Haberler

Nazilli'de 'Koruyucu Melekler' Aranıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü, Aymelek Derneği öncülüğünde Nazilli'de düzenlediği koruyucu aile bilgilendirme toplantısında gönüllü koruyucu aile aradı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü, Aymelek Derneği öncülüğünde Nazilli'de düzenlediği koruyucu aile bilgilendirme toplantısında gönüllü koruyucu aile aradı.

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, İlçe Müdürü Cengiz Ulus, AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç ve çok sayıda protokol üyesi, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve aileler katıldı. Aydın'da 3 yıl önce kurulan Aymelek Derneğinin diğer sivil toplum kuruluşlarına öncülük yaptığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, "Aydın'da şu an sayısı 5 olan gönüllü koruyucu aile sayısını artırmak için gönüllü aileler arıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın duyarlı çalışmaları ile Türkiye'de sıcak yuva bekleyen 115 bin çocuğumuza koruyucu melekler bulacağız" dedi.

KORUYUCU AİLE SAYISI YETERSİZ

Aymelek Derneği Kurucu Başkanı Yurdagül Altınbaş, yaptığı konuşmada dernekleri ve koruyucu aile projesi hakkında bilgi verdikten sonra projenin amacını anlattı. Altınbaş, "Amacımız, çocukların daha sıcak bir ortamda büyümesi, aile ortamına ve şefkatine sahip olmasını sağlamaktır.

Bazı kelimelerin hiçbir yerde karşılığı yoktur. Bunlardan biri de gönüllü ve gönüllülük kelimeleridir. Bizimle beraber bu yola baş koyanlar, yardım etmekle birlikte hiçbir beklenti içinde değillerdir. Bir çocuğun elinden tutmak ve onun için olumsuzlukları azaltmak derneğimizin amaçlarından biridir. Sıcak bir aile ortamına ve şefkatine sahip olmayan çocuklar potansiyel suçludur."

Aydın ve Nazilli'de koruyucu aile sayısının az olmasından şikayet eden Altınbaş, Aydın ve Nazilli'de yaşayan insanların yürekleri çok temiz ve geniş olmasına karşın, koruyucu aile sayısının Türkiye'nin çok gerisinde olduğunu vurgulayarak, "Bugün 5 olan bu sayıyı en az 30'a çıkarmaktır" dedi.

TÜRKİYE'DE 115 BİN ÇOCUĞA AİLE BULACAĞIZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nazilli İlçe Müdürü Cengiz Ulus, toplantının amacı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Öncelikle Aymelek Derneğine çok teşekkür ediyorum. Çünkü; bu yönetmelik çıktığından beri bu kadar geniş çaplı bir program yapmamıştık. Buna vesile oldukları için teşekkür ederim. İşimiz çok ciddi. Bu çocukların sıcak bir ortamda büyümelerini istiyoruz. Biz Nazilli'de koruyucu aile yönetmeliğini yaklaşık bin aileye anlattık. Elbette bu sayı yeterli değil. Daha fazla aileye ulaşmak bu konuda onları bilgilendirmek istiyoruz. Bu konu hassas olduğu için adımlarımızı ağır ağır atıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak amacımız sayıları 115 bine ulaşan devlet korumasındaki çocuklarımıza koruyucu aile edindirmektir. Bu çocuklar yetim, öksüz veya kimsesizler. Bunlar biyolojik ailelerinde kalamıyorsa gönüllü ailelerin yanında kalması, daha iyi yurtlarda barınmalarını istiyoruz. En az lise mezunu, gelir düzeyi normal olan ailelerimizin 0-18 yaşa arasında istedikleri çocuğu almalarını veya istedikleri takdirde projeden çekilmelerini de sağlıyoruz" dedi.

KORUYUCU AİLELER İÇİN ALTYAPI OLUŞTURACAĞIZ

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü çalışanlarına ve Aymelek Derneğine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Aymelek Derneği, tamamen kendi gayretleriyle 3 senedir ayakları üzerinde duran daha sonra bu kartopunu tüm Aydın'a yayan bir girişim. Aydın'da örgütlendi. Bağımlı insanları Aydın'a kazandırdı. Aymelek gönüllüsü kardeşimiz de maddi, manevi katkı verdi. Sadece 5 bin ailenin elinden tuttular. İlk şube Nazilli'de oldu. Bu tohumlar ileriki günlerde meyveye dönecek sosyal girişimciliğin adımları. Bu maddi ve manevi yardımlarının yanında zor durumlardaki özellikle bayanlara yönelik ipek böcekçiliği kapsamında dut fidanı dikildi. Tohumlar kozaya döndü, maddi bir katkı sağlandı ve bir çok öğrenciye burs imkanı sunuldu. Her gün pek çok insan iş için yardım istiyor. Bu ipek böceği projesi bakanlığımızın da gündeminde. Bu proje daha etkin bir şekilde yasal altyapıya oturacak. Bu halkayı Nazilli'de büyüterek ihtiyaç sahiplerine, sol yanı acıyan çocuklarımıza yardım edebiliriz. Bu hepimizin vazifesi. Aymelek kahramanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Nazilli Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title