Haberler

Balıkesir-Çanakkale sınırındaki komşular 3 dakika arayla oruçlarını açıyor

Güncelleme:

Ramazan'ın başlamasıyla yerel saat nedeniyle birbirine çok yakın görülen yerlerdeki imsak ve iftar vakitleri değişiklik gösteriyor. Balıkesir'in Edremit ilçesi ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sınırında bulunan Mıhlı Çayı'nın iki yakasındaki komşular da 3 dakika arayla oruçlarını açıyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesi kırsal Narlı Mahallesi ile Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi Mıhlı Mahallesinde komşular 3 dakika arayla oruçlarını açıyor. Aralarından bir çay geçen köylüler birbirlerine iftara gittiklerinde oruç açma saatlerini değiştirmiş oluyorlar.

"ONLAR ORUÇ AÇARKEN BİZ BEKLİYORUZ"

Çayın Balıkesir'in Edremit ilçesi tarafında yer alan vatandaşlar 19.21'de oruçlarını açarken yaklaşık 10 metre ilerideki Çanakkale yakasındaki komşuları ise 19.24'te oruçlarını açıyor.

Mıhlı Çayı'nın Edremit yakasında yaşayan vatandaşlar "Biz Edremit'te oturuyoruz. Komşumuz olan Küçükkuyu'nun Mıhlı Mahallesi tarafındaki komşularımız bizden 3 dakika sonra iftarlarını açıyorlar." derken Çanakkale tarafından oturan vatandaşlar ise "Ezanımız Balıkesir tarafında okunduktan sonra bizim burada 3 dakika sonra okunuyor. Onlar oruç açarken biz bekliyoruz" dediler.

Balıkesir-Çanakkale sınırındaki komşular 3 dakika arayla oruçlarını açıyor

Balıkesir-Çanakkale sınırındaki komşular 3 dakika arayla oruçlarını açıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Çanakkale Edremit Edremit İftar Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

bülent demirel:

Gazze yi gündemde tutun. Boş lakırdı yapmayın iş yapın

21
21
yanıtYanıtla
FLOZOF:

gazze ye git

yanıt21
yanıt17
Hüso Fıso:

Bir tarafta ezan okunurken diğeri dur bi bakim bizim camiden mi okunuyor mu diyor

35
0
yanıtYanıtla
İdris Yıldız:

çok yanlış anlaşılıyor bu konular inanç güzel ama ne bilim değişik

11
2
yanıtYanıtla
Adil DOĞAN:

HANGİ İLDE OLURSAN OL EZANI DUYDUĞUNDA VAKİT GİRMİŞTİR. TABİ KİLOMETRELERCE UZAĞA HOPARLÖR KOYUP EZAN OKUNUYORSA O AYRI.

11
1
yanıtYanıtla
Serkan Sezer:

İdari yönden il sınırlarının belirlenmesi ile ezanın okunma zamanının hiç bir bağı yoktur.O zaman ikisini Çanakkale iline veya Balıkesir iline bağlasalar bu beldeler de aynı zamanda mı okunacak.Bu durum farklı illere bağlı olmasından ziyade güneşin Akşam vaktinin girmesi ile alakalıdır.Yolun bu tarafı güneş battı yolun karşısı batmadı olamaz

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title