Haberler

Taşkın ailesinin acı bekleyişi sürüyor! Depremde kaybolan üç kişilik aileden 1 yıldır haber yok

Güncelleme:

6 Şubat depreminde Hatay'da kaybettikleri damatları Mustafa Kılıç, kızları Hasret Kılıç ve torunları Asel Kılıç'tan haber alamayan Taşkın ailesi devlet büyüklerinden yardım istedi. Baba Ahmet Taşkın, "6 Şubattan beri çocuklarımızı arıyoruz. Şu ana kadar bir çok yere başvurduk, ancak hiçbir sonuç alamadık. Enkazdan çıkmadılar, DNA testi verdik ama uyuşma olmadı" derken anne Hatice Taşkın "Eğer sağlar ise sağ olarak bulalım. Eğer ölmüşlerse bir mezarları olsun" ifadelerini kullandı.

Nevşehir'de yaşayan Taşkın ailesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da kaybettikleri yakınlarına 1 yıldır ulaşamıyor. Taşkın ailesi evlatlarından geriye kalan resimleri ve torunlarının doğum gününde çekilen videolarına ve resimlere bakarak teselli olmaya çalışıyor.

"YAKINLARIMIZIN NE ÖLÜSÜNE NE DE DİRİSİNE ULAŞAMADIK"

İlk günden itibaren yıkılan binanın enkazında nöbet tuttuklarını, ancak yakınlarının ne ölüsüne, ne de dirisine ulaşamadıklarını söyleyen Taşkın ailesi, evlatlarından geriye sadece enkazda buldukları resimlerin ve torunlarının doğum gününde çekilen videosunun kaldığını söyledi. Depremin vurduğu illerin başında gelen Hatay'ın Güzelburç Mahallesi Zümrüt Caddesi üzerinde bulunan İlke Apartmanı'nda ikamet eden Mustafa Kılıç (31), eşi Hasret Kılıç (28) ve kızları Asel Kılıç'tan (4) 1 yıldır haber alınamıyor. Hasret Kılıç'ın Nevşehir'de yaşayan ailesi, evlatlarının bir an önce ölü ya da diri bulunmasını istiyor.

Taşkın ailesinin acı bekleyişi sürüyor! Depremde kaybolan üç kişilik aileden 1 yıldır haber yok

"6 ŞUBAT'TAN BERİ ÇOCUKLARIMIZI ARIYORUZ"

Depremlerde kızı, damadı ve torununu kaybettiklerini söyleyen baba Ahmet Taşkın, "6 Şubattan beri çocuklarımızı arıyoruz. Şu ana kadar bir çok yere başvurduk, ancak hiçbir sonuç alamadık. Enkazdan çıkmadılar, DNA testi verdik ama uyuşma olmadı. Dilekçeler verdik, dava açtık, hastaneleri aradık, DNA örnekleri verdik, hiçbir sonuç alamadık" dedi.

Taşkın ailesinin acı bekleyişi sürüyor! Depremde kaybolan üç kişilik aileden 1 yıldır haber yok

"EĞER ÖLMÜŞLERSE ÖLÜLERİNİ BULUP BİR MEZARLARI OLSUN"

6 Şubat tarihinde 1 yılını tamamlayacak olan asrın felaketinin yıl dönümünde ailece Hatay'da düzenlenecek programlara katılacaklarını söyleyen Anne Hatice Taşkın'da çocuklarının biran önce bulunmasını istiyor. Anne Taşkın "Artık dayanacak gücümüz kalmadı. 12 aydır bir haber alamadık. Devletimizin el atmasını istiyoruz. Eğer sağlar ise sağ olarak bulalım. Eğer ölmüşlerse ölülerini bulup bir mezarları olsun" şeklinde konuştu.

Taşkın ailesinin acı bekleyişi sürüyor! Depremde kaybolan üç kişilik aileden 1 yıldır haber yok

"ORTADA BU KADAR KAYIP İNSAN VARKEN..."

Asrın felaketinde ablasını yeğenini ve eniştesini kaybeden Buse Taşkın da "Ortada bu kadar kayıp insan varken, devletimizin bize yardım etmesini istiyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. En azından bir mezarımızın olmasını istiyoruz. 6 Şubat günü de yine Hatay'a gidip sesimizi duyurmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hatice Hatay Baba Deprem Doğal Afet Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

İsmail Aslım:

Molozlar İn arasında kaybolmuştur.komyonlarla taşınmıştır molozlar İn arasinda

27
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

depremde kayıtdışı gömüler olduğu bilinen ama söylenilmeyen gerçeklerden hakiata ulaşmanın tek yolu depremde ölenlerin gömüldüğü mezarları tek tek saymaktır bunu iktidar kesinlikle yapacağını hiç sanmıyorum muhalefet ise Allaha emanet kimi nereye aday yapalım derdine düşmüşler onlardanda hayır yok ayrıca molozlarla beraber insanlarında taşınmış olma ihtimali gözardı edilmemeli

21
0
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

daha neler kaybolmustur..bu ınsanlarda o 53 bın dedıklerı sayıya dahılmı acaba..yerlı kaya kesın rakam vermiş de...medyayı kendıne baglarsa herseye ınandırırsın ınsanları

18
1
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

Kurum açık açık söyledi dili sürçtü ama rakam azımsanacak değil halem ailesinden bu şekşlde haber alınamayan kişiler var

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title