Haberler

Niğde'de Göletten Sızan Sular Köydeki Evlerin İçerisinden Çıkıyor

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de teknik şartnameye uygun olarak inşa edilmediği için sulama göletinin sızdırdığı suların, evlerin tabanından ve sokaklardan çıkmaya başladığı Çiftlik ilçesine bağlı Asmasız mevkiinde yöre halkının şikayetlerini dinledi.

ENES CAN ÖZMEN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de teknik şartnameye uygun olarak inşa edilmediği için sulama göletinin sızdırdığı suların, evlerin tabanından ve sokaklardan çıkmaya başladığı Çiftlik ilçesine bağlı Asmasız mevkiinde yöre halkının şikayetlerini dinledi.

Niğde'de Asmasız mevkisindeki vatandaş sulama göletinin sızdırdığı sulardan şikayet ediyor. Su tutmaya başlayınca, gölete yakın olan bölgelerdeki evlerin tabanından, sokaklardan ve mezarlığın bir bölümünden su çıkmaya başladığını belirten köylüler duruma tepki gösterdi. Gürer, zemin etüdünün iyi yapılamadığı öne sürülen Asmasız Göleti'nden sızan suların yöre halkının evlerinin tabanından çıkmaya başlamasıyla oluşan mağduriyeti yerinde görmek amacıyla gittiği Asmasız mevkiinde yetkilileri göreve davet etti.

"SOKAKLAR GÖLETE DÖNDÜ"

Gürer'e yaşadıkları mağduriyeti anlatan vatandaşlar, geçen yıl yapımı tamamlanan göletin su tutmaya başladığı andan itibaren sızdırdığını ve yeraltından sızan suların, evlerin tabanından çıkmaya başladığını belirttiler. Sokaklarda ve mezarlığın bir bölümünde de bu sızıntısının olduğunu anlatan köylüler, "Perişan olduk evlerimiz su doldu, sokaklar gölete döndü" diyerek tepkilerini dile getirdi. Gölette su birikir birikmez evlerin su altında kaldığını, sokaklarda adeta sel baskını görüntüsünün olduğunu aktaran vatandaşlar, yetkililerin soruna bir an önce çözüm bulmasını istedi.

"SOKAKLAR SUDAN GEÇİLMİYOR"

Asmasız göletinin zemin etüdünün iyi yapılmadığı ve teknik şartnameye aykırı bir şekilde inşa edildiğinin ortaya çıktığını söyleyen Gürer, "DSİ tarafından tarımsal sulama amaçlı yapılan göletin zemin etüdünün gereği gibi yapılmadığı için gölet seviyesinin altında bulunan evleri adeta su basmış durumda, sokaklar sudan geçilmiyor" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ömer Fethi Gürer Milletvekili Niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title