Haberler

Yığılca Saklıcennet Doğa ve Turizm Festivali

Güncelleme:

Yığılca Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Yığılca "Saklıcennet Doğa ve Turizm Festivali" büyük ilgi gördü.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ; Yığılca Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Yığılca "Saklıcennet Doğa ve Turizm Festivali" büyük ilgi gördü.

Festivalin açılışında konuşan Vali Ali İhsan Su kalkınmada gelişmede turizmin katkısına vurgu yaparak "1. Yığılca Festivalinde sizlerle beraber olmaktan ve bu güzel günü paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ümit ediyorum ki Yığılca zaten çok hizmet alan, her yıl gelişen, geliştikçe daha çok ilerleyen ilçemizi, bundan sonra da yeni bir ivme ile çok daha güzel hizmetlere imkanlara kavuşacaklar. Ben buraya birkaç sefer geldim, Yığılca gerçekten harika bir coğrafyaya sahip. Biz Düzce için genel anlamda şöyle diyoruz; Tabiat cenneti Düzce, her şey var gönlünüzce bu Yığılca içinde geçerlidir. Tabiat cenneti Yığılca'da da her şey gönlünüzce var. O yüzden buradan özellikle turizme, turizm etkinliklerine çok büyük önem vermek gerekiyor. Bu festivalde bu ilçenin tanıtımına çok önemli katkılar sağlıyor ve bundan sonrada inşallah sağlayacaktır. Burada bir Yılançatı Kanyonunuz var, gerçekten harikulade muhteşem bir kanyon. Bende gittim gezdim gördüm. Talimat verdim şuanda Yılançatı Kanyonunun Tabiat Parkı olarak tescili için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışma bittikten sonra orayı tüm vatandaşların hizmetine açmış olacağız. Yine bu bölge de bulunan şelaleler ile ilgili, mesire yerleri ile ilgili çalışma başlattık, onlarda mesire alanı olarak, tescilleyeceğiz. Oraları da bu şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Yine burada bulanan mağara ile ilgili bir çalışma başlattık. Mağaranın ışıklandırılması, aydınlatılması, çevre düzeninin yapılması ile ilgili işlerin takibi için Kaymakam beye de talimat verdim. Yakından takip ediyor çalışmaları, inşallah parada göndereceğiz ve o alanında turizme kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılıyor" dedi.

Vali Su, Düzce Yığılca yolunun yüzde 70'inin bu yıl tamamlanacağını söyleyerek "Düzce - Yığılca yolunun yüzde 70'i bu yılsonuna tamamlanarak sizlerin hizmetine sunulmuş olacaktır. Burası gerçekten güzel bir ilçe ama burayı bu güzellikleri daha da güzel hale getiren Yığılca'nın siz güzel insanlarısınız. Sizlerin güler yüzü, Anadolu insanının, sizlerin şefkati, sizlerin samimiyeti, burayı çok daha güzel hale getiriyor. Bu bakımdan da sizlere, en içten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program Halk Oyunları ve Folklor gösterileri ile devam etti. Düzce Belediyesi Mehter takımının gösterisi katılımcılar ve halk tarafından beğeni ile izlenip dinlendi.

Programda, En Güzel Buzağı Yarışması ve En İyi Çilek Yetiştirenlere ödülleri verildi. En Güzel Buzağı Yarışması Birincisine 750 TL ikinciye 500 TL üçüncüye 250 TL ödül verildi. En Güzel Buzağı Yarışmasında Birinci olan Yığılca Bekirler Köyünden Recep Alkan'a ödülü, Vali Ali İhsan Su tarafından verilirken ikinci olan Köseler Köyünden Hayrettin Sarıya ödülünü Kaymakam Mehmet Özcan, üçüncü olan Doğanlar Köyünden Selami Konyalı'ya ödülünü Eski Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay verdi. En Güzel Dağ Çileği yetiştiriciliği ödülünü Akçaören Köyünden Murat Çotur, ikinciliği Yeniyer Köyünden Halise Çakı ve üçüncülüğü de Çamlı Köyünden Mevlüt Aksu aldılar

Festival'in ikinci ve üçüncü günü etkinlikleri "Traking, Yağlı Güreş, Painntbal, Motocross Off-Road Yarışları, Uçurtma Şenlikleri Yelken ve Kürek Sporlar ve Halk Oyunları ve konserler hava muhalefeti dolayısıyla 7-8 Haziran'a ertelendi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali İhsan Su Yığılca Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title