Haberler

Yunus Çocuklar'dan Emniyet Günü Konseri

Emniyet Teşkilatının 167.Yıl Kuruluş Yıldönümünde, 100 kişiden oluşan Yunus Çocuklar Orkestrası konseri düzenlendi.16 ayrı milletten olan çocukların katılımıyla düzenlenen konsere polisler ve vatandaşlar katıldı.

Emniyet Teşkilatının 167. Yıl Kuruluş Yıldönümünde, 100 kişiden oluşan Yunus Çocuklar Orkestrası konseri düzenlendi.

16 ayrı milletten olan çocukların katılımıyla düzenlenen konsere polisler ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşların alkışları ile devam eden konserde yaşları 3 ile 15 arasında değişen çocuklar, su ve ışıklı balon gösterisi eşliğinde İstiklal Marşı, Hayat Bayram Olsa, Hatırla Sevgili, Senden Başka, Beethoven 9. Senfoni, Kakalin, Rondo, Suziki Violin Parts parçalarından oluşan 40'a yakın eser çaldı.

Polis Teşkilatının 167. Yıldönümünde bütün Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da bir takım etkinliklerin düzenlendiğini söyleyen Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, bu yıl resmi kutlamaların yanında Almanya'nın farklı eyaletlerinden gelen çocuklarla birlikte bir Yunus korosu oluşturulduğunu bildirdi. Bu koronun halkın da büyük beğenisin kazandığını ifade eden Yılmaz, "Biz de arkadaşlarımızın yaptığı etkinliklerin dışında çocuklara da polislik mesleğini sevdirmek, onlarla kucaklaşa bilmek istedik.

Eskiden polis geliyor deye korkutmanın yanında şimdi 'polis abi', 'polis amca', 'polis abla' imajını yerleştirmeğe, polisin gülen yüzünü göstermeye çalışıyoruz. Bütün hizmetlerimizde toplum destekli polislik anlayışı çerçevesinde insan odaklı çalışma gayreti içerisindeyiz. Halkın güvenini kazanmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu günün bütün polislerin bayramı olduğunu söyleyen ve bir polis çocuğu olan Boran Kapak ise "Benim babam bir polis,

bu gün onların için bir bayram gibi, bütün polislerin bayramı kutlu olsun. Öğretmenlerime ve babama teşekkür ediyorum" dedi.

Emniyet Teşkilatının 167. Yıl Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen konsere Türkiye, Almanya, Avusturya, Bosna Hersek, Cezayir, Endonezya, Fas, Fildişi Sahilleri, Gambiya, Gana, İngiltere, Kolombiya, Macaristan, Makedonya, Rusya olmak üzere toplam 16 ülkeden çocuklar katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beethoven Almanya Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title