Haberler

Siirt Valisi Aydın."Gelin Ahilik Haftası Buna Vesile Olsun, Güneydoğu'dan Bütün Dünyaya Kardeş...

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Gelin Ahilik Haftası buna vesile olsun, Güneydoğu'dan bütün dünyaya kardeş olduğumuzu ilan edelim" dedi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Gelin Ahilik Haftası buna vesile olsun, Güneydoğu'dan bütün dünyaya kardeş olduğumuzu ilan edelim" dedi.

Vali Aydın, Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ahiliğin 40-50 yıl öncesine kadar kardeşlik olduğunu, ancak aradan geçen 50 yılda çok şeyin değiştiğini söyledi.

"Maalesef içimize fitne soktular, bugün hep birlikte gördük 9 askerimiz şehit oldu" diyen Aydın, kardeşin kardeşe düşman edildiğini belirtti.

Aydın, Siirt halkından isteğinin birlikte hareket edilerek kardeşlik ruhunun yakalanması olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"Dün, 'sağ-sol' dediler, bugün, 'Türk-Kürt' diyecekler. Belki daha sonra

'Sünni-Alevi', 'laik-anti laik' diyecekler. Biz iyi bir model olmalıyız. Kürdü, Arabı, Türkü ve Laz'ı ile model olalım. Dağa çıkan çocuklar da bizim evladımızdır. 18 yaşında birileri kanına girmiş, bakıyorsunuz dağa gidiyor, 25 yaşında da ölmüş gitmiş. Onlara bakıyoruz üzülüyoruz. Askerimize bakıyoruz 10 şehit. Hepsinin yuvası yandı. Birkaç gün önce aynı şekilde polisler şehit oldu. Şunu bilelim; Kürt'ün de Türk'ün de hiçbir problemi yok" dedi.

Özal'ın öldürüldüğüne inandığını ifade eden Aydın şöyle dedi:

"Ne zaman şahlandıysak, mesela 1950'den sonra Menderes güzel bir atılım yaptı. Menderes'i hemen kendi ellerimizle darağacına gönderdik. Devlet olarak gönderdik. Rahmetli Özal geldi, yeni bir çığır açtı. Biliyorsunuz 90'dan bu yana hala mezarı açılacak. Biliyorsunuz öldürüldü. Benim kanaatim öldürüldü. Devlet olarak öldürüldü. En son 28 Şubat'ta, bir zihniyet geldi, başörtülü kardeşlerimizi, bacılarımızı, bizi fişlediler. Yahu Anadolu evladı, o da gelsin okusun. 'Yok siz okuyamazsınız sizi biz yönetelim'. Allah'a şükür Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız çıktı da bu sıkıntı sona erdi. Hep beraber devleti yönetiyoruz. Hem duygusalım hem de içimi dökmek istiyorum. Bugün kardeşlik, Ahilik Haftası. Ama ne olur kardeşlerinize, komşularınıza gidin, kandırılan çocukları varsa aileler varsa onlarla konuşun. Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, bu ateşi söndürme zamanı geldi. Gelelim gidelim konuşalım. Biz belediyelere gidiyoruz onlar bize geliyorlar. Bir diyalog sağladık şükürler olsun. Yapılması gereken budur. Çünkü, siz onları dışladığınız zaman onlar da sizi dışlıyor. Gelin Ahilik Haftası buna vesile olsun, Güneydoğu'dan bütün dünyaya kardeş olduğumuzu ilan edelim."

Siirt Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Said Kıngır ise,

"Çözüm odaklı Ahilik" konulu konferans verdi.

Tören, yılın ahileri seçilen, Emin Çermik, Naci Çevik ve Şeref Koyuncu ile öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Muhabir: Ayhan Mergen / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör - SİİRT

Kaynak: AA / Yerel

Ahilik Haftası Ahmet Aydın Menderes Yerel Haberler

title