyor. Bir endişem olsa canımı emanet eder miyim? Şoförümün annesi ve eşi Kürt. Nereden çıkarıyorsun bu Kürt meselesini yalancı. Keko Kemal Kılıçdaroğlu da "Kürt kimliğinin önündeki engeller kaldırılmalı' dedi. Mübarek ne engel varmış Kürt kimliğinin önünde" dedi.

GENEL BAŞKAN NOT ALIYOR

Kamuoyunda resmi bir toplantıda görüntü alan kameramanlara "Eşimin güzel bacaklarını çekiyorsunuz" sözleriyle dikkati çeken, Namık Kemal Zeybek'in Ege Bölge Danışmanı hayırsever işadamı Hakkı Keleşoğlu, yine konuşmasıyla partilileri kahkahaya boğdu. Her cümlesinden sonra "Genel başkan not alıyor" diyerek, partililerden alkış isteyen Keleşoğlu, "Genel başkanımız, bize öyle adaylar gönderdi ki aman Allah'ım aman aman" dedi. Keleşoğlu, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'in konuşmasının ardından elini ağzına götürüp iki parmağı ile ıslık çalarak partilileri coşturdu.

DP İzmir milletvekili adayları, birinci bölgede Nuran Talu, Harun Kayacı, Erhan Kuzu, Gülgün Beşerler, Oktay Demet, Ali Şenol, Mine Tilki, Özlem Başkaya, Sevda Erkan, Ezgi Yaman, Selim Amato, Şenol Alpat, Filiz Kösedağ'ı ikinci bölgede ise Ayşe Sucu, Ahmet Emirhan, Metin tekin Özker, Adem Birinci, Hakkı Sayar, Serhat Bilgili, Ayşe Ayaz, Edibe Nacir, Doğan Bayık, Mesut Yankım, Feridun Akçı'yı aday gösterdi. Adaylar Zeybek'te tek tek ve toplu halde fotoğraf çektirdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title