Haberler

Yönetmen Kürşat Kızbaz: Evliya Çelebi Filmi Çekmekten Çok Büyük Onur Duyarım

‘Aşkın Sırrı-Somuncu Baba’ filminin Yönetmeni Kürşat Kızbaz, doğru proje, doğru senaryo ve doğru kişiler olduğunda bir Evliya Çelebi filmi çekmekten çok büyük onur duyacağını söyledi.

'Aşkın Sırrı- Somuncu Baba' filminin Yönetmeni Kürşat Kızbaz, doğru proje, doğru senaryo ve doğru kişiler olduğunda bir Evliya Çelebi filmi çekmekten çok büyük onur duyacağını söyledi.

'Aşkın Sırrı- Somuncu Baba' filminin Yönetmeni Kürşat Kızbaz, filmin Almanya galası için geldiği Solingen şehrinde Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu'na bir Evliya Çelebi filmi çekimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Solingen Tiyatro ve Konser Salonu'nda yapılan galaya Yapımcı-Yönetmen Kürşat Kızbaz, filmin başrol oyuncusu Furkan Palalı, filmde rol alan oyunculardan Altan Gördüm ve Emin Olcay katıldı. Bin kişilik Solingen Tiyatro ve Konser Salonu'nu tamamen dolduran filmin hayranları arasında, bazılarının gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Filmin sonunda düzenlenen ödül töreninde, organizatörler tarafından yönetmen, oyuncular ve yapım ekibine birer plaket takdim edildi.

Galaya ayrıca 29 Mayıs 1993 yılında Solingen'de Neonaziler tarafından evleri kundaklanıp 5 aile bireyini kaybeden Durmuş ve Mevlüde Genç de katıldı.

Galada Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu, Yönetmen Kürşat Kızbaz ve başrol oyuncusu Furkan Palalı ile gala ve yeni projeler hakkında görüşme yaptı.

Somuncu Baba filminin bir başlangıç olduğunu söyleyen Yönetmen Kızbaz, bundan sonra da dünya standartlarında manevi şahsiyetleri anlatan filmlerin geleceğini belirtti. Avrupa'ya daha önce de geldiğini Almanya'daki ortamın kendisini çok etkilediğini ifade eden Kızbaz, Türkiye'de yakaladığı manevi ortamı burada da yakaladığını açıkladı. Şuan bir projenin de imza aşamasında olduğunu ve 2017 yılı içerisinde gösterime gireceğini dile getiren Kızbaz, projenin detayları hakkında bilgi vermedi.

Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu'nun "90 dakikaya sığacak şekilde veya 2-3 bölümlük seri şeklinde olabilecek, Kütahya'da Bir Evliya Çelebi filmi de çekilebilir mi? malum 3-4 ciltlik bir ünlü Seyahatname'si var ve her bir yerde de bazı yaşanmış olaylar var" sorusuna içten cevap veren Kızbaz, "Doğru proje, doğru senaryo, doğru kişiler ve doğru sponsorlar olursa böyle bir filmi çekmekten çok büyük onur duyarım" dedi.

Aynı görüşmede bir Kütahya hayranı olduğu anlaşılan filmin başrol oyuncusu Furkan Palalı da, dostlarıyla bir araya gelmek için belli aralıklarla Kütahya'ya geldiğini belirterek, Wuppertal Kütahyalılar Dernek Başkanı İsmail Taşçıoğlu'na Kütahya'daki dost ve hayranlarına özel selamlarını iletmesini istedi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Furkan Palalı Evliya Çelebi Somuncu Baba Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title