Haberler

Stk'lardan Vali Yardımcısına Destek

Samsun'da 27 sivil toplum kuruluşu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzeriden hakaret ettiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma açılan Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç'e destek verdiler.

Samsun'da 27 sivil toplum kuruluşu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzeriden hakaret ettiği iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında soruşturma açılan Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç'e destek verdiler.

Türk Ocakları Samsun Şubesi'nde toplanan 27 sivil toplum örgütü temsilcileri, basın açıklamasında Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç'in cezalandırılmasının vatan ve millet düşmanlarını cesaretlendireceğini söylediler. Sivil toplum örgütleri adına basın açıklamasını okuyan Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, "75 milyon vatandaşımızın izlediği ulusal televizyon kanallarının karşısına geçerek, devletimizin en tepesindeki görevlilerini ve devlet adamlarını hedef alan sinkaflı ve hakarethamis sözleri ile gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'na karşı hiç bir adli ve idari işlem başlatılmadı. İl Emniyet Müdürü'nün 'ölen teröriste ağlamayanın insanlığından şüphe ederim' sözlerini görmezden gelinirken, TBMM'de Türk milletinin ve Türk devletinin, en yüce ve ali değerlerine meydan okurcasına hakaret edenlere karşı hiç bir hukuki girişimde bulunulmadı. Hiç kimseyi şiddete ve suça teşvik etmeden, sadece ve sadece vatansever ve milliyetperver duyguları ile devletimize meydan okumak adına Müslüman mahallesinde salyangoz satmak anlamına gelecek şekilde, BDP'li milletvekillerinin ilimize yapmış oldukları sözde ziyaret sonrasında vatan-millet sevdalısı her Samsunlu hemşehrimizin duygularına tercüman olarak ve onlardan birisi gibi düşünerek, sosyal medyada paylaşmış olduğu bir fikrinden dolayı hakkında soruşturma açılmasını esef ve abesle karşılıyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Genç'e destek olduklarını belirten Çağlayan, "Bizler vali yardımcısının açıklamalarını, tamamen devletinin itibarını ve milletinin onurunu korumak adına hissiyatını bildiren, bir fikir ve düşünce hürriyeti olmanın ötesinde, devletin temsilcisi olan il valisinin yardımcısı olarak, aynı zamanda görev ve sorumluluğunun gereğini yaptığını düşünüyoruz. Vali yardımcısının bu olaydan dolayı cezalandırılması, vatan ve millet düşmanlarını cesaretlendirecektir. Umarız ve temenni ederiz ki; vali yardımcısı, açılıma kurban edilen vatansever bürokratlar arasına girmez. Herkes şunu bilsin ki, Türk milliyetçileri devletinin üniter yapısını ve bekasını, milletinin birliğini, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için meşru yol ve yöntemlerle gereğini dün yapmıştır, bu gün de yapacaktır, yarınlarda da yapmaya devam edecektir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanlığı Mesut Taner Genç Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title