Haberler

Tire Meslek Yüksek Okulu'nun Ek Binası Açıldı

Tire'de 1994 yılından buyana hizmet veren Ege Üniversitesi (EÜ)Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu'nun, Prof.

Tire'de 1994 yılından buyana hizmet veren Ege Üniversitesi (EÜ) Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu'nun, Prof. Dr Refet Saygılı ek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Okul bahçesinde tarihi Tire Belediye Bandosu'nun mini konseriyle başlayan törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, binaya adı verilen eski rektörlerden Prof. Dr. Refet Saygılı, Tire Kutsan Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Reşit Uysal, E.Ü. Senatosu üyeleri, Kaymakam Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire OSB Bölge Müdürü Galip Kılınç, iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Arsasını Tire Belediyesi'nin tahsis ettiği 4 katlı ek binanın 2009 yılının Ekim ayında inşaatına başlandı. Toplam bin 860 metrekare alana inşa edilen Prof. Dr. Refet Saygılı ek binasının bünyesinde 1 pilot tesis, 3 su ürünleri programı laboratuarı, 2 bilgisayar laboratuarı, 3 gıda teknolojisi laboratuarı, temizlik odası, kimyasal madde deposu ile 4 adet de dershane bulunuyor.

Törende konuşan Okul müdürü Prof. Dr. Uysal, Bilgisayar Programcılığı, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Su Ürünleri Programı olmak üzere toplam 4 programında 531 öğrencisinin bulunduğunu söyledi. Uysal, "Okulumuz, sadece Tire'nin değil K. Menderes Havzası'nın da parlayan yıldızıdır. Bölge ekonomisinde tarım hayvancılık ve gıda sektörüne yatırımların artmasıyla okulumuzun önemi daha da artacaktır. Üniversite sanayici işbirliğine önem veriyoruz" dedi.

"VETERİNERLİK FAKÜLTESİ'NİN TAKİPÇİSİYİZ"

Tire Belediye Başkanı Çiçek ise, ek binaya Prof. Dr Refet Saygılı'nın adının verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi, "İlçede en kısa sürede bir cadde veya bulvara kendisinin adını vereceğiz. Tire'de yüksek okullaşma hareketini daha da geliştirmek istiyoruz.

Bu amaçla ilçede Veterinerlik Fakültesi kurulması için E.Ü. Senatosu'nun aldığı kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak alınan bu karara YÖK şimdilik kaydıyla 'hayır' dedi. Konunun yakın takipçisiyiz" şeklinde konuştu.

Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de, Ege Üniversitesi'nin artık Tire'nin bir parçası olduğunu kaydetti.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ise, "Üniversiteler gelenekleri ile vardır" dedi ve şöyle devam etti: "Prof Dr. Refet Saygılı'nın üniversiteye kazandırdıkları tartışılamaz. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. EÜ, eğitimde kalite standartlarıyla uluslararası nitelikte bir üniversitedir. Öğrencilerimize sistemin içinde eğitim vermeyi hedefledik. Artık üniversiteler üçüncü nesil anlayışı içinde. Ortaya koyduğumuz programlarla, sanayicinin istediği nitelikte eleman yetiştirmeye gayret ediyoruz."

Binaya adını verilen E.Ü. eski rektörlerinden Prof Dr. Saygılı da, insanların hizmetleriyle öldükten sonra değil yaşarken hatırlanması gerektiğine inandığını belirtti, "Bu açıdan bakıldığında çok mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Törende, binanın yapımına katkısı nedeniyle Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'e, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından teşekkür plaketi verildi.

(FŞ-ERG-

25.04.2012 10: 25: 01

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Tire Kutsan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title