Haberler

Muharrem İnce yıllar sonra anlattı! Esad, görüşme teklifini reddetmiş

Güncelleme:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir süredir gündemde olan Türkiye-Suriye yakınlaşmaları hakkında açıklamalarda bulundu. İnce, yıllar önce Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a mektup yazdığını belirterek "Ben Esad'a mektup yazdım. İlk kez söylüyorum, burada. Benimle görüşmedi. Görüşseydi, konuşacaktım bunları. Benim devlette bir yönetim görevim olmadığı için benimle görüşmedi" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün bir dizi ziyaret bulunmak için Edirne'ye geldi. Kentte bir otelde basın toplantısı düzenleyen İnce, son günlerde gündem olan olası Türkiye-Suriye yakınlaşması ile ilgili "Ben Esad'a mektup yazdım. İlk kez söylüyorum, burada. Benimle görüşmedi. Görüşseydi, konuşacaktım bunları. Benim devlette bir yönetim görevim olmadığı için benimle görüşmedi. Türkiye Cumhuriyeti uyurken yönetenler uyurken ben bu girişimi yaptım. İstiyorsanız, önümüzdeki günlerde o mektubu paylaşabilirim. Görüşeceksin, bir an önce görüş" dedi.

Muharrem İnce, şunları kaydetti:

"20 yıllık bir iktidar var. Ekonomiyi kötü yönettiler, millet fakirleşti, yoksulluk sefalet, diz boyu artık bu memlekette. Bu 20 yıl içerisindeki hedeflerinin hiçbirisini tutturamadılar. 2023'te 2 trilyon dolar gelirimiz olacaktı, 1 trilyon dolar bile yok. 500 milyar dolar ihracat olacaktı, yarısı bile yok. İlk 10 ekonomi arasına girecektik, bırakın ilk 10'a girmeyi, 18'inci sıradaydık dünyada, 23'e geriledik. Hiçbir hedef tutmadı. Marketlere mektup yazmak da işin kolay tarafı. İktidar da muhalefet de sorunu kavrayamamış durumda. Suçlu olan iktidardır. Suçlu olan bu ekonomi kadrolarıdır, bu kötü ekonomik programdır, bu ekonomi politikalarıdır.

"O SELAM DA KALKTI"

Suçlu olan Erdoğan'ın kibridir, inadıdır, cehaletidir ve bilim dışı davranışlarıdır. 'Nas' dedi. Milleti kandırdı. 'Nas' dedi ama bankalar karını geçen yıla oranla ilk 9 ayda yüzde 403 arttırdı. Türkiye'de bankalardan daha fazla büyüyen başka bir sektör yok. Yani ödeyemediğiniz doğalgaz faturasının parası bankadadır. Dolduramadığınız benzin deposunun parası bankadadır. Milletin cebinden alıp bankaların kasasına paraları doldurdu. Sonra da utanmadan şehitlerle seçim sandığını aynı cümlenin içinde geçirdi. Yıllardır böyle yapıyordu, şimdi beş parmağıyla Sisi'nin elini sıktı. O selam da kalktı ortadan.

"ERDOĞAN BUNU ÖĞRENECEK"

Büyükelçiyi ata, bu sığınmacılardan bir an kurtulalım, gönderelim bunları. Bu misafirlik fazla uzadı. Dün Türkiye'nin en büyük şehrinde, İstanbul'daydım. Türk göremedim sokakta. Aksaray, Laleli, Fatih buralarda Türk göremedim, sokakta. Hepsi sığınmacıydı, hepsi Afrikalıydı. Büyük devletler dış politikalarını sokakta yapmazlar. Erdoğan bunu öğrenecek. Sokakta dış politika yaparsan işte bu duruma gelirsin."

Kaynak: ANKA / Yerel

Türkiye Cumhuriyeti Memleket Partisi Muharrem İnce Türkiye Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title