Haberler

Tagid ve Kosgeb'den Girişimcilik Eğitimini Tamamlayanlara Sertifika

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi ve Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi ve Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) işbirliği ile düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin belgeleri Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldığı bir törenle verildi.

TAGİD Konferans Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, KOSGEB ve TAGİD işbirliğinde düzenlenen eğitimlere katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi. KOSGEB olarak sertifika sahiplerine 30 bin TL'si geri ödemesiz 70 bin lirası ise faizsiz 48 ay vadeli kredi kullandırıyoruz diyen Vali Yerlikaya: "Avrupa ülkelerinde bu desteklerden yararlanmak üzere başvuruda bulunup eğitimlerini tamamlayan ancak bunu iş hayatına dökenlerin oranı yüzde 5 civarında. Bizde ise bu oran yüzde 4.8 seviyelerinde. Avrupa ortalamalarına yakın durumdayız ancak bu bizim için yeterli değil" dedi.

Vali Yerlikaya: "Bu programa katılarak eğitimlerini tamamlayanların, buraya müracaat etmiş olmaları dahi heyecanlarını ve özgüvenlerini gösteriyor. Kendilerini kutluyorum. Ancak kişinin sadece yüzde 5'i ile bu oran sınırlı kalmamalı daha fazla kişi yatırım yapmalı, iş kurmalı. Bugün için 100 bin lira az değil önemli bir kaynak. Bu rakamı kesinlikle az görmeyin. Bir babanın oğluna, ağabeyin kardeşine yapmayacağını devlet topladığı vergilerden kaynak aktararak sizlere yapıyor. Alacağınız bu sertifikalar elinizde, evinizde süs olarak kalmasın. Reel hayata da yansımasını sağlayın" diye konuştu.

Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Tekirdağ'da KOSGEB aracılığı ile 465 bin lira dağıtmışız. Finansman anlamında sorunumuz yok. Bugün burada sertifika töreninize katıldım. Yarın davet edin iş yeri açılışınızı da birlikte yapalım. İş yerinde kurdele keselim. Benim için burada sertifika törenine katılmaktansa orada iş yeri açılışına katılmak daha iyidir. Siz bu sertifikalarınızı alacaksınız, iş yerinize asacaksınız. Sertifika 'KOSGEB uraya inandı 30 bin TL ödemesiz, 100 bin lira destek oldu. Ey Çorlu halkı inan sana da vereceğiz' manasını taşıyacak."

Tekirdağ Valisi Yerlikaya ayrıca: "Tekirdağ il genelinde 15 - 18 yaş arasında olup 18 yaşından gün almamış olan 700 - 710 kişi İŞKUR'a hiçbir işim yok iş istiyorum diye başvuruda bulunmuş. Bunun yanı sıra 18 yaşının üzerinde olan 29 bin 100 kişi de aynı şekilde İŞKUR'a başvuruda bulunmuş. İŞKUR ve SGK rakamları şu an için karşılaştırılamıyor, sistem örtüşmüyor bu nedenle bir bu rakamın biraz daha altında diye tahmin ediyoruz. Bu işin küçüğü büyüğü yok 1 kişiyi dahi istihdam ederek evine huzurlu bir şekilde gönderirseniz ben size minnettar kalırım. O 30 bin lira, o 100 bin lira size bu sebeple veriliyor. Açacağınız işyerlerinde istihdama katkı sağlayarak çok da büyük bir ibadet işlemiş oluyorsunuz. Bu çağda böyle bir hizmet düşünemiyorum" şeklinde konuştu.

Yerlikaya: "KOSGEB bu işin organizatörü bu işi bir kere yaptık yeter demek yok, devamlarını getirelim. 30 kardeşimize iş yeri açtıkları zaman kredilerini kullandıralım. Güzel örnekler ancak realize olduğu zaman inandırıcı oluyor. TAGİD'i izliyoruz, takip ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat ise sertifika töreni öncesinde yaptığı konuşmada: "Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye ile ilgili olarak verdiği rapor heyecan veriyor. Bizler de ülkemize gelecek yeni yatırımları heyecanla bekliyoruz. Çorlu'da iş hayatına atılacak olanlara ilk tavsiyem sağlık alanı olacak. Bence ilk adımı sağlık alanında atmalılar. Yatırımcılara sağlık sektöründe yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. TAGİD olarak tüm işadamlarına kapılarımız sonuna kadar açık. İşadamları ile her türlü fikir alışverişine ve istişareye açığız. Girişimci arkadaşlara başarılar diliyorum. Şu anda KOSGEB girişimcilik sertifikalarını almak üzere bu salonda bulunan arkadaşlarımızla ödül törenlerinde de bir arada olmayı diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından TAGİD ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya tarafından verdildi. TAGİD Konferans Salonundaki sertifika törenine Vali Yerlikaya'nın yanı sıra Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, TAGİD eş başkanları Talat Kılıç ve Ali Canbulat, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Tolga Çemrek, TAGİD yöneticileri, üyeleri ve girişimcilik eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldılar.

(SŞ - )

08.11.2012 15: 01: 22

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Tekirdağ Kosgeb Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title