Haberler

Samsun Pmyo Yeni Akademik Yıl Açılışı

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2013-2014 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2013-2014 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Samsun PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Baro Başkanı Av. Nejat Anıl, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kur. Kd. Alb. Mehmet Zeki Bodur, İl Jandarma Komutanı J.Albay Hacı Demirezen, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İrfan Akkaya, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenci aileleri ve yakınları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan 19 Mayıs PMYO Müdürü İrfan Akkaya, "Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten okulumuzda 2 yıl süreli ön lisans seviyesinde mesleki eğitim ve öğretim verilmektedir. Polis akademisine bağlı 28 Polis Meslek Yüksek Okulunda 2013 - 2014 eğitim döneminde toplam 16 bin 100 öğrenci, okulumuzda ise, bugün itibariyle 471 bayan, 498 erkek olmak üzere toplam 969 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzda verilen eğitimin yüzde 53'ü meslek, yüzde 22'si hukuk, sosyal ve kültürel konulardan oluşmaktadır" dedi.

Emniyet teşkilatının Türkiye'de güvenliğin ve asayişin sağlanmasında önemli güçlerinden biri olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu hizmeti yerine getirirken de ihtiyaç duyduğu insan kaynaklarını Polis Meslek Yüksek Okullarından ve Polis Eğitim Merkezlerinden sağlamaktadır. Samsun'da kurulmuş olan ve bugüne kadar emniyet teşkilatımıza çok sayıda polis memuru yetiştirmiş olan bu yüksek okulumuz, bu yılda aynı heyecanla bu eğitim ve öğretime başlayacaktır. Burada eğitim alacak olan değerli polis memuru aday arkadaşlarımızın bu dönemlerini çok iyi değerlendirmeleri ve buradan alacakları eğitimle polis teşkilatımız onlardan beklenen hizmetleri en iyi şekilde yerine getirecek donanıma sahip çıkmalarını bekliyoruz. Emniyet teşkilatımız halkın huzur ve güvenliği için, ülkenin bölünmez bütünlüğü için her alanda, Jandarma Teşkilatımızla, Sahil Güvenliğimizle birlikte çalışmalarını sürdüren kurumlarımızın başında gelmektedir. Bu alanda burada alacağınız eğitimler ve bundan sonra yapacağınız çalışmalar da sizlerin başarısını önemli ölçüde etkileyecektir. Özellikle eğitimi verecek olan değerli akademisyen arkadaşlarımıza kendilerine düşen görev ve sorumluluk içerisinde, polis adaylarımızın en iyi şekilde yetişmelerine gayret göstereceklerdir. Ben inanıyorum ki, geçmişte olduğu gibi bu günde, bundan sonrada polis teşkilatımız almış olduğu bu eğitimle kendisini sürekli geliştirecek ve daha iyi bir noktaya taşıyacaktır. Hukukun üstünlüğüne inanan insan hakları konusunda en temel değerleri benimseyen memurlar olarak buradan yetiştirilmeniz bizim beklentimiz ve temennimizdir. Artık uluslararası anlamda evrensel değerleri benimseyen ve koruyan güvenlik güçlerinin çalışmaları büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra Polis Akademisi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Süleyman Özeren tarafından da Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ilk dersleri verildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Şimşek Hüseyin Aksoy 19 Mayıs Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title