Haberler

YSK'nın yeni üyesi, eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talip Bakır oldu

Güncelleme:

Yargıtay Genel Kurulu'nda yapılan 11. tur oylamaları sonucunda eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talip Bakır, Yüksek Seçim Kurulu üyesi seçildi.

Yargıtay kontenjanından YSK üyeliğine seçilen Başkan Muharrem Akkaya, Cengiz Topaktaş ve Kürşat Hamurcu ile Danıştay kontenjanından seçilen Başkanvekili Erhan Çiftçi ve Yunus Aykın'ın görev süreleri doluyor. Bu kapsamda 5 yeni üyenin belirlenmesi için Yargıtay ve Danıştay'da seçimler yapıldı. Danıştay'daki seçimler ilk günde tamamlanırken, Ali Çopur ve İsmail Kalender Danıştay kontenjanından YSK üyeliğine seçilmişti.

YSK ÜYELİĞİNE TALİP BAKIR SEÇİLDİ

Yargıtay'da ilk aşamada 16 üye adaylığını açıklamış, 11. Tura gelinirken 6 aday yarışa devam ediyordu. İlk olarak 11. Turda Yargıtay 8. Hukuk Dairesi üyesi Feyzi Eroğlu YSK üyeliğine seçilirken, ikinci isim ise Yargıtay 10. Ceza Dairesi üyesi Talip Bakır oldu.

YENİ ÜYELER YEMİN ETTİKTEN SONRA BAŞKAN SEÇİLECEK

Yeni üyeler seçildikten sonra görev süresi dolan üyelerin yerine yemin edecek. Yemin töreni sonrasında, 24 Ocak'ta halen göreve devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında YSK Başkanlığı ve Başkanvekilliği için seçim yapılacak. Gizli yapılacak oylama sonrasında en çok oy alan üye, YSK Başkanı olacak ve seçimi yeni başkan yürütecek. Yargıtay ve Danıştay kontenjanından yeni seçilen üyeler de başkanlık için aday olabilecek. Toplamda 11 üyesi bulunan YSK, 7 asil ve 4 yedek üyeden oluşuyor. Bu üyelerin 6'sını Yargıtay, 5'ini de Danıştay Genel Kurulları kendi üyeleri arasından 6 yıllığına seçiyor. YSK, son dönemde yedek-asil ayrımı yapmadan 11 kişilik bir kurul gibi çalışıyor. Meclis'te grubu bulunan siyasi parti temsilcileri de YSK'nın bütün toplantı ve görüşmelerini izlemek için katılabiliyor.

YSK'nın yeni üyesi eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talip Bakır oldu

TALİP BAKIR KİMDİR?

YSK'nın yeni üyesi olan Talip Bakır, 30 Mart 1973 tarihinde Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. Liseyi Sorgun ilçesinde bitiren Bakır, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1996 yılında mezun olduktan sonra askerliğini Ankara/Mamak'ta yaptı.

Yozgat hâkim/savcı adayı olarak mesleğe başlayan Bakır; sırasıyla Çanakkale/Ayvacık, Sivas/Gemerek ve Samsun/Bafra Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2007 yılında Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Ganal Müdürlüğü tetkik hâkimliğine atandı. Daha sonra Kanunlar Genel Müdürlüğü tetkik hâkimi, daire başkanı ve genel müdür yardımcısı görevleri ile Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevlerinde bulundu.

16 Temmuz 2018 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Bakır, halen Yargıtay Onuncu Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Bakır, "Selçuk Üniversitesi Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Bireysel Başvuru" konulu tezsiz proje çalışmasıyla yüksek lisans yapmış olup, Adalet Bakanlığının yabancı dil projesi kapsamında bir yıl ABD de bulunmuştur.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Adalet Bakanlığı Yargıtay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (4)

Demir Acer :

Ha ha ha ayni tas aynı hamam

49
8
yanıtYanıtla
esrefpasali:

hicbir seye guvenim kalmadi...sutten agzimiz yandi, mecburen yogurdu ufluyecegiz...

12
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ysk ülkemizin en güvenilir kurum ve kuruluşlarından biridir tarafsızlığı ve verdiği adaletli kararlar milletimizin gönlünde taht kurmuştur örneğin istanbul seçimlerinde verdiği kararlar hayran kalınacak alkışlanıcak niteliktedir bu yüzden nobele aday olarak gösterilse yeridir

4
2
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

tarafsız ve bağımsız yargı ....

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title