Haberler

Tagid'in Konuğu Fatih Akbaba Oldu

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Kadın Girişimciler Komitesi organizasyonluğunda düzenlenen İletişim Ailede Başlar konulu konferansta Fatih Akbaba konuşmacı olarak yer aldı.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Kadın Girişimciler Komitesi organizasyonluğunda düzenlenen İletişim Ailede Başlar konulu konferansta Fatih Akbaba konuşmacı olarak yer aldı.

TAGİD Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa TAGİD yöneticileri ve üyeleri Kadın Girişimciler Komitesi yöneticileri, üyeleri ve konuklar katıldılar. İletişim Ailede Başlar konulu programda TAGİD üyelerinin karşısına çıkan Fatih Akbaba, yaklaşık 2 saat süren bir sunum gerçekleştirdi. İzleyenlerden bol bol alkış alan Akbaba kimi zaman güldürdü, kimi zaman söyledikleri ise düşündürdü. Evlilikten, anne ve baya, çocuklardan aile içi iletişime kadar pek çok konuda bilgiler aktaran Fatih Akbaba: "Evlilikte temel ihtiyaç dürüstlük, saygı ve sabırdır. Evlilikte eşlerin birbirine karşı dürüst olmaları gerekir. İyi bir evlilik için gerekenler sıralandığı zaman dürüstlük konusu başı çeker. Bir insan dürüst değilse asla sadık kalamaz. Evliliklerde kişi sadece eşiyle evlenmemektedir. Eğitimi, pozisyonu, geçmişi ve ailesi ile kişi bir bütündür. Evet dediğimiz sadece kişinin kendisi değildir. Huzur tek kişilik değildir. Evlilik bencilliği kaldırmaz" dedi.

Ailelerde aile mahremiyeti konusunun önemine dikkati çeken Akbaba: "Aile mahremiyetiniz olmalıdır. Çünkü artık siz bir ailesiniz. Asla aranıza kimse girmemelidir. Kendi ailelerinizi, arkadaşlarınızı ve iş çevrelerinizi aranıza sokmayın. Paylaşılan ne varsa içeride kalmalıdır. Evlilik sen - ben didişmeleriyle yüreğimizi ve sevgimizi yormak yerine biz olmak için çabalayalım. O zaman kazanan huzurumuz olacaktır. Evlilik biz olmaktır. Gerçek mutluluk zihinsel sadakatten geçer. Sakın ha kıyaslamayın unutmayın ki elde ne kadınlar, erkekler var diyerek zihninizi ve sevginizi zorlamayın, yormayın ve kendinizi kandırmayın. Dışarıda size göstermelik iyi davranan insanlar ise bir başkasının eşidir. Eşinizi başkalarının eşiyle kıyaslamayın. Senin için en iyi eş, en ideal eş senin eşindir. Biz evliliği sadece kendi mutluluğumuzun olması gereken yer olarak düşünüyoruz. Oysa evlilik bir kişinin mutlu olduğu yer değil, bütün bireylerin mutlu olduğu yer olduğu zaman aile huzurlu olur" diye konuştu.

Akbaba sözlerini şöyle sürdürdü: "Düşünün ki eşiniz evine gelene kadar dışarıda birçok iyi giyimli ve bakımlı hanımefendi görüyorlar. Ancak evde göremediğinde durum değişiyor. Beyler için de bu durum böyledir. Nedense bizim erkeklere ev dediğinde aklına hemen pijama terlik televizyon geliyor. Oysa evde bir eş ve çocuk var ve ondan gereği gibi ilgi ve alaka beklemektedir. Başkaları için giyinen insanlar en çok değer verdiğini söylediği insanlar için giyinmeyi gereksiz görmeye başlaması çok hoş olmayan bir durumdur. Oysa evlenmeden önce ne giyeceğini şaşıranlar, evliliği doğru yorumlayamadığından şaşırıp aynı değer algılamasından uzaklaşmaktadır. Eşlerinizin ve çocuklarınızın kahramanı olmaya devam edin. Eskiden evlerde tek ışık yanardı, şimdi ise herkes kendi odasında ve kendi dünyasında. Bu durum aile bağlarının zayıflaması açısından çok tehlikeli bir durumdur. İletişimsizlik çatışmadan daha kötüdür. 'Bizden geçti' demediğimiz sürece evlilik asla eskimez."

Konuşması boyunca izleyicilerden bol bol alkış alan Fatih Akaba'ya seminer sonunda TAGİD Kadın Girişimciler Komisyonu üyesi Hatice Kalkan tarafından çiçek takdim edildi. Seminerin ardından Fatih Akbaba dileyen katılımcılar için kitaplarını da imzaladı.

(SŞ - )

11.05.2012 17: 14: 07

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title