Haberler

Saygılı: "İzmir'in kurtuluşu, bağımsız Türkiye'nin kuruluşuna giden yolun da habercisi olmuştur"

Güncelleme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, 9 Eylül'ün İzmir'in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece önemli ve anlamlı bir gün olduğuna işaret ederek, "Bu büyük zaferi kazanan ruh, 'Müstakil' yani bağımsız...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, 9 Eylül'ün İzmir'in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece önemli ve anlamlı bir gün olduğuna işaret ederek, "Bu büyük zaferi kazanan ruh, 'Müstakil' yani bağımsız olma fikrini de bizlere aşılamıştır." dedi.

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, açıklamasında şunları kaydetti: "26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'de başlayan Büyük Taarruz, 9 Eylül 1922'de İzmir'in işgalden kurtarılmasıyla sona eren 9 Eylül tarihi; sadece güzel İzmir'in kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu son derece önemli ve anlamlı bir gündür. İzmir'in kurtuluşu, aziz milletimizin bütün dünyaya ebediyen var olacağı mesajını verdiği gibi, bağımsız Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşuna giden yolun da habercisi olmuştur. Bu zaferin kazanılması kadar, anlamının anlaşılması da çok önemlidir. Çünkü bağımsız yaşamak için, en aziz varlığı olan canını feda eden kahramanlarımız, bu zaferi bizlere miras bırakmışlardır. Bu büyük zaferi kazanan ruh, 'Müstakil' yani bağımsız olma fikrini de bizlere aşılamıştır. Bugün de vatanseverlik aşkıyla, inancımızla, kültür ve geleneklerimizle el ele, gönül gönüle, birlik ve beraberlik içinde devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla korumaya devam edeceğimize inancım tamdır."

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlayan Saygılı, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına şükranlarımı sunuyor, istiklal mücadelemiz için yüreğini, canını, kanını ortaya koyan aziz şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Müstakil Sanayi Ve İşadamları Derneği Türkiye Eylül İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
title