Haberler

Zengin Türkler Soho House'a Üye Olmak İçin Yarışıp Sıraya Giriyorlar

Güncelleme:

Üye olunması en zor kulüplerden Soho House hayatımıza girdi. Girdi ama bir telaş sardı Beyaz Türk mahallesini: Mevzu, "Ya filanca üye olur da ben giremezsem" derdi.

Şehr-i İstanbul, bugüne kadar pek de alışık olmadığı bir rekabetin içinde. "Sen benim kim olduğumu biliyor musun" topraklarına, en kalıplı egolarda bile kompleks tohumları filizlendirecek Soho sağanakları yağıyor. Çünkü dünyadaki 13 şubesiyle her milletten 'benzer kafalı yaratıcı tipleri' bir araya toplamayı amaç bellemiş Soho House kulüp zincirinin en büyüğü (ve bana kalırsa en güzeli) geçen hafta itibariyle Beyoğlu'nda kapılarını açtı.

ZENGİNLERİN ÜYE OLMAK İÇİN YARIŞTIĞI MEKAN

Açıldı açılmasına ammaaa her şehir kurdunun, her jet-set kişisinin, her lira trilyonerinin üye olması zor. New York, Londra ya da Berlin... Bu özel kulüp zinciri, gittiği hemen her yerde egoları yerle yeksan ediyor, kapısında beklettiği profillerle, çok canlar yakıyor, nice kalpler kırıyor. 'Zenginler Kulübü' olarak anılıyor ama alakası yok. Forbes listesinde kapı gibi isminiz de yazsa, almayınca almıyor işte üyeliğe.

SADECE 3 BİN ÜYE KABUL EDECEK

Arıza da tam burada ortaya çıkıyor: 80 milyonluk koca Türkiye'de sadece 3 bin üye kabul edecekler ama kendisini bu ilk üç binin içinde gören/sananların sayısı bundan katbekat fazla. Sonsuza dek bekleme listesinde kalacak ve bu yüzden küplere binecek pek mühim, çok saygıdeğer ve fazla zengin insan var bu ukala şehir ve civar avanelerinde.

BEYAZ TÜRKLER PANİKTE

Anlamayanlar için biraz daha açalım: Mesele üye olup üç-beş kez görünmek değil. İşin derininde "Ya filanca üye olur da ben giremezsem" mevzuu yatıyor. Düşünsenize; terastaki havuzun kenarında Banu Alkan o meşhur catwalk'ını yapacak da Oya Aydoğan şezlongda yağlanamayacak... Kaleci Volkan kulübün içindeki Cecconi's restoranda masaya kurulacak da Melo'nun üyeliği üç ay daha bekleyecek... Demet Akalın lüks SPA'sında kulunçlarını ovdurtacak da Hande Yener bahçesinde sigara tellendiremeyecek... Allah cümlemizi esirgesin.

KARAKOLLUK İŞLER

Anlayacağınız şenlik var, şenlik. Soho House'la, burjuva bohemliğin tanımı yeniden yapılırken çıkacak hır gürden, yapılacak cazlardan festival de olur; bienal de...

NE MENEM BİR YER?

Standart Hotel'in terasından New York Soho House'un havuzlu terasını uzuuun uzun kesmişliğim, Berlin Soho House'da iki gün kalmışlığım var. O vakit gelin önce Soho Hanım'ın gündüz düşlerinden başlayalım; sonra saatleri yavaş yavaş ileri sararız.

HER SAATİ OLAY

Sabah ve öğle saatlerinde bir Soho House'dan içeri girdiğinizde kendinizi aktör ve yapımcıların takıldığı ultralüks bir Starbucks şubesinde hissedeceksiniz. Karşılacağınız manzara şu: 'Up in the Air'in yönetmeni Jason Reitman bara kurulmuş, hamburger lüpletiyor. Lounge kısmında Steven Soderberg ses geçirmez kulaklıklarını takıp laptop'una gömülmüş, 'Entourage' ekibinin gürültülü toplantılarını tınmadan, tıkır tıkır çalışıyor.

İÇERİDE FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAK

İstanbul'da durum mu ne? Pek farklı değil: Ünlü mimar Mahmut Anlar üst katta oturmuş, anne pilavlı pirzola sıyıran ekspatları izliyor. İçeride fotoğraf çekilmesi yasak olduğu için selfie yapamadığından şikâyet eden bir PR kraliçesi, lahmacunu soğuk geldiği için garsonu paylıyor. Evet evet; Soho House hiç kompleks yapmamış; sucuktan cacığa, mücverden mantıya 'glokal' ne varsa doldurmuş restoran mutfağına. Fiyatlarda da öyle çok uçmamışlar, ana yemekler 20-45 lira arasında.

Fakat asıl etobur yorum tabii ki yine bir gazeteciden: "Yemekleri boş verin de bu kadar güzel insan nereden çıktı ortaya?" Belli ki Soho House'u tercih eden ekspatlar ilaç gibi gelmiş şehrin taze et açlığına...

NEDEN İSTANBUL?

Soruyu abes buldum ama dilim döndüğünce izah edeyim, zaten sıkıştığım yerde de topu, kulübün yaratıcısı Nick Jones'e atacağım: Eğer Batılıların kafasındaki Türkiye imajını hâlâ 'Geceyarısı Ekspresi' filminin şekillendirdiğine inananlardansanız, bilesiniz ki filmin geçtiği Sultanahmet'teki o hapishane, artık her gün Avrupa'dan ödül alan bir Four Seasons... Evet; Paris, Barselona, Roma, Amsterdam nal toplayadursun; Soho House, Kıta Avrupası'nda Berlin'den sonra ilk şubesini İstanbul'da açtı.

Yıldızı parlayan Dersaadet'le Soho'nun aşkı aslında yeni değil. Londra çıkışlı Soho House, İstanbullu olmak için 2007'de kolları sıvadı uzun arayışlardan sonra Beyoğlu'nda Amerikan Konsolosluğu'nun boşalttığı Palazzo Corpi'de karar kıldılar. Sebebi Nick Jones'tan gelsin: "Tanıdığım hiçbir Hollywood ünlüsü yok ki, burayı görüp de âşık olmasın. İstanbul, artık Avrupa'daki birçok şehirden daha önemli."

NASIL ÜYE OLACAĞIZ?

Nick Jones

Niyetiniz varsa baştan söyleyeyim, pek de kolay bir şeyden bahsetmiyoruz: Kulübün bir kıyafet talimatnamesi bile var: İçerideki casual/samimi atmosferi koruyabilmek için üyeler ve misafirleri resmi iş kıyafetleriyle dolaşmamalı. Kovuluyorsunuz. Nokta.

Bu duruma düşmemek için gelin, kulüp yetkililerinin sağda-solda söylediklerinden şu 'bohem burjuvalık' nedir, kodlarını çözmeye çalışalım. Zincirin Avrupa Üyelik Direktörü Chriss Glass, kendi tarzını şöyle yorumluyor mesela: "Kendimi son moda birinden çok, stil sahibi görüyorum. Stilimi üç kelimeyle tanımlarım: Tuhaf, düşünülmemiş ve şık." Elde var, biiiir. Demek ki neymiş, özgün olacakmışız. Olamazsak? Gelin buna 'a la Soho' bir cevap verelim: Application denied yani başvurunuz reddedildi.

ÜYE OLMAK İÇİN REFERANS ŞART

Eğer kulübe üye iki ahbabınız yoksa, zaten üyelliği hiç aklınızdan geçirmeyin. Size referans verecek iki kefil ayarladıysanız en yakın Soho House'un sitesinden başvuru formu dolduracaksınız. Sonra? Sonra bekleyeceksiniz. Seçici komite üç ayda bir toplanıp başvuruları değerlendiriyor. Seçilirseniz bir mail alıyorsunuz. Mail gelmedi mi? Üç ay daha bekleyeceksiniz. Seçici komitenin kimlerden oluştuğu gizli tutuluyor. Gözleri sizi tutmazsa Nick Jones bile bir şey yapamıyor. İstanbul'daki dedikodular o yönde ki, seçici komiteyi Tansa Mermerci şekillendirmiş.

ÜYELİK BEDELİ 1300 EURO

Diyelim ki kabul edildiniz ve nihayet o fetiş objesi mavi-gri üyelik kartına sahip olabileceksiniz... Önünüzde birkaç alternatif var. İsterseniz sadece şehrinizdekine girebilir, isterseniz dünyadaki bütün şubelere aynı anda üye olabilirsiniz. Üyelik bedeli Türkiye'de yıllık 1300 Euro. Eğer 27 yaşın altındaysanız, 'çıtırlık' indirimi uyguluyorlar. Üyelerin her birinin üçer misafir sokma hakkı var. Sırf bu yüzden işte; karşımıza yeni bir Soho muamması daha çıkıyor. Kimin üye olduğu açıklanmadığı için içeridekilerden kim gerçek üye kim misafir, anlamak mümkün değil. En sık duyduğunuz laf da, "Bana da teklif geldi ama henüz karar vermedim." Kim doğru söylüyor, kimler atıyor; orasını Allah bilir! (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Soho House İstanbul Türkiye Berlin Alışveriş Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500

Yorumlar (17)

ramazan turan:

bende bu sabah kahvaltıya para vermemek için işyerinde iki gün öncesinden kalan simidi mikrodalgada ısıtıp yedim dişim ağrıdı biraz amaolsun doydum ha bu arada simidi ben almamıştım patronun arkadaşı almıştı herhalde arta kaldı nasip

10
0
yanıtYanıtla
REMZİ TABANLI:

DÜNYAYI HOŞ BİLEN BOŞA VARIR BOŞ BİLEN HOŞA VARIR !!!!!!!

8
1
yanıtYanıtla
....:

o neydi gıı

6
1
yanıtYanıtla
Destandir Kara Murat:

Vay babam vay habere bak tam oniki den vurmussun muhabir kardes .

4
3
yanıtYanıtla
Mobil-ANDROID:

Aman allahim ne kadar uzuldum giremeyecegim icin halbuki hep boyle bir yer acilsa da ben de uye olsam diye bu gunu bekliyordum

4
2
yanıtYanıtla
kelamullahMobil-ANDROID:

Aptal özenti budalası. Bir de reklam yapıyor. Tam da bizim mallara göre.

5
1
yanıtYanıtla
ad soyadiMobil-ANDROID:

tam bi mason olayı

4
1
yanıtYanıtla
ZiyaMobil-IOS:

Super ya akp koyunlarının gıremıyecegı bır yer

2
3
yanıtYanıtla
ÖzlemxxMobil-IOS:

bu haberi yazan arkadas bayagi heyecanli gibi geldi bana :)

2
1
yanıtYanıtla
AHMET NS NS NS ONSOmobilWeb@haberler.com:

Bi vesikalık resim bi nufus cüzdanı arkalı önlü bi ikametgah birde verem savaş röntgeni. Şaka la şaka. Bunlarla anca 1200 tl lik işe başvurulur.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title