Haberler

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP'den milletvekili aday adayı oldu

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı tarafından 2020 Şubat ayında görevinden uzaklaştırılan ve o tarihten bu yana görev yapamayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, görevinden istifa etti. Salman, milletvekili aday adaylığı için CHP Genel Merkezi'ne başvurusunu yaptı.

Yalova Belediye Başkanlığı görevinden istifasını sunan Vefa Salman, milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. Ankara'da yaptığı başvurunun ardından Yalova İl Binası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Salman, siyasi hayatının hep mücadelelerle geçtiğini söyledi. Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç ve Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı ile belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda Vefa Salman, partinin her kademesinde görev yaptığını dile getirdi.

"MAHKEME SÜRECİ BİR TÜRLÜ BİTİRİLEMEDİ"

Vefa Salman şunları söyledi: "Belediye bizi geri döndürmemek için elinden geldiklerini yapan bir kurum haline geldi. Ciddi bir hukuksuzlukla, adaletsizlikle hepsinin ötesinde insanca baktığımız zaman haksızlığa maruz olduk ve devam etti. 3 yıldır süren mahkeme süreci bir türlü bitirilemedi, bitirilmiyor da. Eskiye dair evraklar çıkmaya devam ediyor. Artık mahkeme zaman aşımında olanı dahil kabul etmiyor.

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP'den milletvekili aday adayı oldu

"HAKKIMIZ TESLİM EDİLMEDİ"

3 tane bilirkişi raporu bizi haklı çıkardı ancak hakkımız teslim edilmedi ki şunu net ve açık söyleyeyim; Belediye başkanlığından istifa ettiren milletvekilliği aday adaylığımı başlatan süreç Meclis'te bütçe görüşmeleri yapılırken İçişleri Bakanı'na Grup Başkanvekilimiz Engin Altay'ın konuşmasında 'Bilirkişi raporu ile suçsuzluğu sabit Yalova Belediye Başkanı niye göreve iade etmiyorsun?' dediğinde Süleyman Soylu verdiği cevapta 'Vefa Salman 2024'te seçimi kazanır. Tekrar geriye döner' dedi.

"BU VEFA SALMAN SORUNU OLMAKTAN ÇIKTI"

Bakın arkadaşlar bu Vefa Salman'ın sorunu değil. Vefa Salman sorunu olmaktan çıktı. Ülkenin demokrasi sorunu haline geldi. Çünkü ortada ciddi bir adaletsizlik, hukuksuzluk var. Hukukun üstünlüğü değil üstünlüğün hukuku var. Hak iade edilmiyorsa artık bu savaşı daha yüksek platformda yapma zamanımın geldiğine inandım."

"YALOVA'YI DÜZELTMEK İÇİN ÖNCE TÜRKİYE'Yİ DÜZELTMEK LAZIM"

Vefa Salman, Türkiye'nin geldiği noktanın sıkıntılı olduğuna dikkat çekerek, "Yalova'yı düzeltmek için önce Türkiye'yi düzeltmek lazım. Türkiye'de demokrasiyi yeniden tesis edemezsek, adaleti sağlayamazsak, hukukun üstünlüğünü getiremezsek bir daha ekonomi de düzelmez başka şeyler de düzelmez. Ben siyasi yol haritamı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'nı kazanmasına, Yalova'da birinci çıkmasına artı Cumhuriyet Halk Parti'nin de Yalova'da birinci çıkması için nasıl daha önceki seçimlerde çalıştıysak o şekilde ondan daha fazla çalışarak başaracağıma inandım ve ondan sonra aday olmaya karar verdim" dedi.

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP'den milletvekili aday adayı oldu

"YALOVA BENİM EVLADIM GİBİ"

Yalova Belediyesi personellerine de seslenen Salman konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tabii ki belediye ile ilgili kafalarda soru işaretleri olabilir. 22 Mayıs'ı o anlamda biz milat olarak belirledik. Belediyede çalışan 1200 tane ailem... Ben her zaman onlara bu büyük ailenin babasıyım diye hitap ettim. İstifa edene kadar hiç üzmesinler kendilerini, sıkılmasınlar. Zor günler yaşadılar, yaşamaya devam ediyorlar. Hep söyledim Yalova benim evladım gibi. Yalova Belediyesi'ndeki personeller de benim evlatlarım. Onları hiç öksüz bırakmayacağım. Asla akıllarına kötü bir şey gelmesin.

"BEN YALOVA BELEDİYESİ'NİN BUNDAN SONRA BÜYÜK BABASIYIM"

22 Mayıs, 14 Mayıs'ın bir hafta sonrası atamalar başlayacak onunla ilgili de B planımız, C planımız hazır. Yani kimsenin kafasına Vefa Salman Yalova'yı bırakıyor gibi gelmesin. Ben Yalova Belediyesi'nin bundan sonra babası değil, büyük babasıyım. Benim gene kanatlarım altında, şemsiyem altında ne yağmurdan etkilenecekler ne kardan kıştan. Onları mağdur etmeyeceğim. Ettirmeyeceğim de. Bazen kulağıma geliyor.

"3 SENEDİR BİZİM DOKUNULMADIK YERİMİZ KALMADI"

Dokunulmazlık zırhına bürünmek için falan. Arkadaşlar bakın bu biraz komik. Benim makama, mevkiye hiçbir şeye ihtiyacım yok. 3 senedir bizim dokunulmadık yerimiz kalmadı. Hallaç pamuğu gibi aradılar belediyeyi. Halit Güleç'i, Vefa Salman'ı bir şey bulup çıkartır mıyız diye. Allah bin şükür buradan biz bir lokma haram geçirmedik. Biz dimdik durduk, hiç kıvırmadık. Mücadelemiz bundan sonra Türkiye için, Yalova bizim olmazsa olmazımız, benim evladım asla ve asla yalnız bırakmayacağım."

Kaynak: ANKA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

Resul Altıntaş:

Ha ha ha Şu işe bak. Adam da ki kanatlara bak. "Yalova Belediyesi'nin bundan sonra babası değil, büyük babasıyım. Benim gene kanatlarım altında, şemsiyem altında ne yağmurdan etkilenecekler ne kardan kıştan." Deve kuşu sanırım

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title