Haberler

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Protokolü İmzalandı

Uşak Üniversitesi’ne kurulması onaylanan Tıp Fakültesinin diğer hastanelerle ortak kullanılmasına dair protokol Ankara’da imzalandı.

Uşak Üniversitesi'ne kurulması onaylanan Tıp Fakültesinin diğer hastanelerle ortak kullanılmasına dair protokol Ankara'da imzalandı.

Protokol imza törenine T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Uşak Üniversitesi'nin 12. Fakültesi olan Tıp Fakültesi'nin 27 Ağustos 2015 tarihli ve 29458 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulduğunu ve o günden beri Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinin diğer hastanelerle ortak kullanımı ile ilgili olan afilasyon çalışmaları yaptıklarını söyledi. İmzalanan protokolle afilasyon çalışmalarının sonuca ulaşmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Çelik "Afilasyon ile ilgili çalışmalarımızın devam ettiği süreçte mevzuatta bir değişiklik olmuştu. Ancak geçtiğimiz aylarda hem Sağlık Bakanlığımızın hem de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığımızın onaylaması ile bugüne geldik. Uşak Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesinin birlikte kullanımı ile ilgili ilk adımı attık. Mutluyuz. Bölgemizde tıp fakültesi olmayan tek il Uşak'tı. Göreve geldiğimiz andan itibaren Uşak'ta Tıp Fakültesi olması için çalışmalar yaptık. Planlı ve özverili bir çalışma sonucu Uşak, Tıp Fakültesine bir yıl önce kavuştu. Bugün imzalanan protokolle de Sağlık Bakanlığı Uşak Üniversitesi Uygulama ve Araştırma hastanesini teşkil etmiş olacağız. Yaptığımız her çalışma Uşak'ımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak çalışmalar oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Uşak Üniversitesi olarak benimsediğimiz ilkeler çerçevesinde Uşak'ın gelişimi, tanınırlığı için çalışan, şehrin en önemli reklam mecrası ve en etkili vitrini olan, şehrin sorunları için çözüm üreten, insana ve insanlığa katkı sunan bir üniversite olarak yolumuza devam edeceğiz. Aynı zamanda kurumsal ve toplumsal birliktelikler gerçekleştirerek her düzeyde işbirliğine açık bir üniversite olmayı benimseyen Uşak Üniversitesi, bu anlamda şehrimizdeki birçok kurum ve kuruluşla ortak iş birliği yapmaya devam edecektir. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Olmak üzere, herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca ilk andan bugüne kadar Milletvekillerimiz Av. Mehmet Altay ve Alim Tunç hep yanımızdaydı. Her türlü desteği verdiler. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum."dedi.

Uşak AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay imzalanan protokolle Uşak'ın bir üniversite uygulama ve araştırma hastanesine kavuşacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Altay "Uşak Üniversitemiz ilimize değer katmaya, ilimizin sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Yapılacak olan bu yatırımla özellikle Uşak ve civar ilçelerimiz de önemli sağlık sorunları yaşayan hemşerilemiz artık tıp fakültesi için uzun mesafeler kat etmeyip Uşak'ta tedavi olabileceklerdir" dedi.

Uşak Ak Parti Milletvekili Alim Tunç ise Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinin, Uşak için çok önemli olduğunu belirterek Uşak Üniversitesi'nin kuruluşundan beri üniversite ile ilgili çalışmalara destek olduğunu ve bugün gelinen noktadan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Tunç özellikle son yıllarda sağlık alanında çığır açtıklarını söyleyerek daha önce Uşak Üniversitesi'nin mediko sosyal biriminde Uşak Üniversitesi mensuplarına doktor olarak hizmet verdiğini belirtti. Alim Tunç gelinen noktaya bakıldığı zaman bir kaç odalı mediko sosyal birimden Tıp Fakültesinin açılıp hizmet vereceği günleri görmenin ve bu başarı hikayesinde kendisinde emeği bulunmasının mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş protokol imza töreninde Ege Bölgesinde Tıp Fakültesi olmayan tek ilin Uşak olduğunu ama Uşak Üniversitesi'ne de tıp fakültesinin açılmasıyla Ege Bölgesinde tıp fakültesi olmayan şehir kalmadığını belirterek Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bölgeye önemli katkılar sağlayacağına inandığını aktardı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan ise Uşak Üniversite Tıp Fakültesinin Uşak'taki yüksek sağlık hizmetlerinin kalitesini daha yüksek seviyelere çıkartacağını böylelikle vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha fazla ve daha kaliteli istifade edeceğini belirterek "Uşak Üniversitesiyle imzalanan protokolün taraflara ve bölge insanına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Açıklamaların ardından Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin diğer hastanelerle ortak kullanılmasına dair protokol imzalandı. İmzaların atılmasının ardından tören sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Mehmet Altay Alim Tunç Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title