Haberler

MÜSİAD Nürnberg Şubesinden Gaziantep Şubesine Ziyaret

Güncelleme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Almanya Nürnberg Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık'ı ziyaret etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Almanya Nürnberg Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık'ı ziyaret etti.

Ziyarette MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık gelen heyeti kapıda karşıladı. Yapılan ziyaret hakkında açıklama yapan Kılçık, ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirtti. Almanya'nın kendileri için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Kılçık konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şuan MÜSİAD'ın 55 ülkede 155 noktada temsilcilikleri var. Bu temsilciliklerin 10 tanesi Almanya'dadır. Gaziantep'ten bir iş adamı Almanya da MÜSİAD'ın olduğu bir yere gittiği zaman orada kendisini bir kardeşi, bir ortağı, bir dostu karşılar kendisine her türlü yardımcı olur. Almanya'nın herhangi her yerinden bizim MÜSİAD üyelerinden birisi Gaziantep'e geldiği zaman bunu da bilsinler onlar için çalışacak bir şubesi var. Almanya'nın bizim için ayrı bir önemi var. Biz Almanya'dan hem ithalat hem ihracat yapıyoruz. Hem Gaziantep olarak hem Türkiye olarak. Dolayısıyla Almanya ile adı konulmamış bir kardeşlik projesi yürüyor. Almanya önemli ihracat merkezleri başında geliyor. Özellikle kendileri makine sanayisin de çok ileride olduğu için bizim de Gaziantep sanayileşmiş bir kent sanayileşmeye de devam ediyor. Almanya'ya 1960 yıllarda işçi olarak giden kardeşlerimizin bugün 3 nesillerini görüyorum. Tabi bir yere işçi olarak gidiyorsunuz. Sizin çocuklarınız o ülkede patron oluyor. İş veren oluyor Ne mutlu kendilerine. Dolayısıyla bizim oradaki nüfusumuz sürekli artıyor. Hem de işveren olarak artıyor. Bizim Almanya ile ihracatımız daha da artması gerekiyor. İthalat dengesini mutlaka korumamız lazım. Bizler de bunun için inşallah katma değeri yüksek ürünler üretip bizler de Almanya'daki hem Almanlara hem de orada yaşayan insanlara hem de Türk vatandaşlarımıza satmamız gerek diye düşünüyorum."

MÜSİAD Nürnberg Başkanı İsmail Satır ise ilk gezilerini Gaziantep'e yaptıklarını belirterek, "Bizlerin her zaman gönlü Türkiye'dedir. Bugün burada memleketimizin değişik ülkelerinden değişik şehirlerinden gelen arkadaşlarımız var. 'Vatan sevgisi imandandır' düşüncesi ile yola çıkarak ilk gezimizi Güneydoğudan Gaziantep'ten başlattık. Ülkemizi seviyoruz. Bizler orada ülke hasreti ile vatan hasreti ile yanıyoruz. Bu hasretimizi biraz da olsa sindirmek ve hem de biraz kafamızı dağıtmak ve ülkemizi daha yakından tanımak için arkadaşlarımızla birlikte ilk durağımız Gaziantep MÜSİAD oldu. Gezimizi Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin'i gezdikten sonra Diyarbakır da sonlandıracağız" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık gelen heyet adına MÜSİAD Nürnberg Başkanı İsmail Satır'a halı hediye etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Kılçık Gaziantep Türkiye Almanya Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title