Haberler

MHP Manisa Merkez İlçe Başkanlığına Kabadağ Seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe 10.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe 10. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede Engin Kabadağ, kullanılan 390 oyun 226'sını alarak başkanlığa seçildi.

MHP Manisa Merkez İlçe 10. Olağan Kongresi Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapıldı. Kongrede Sabri Çıkı ve Engin Kabadağ yeni başkan olmak için yarıştı. 418 delegeden 390 delegenin oy kullandığı kongrede Engin Kabadağ, aldığı 226 oyla MHP Manisa Merkez İlçe'nin yeni başkanı oldu. Sabri Çıkı ise 163 oy aldı. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral, Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Uğur Üncü, MHP eski Manisa

Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Hakan seçildi. 2.5 yıldır MHP Merkez İlçe Başkanlığını yapan Tamer Akkal kongrede yaptığı konuşmada, gözünün arkada olmadığını söyledi.

"MUHALEFET BELEDİYESİ OLDUĞUMUZDAN DEZAVanTAJLAR YAŞIYORUZ"

Kongrede konuşan MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ülkenin zor günlerden geçtiğini bu zor günlerde MHP'nin ülkenin sigortası olduğunu ifade etti. Ergün, 3 yıl önce kazandıkları Manisa Belediyesi'nde muhalefet belediyesi olmanın zorluklarını yaşadıklarını belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ergün, "Manisa Değişiyor' sloganı ile başladığımız hizmet anlayışımıza son hız devam ediyoruz. Artık birbirimizle değil rakiplerimizle mücadele etmenin zamanı geldi. Çıktığımız bu yol birlik ve

beraberliği gerektiriyor" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, yaşanan MİT olayı üzerinden AK Parti'ye yüklendi. MİT'te yaşananları savcının suçüstü yapması olarak değerlendiren Akçay, "Bunun üzerine korkan ve telaşlanan AK Parti hemen özel kanun çıkardı ve görevlilerin ifadelerinin alınmamasını sağladı. Kamu ihale kanunu da bugüne kadar 41 kez değişiklik yapan AK Parti'ye 41 kere maşallah diyorum. Biz bunları gidip halkımıza şikayet edeceğiz" dedi. Akçay ayrıca, "Dün Hepimiz Ermeni'yiz diyenler hala çıkıp 'Ne mutlu Türküm

diyene' demediler. Ülkücüler ve MHP Ne Mutlu Türküm diyene diyenlerin yanında ve arkasındadır" diye konuştu.

MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral ise, Türk halkının umudunu MHP'ye bağladığını iddia etti. Oral, "Halkımız parti olarak bize güveniyor. Bu kongreler geleceğin Türkiye'sinin temellerini atacak adımlardır. Bizde gece gündüz demeden MHP'yi nasıl tek başına iktidar yaparızın hesaplarını yapıyoruz. Güçlü ve sağlam kadrolarımız var. Biz bu ülkenin birlik ve beraberliğini istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE YAPILMAK İSTENEN MHP'SİZ BİR MECLİSTİR"

Kongrede konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da iktidarın ayağının kaydığını iddia etti. Ayhan, "Dünyayı yeniden dizayn etmek isteyenlerin taşeronları var. Türkiye'de yapılmak istenen MHP'siz bir meclistir. Ama milletimiz buna izin vermiyor. Bizim bu aşamada yapmamız gereken tek şey müşterek hareket etmemizdir. El ele kol kola yürümeyi becerebilmemizdir. Geçmişte farklı düşündüğümüz insanlarla bugün birlikte olabileceğimizi varsayarak hareket etmeliyiz. Biz bunu daha önce yaptık ve

başardık şimdi de bunu yapmalıyız. Bunu en yakın dönemde 2009 yılında kazandığımız Manisa Belediyesi'ni kazanarak yaptık" dedi.

Manisalıların yaptığı hareketin bazı Manisalıları Bursa'ya uçurduğunu söyleyen Ayhan, "Biz Manisa Belediyesini kazanarak Manisa'da kendimizi ispatladık. Bizim elimizden belediyeyi alamayacaklarını bildikleri için Manisa'yı büyükşehir belediyesi yaparak kazanmayı planlıyorlar. Bunlar nasıl bir büyükşehir belediyesi yapacaklarını da bilmiyorlar. İktidar ayaklarının altından kayarken çeşitli kanunlarla tutunmaya çalışıyorlar" dedi.

"MİT REZALETİNİ MİLLETİMİZE NASIL ANLATACAKLAR?"

AK Parti'nin ne yaptığını millete anlatmakta zorlandığını belirten Ayhan, "En son yaşanan MİT rezaletini milletimize nasıl anlatacaklar. Savcının ifadeye çağırdığı MİT müsteşarı için özel kanun yapan AK Parti bunun hesabını sandıkta verecek. Bugün ülkenin iyi yönetildiğini iddia eden AK Parti jet kanunlarla günü kurtarıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın geçirdiği hastalık sonrasında AK Parti'nin tüm ağır toplarının ellerinin ayaklarına dolaştığını öne süren Ayhan, "Ne diyeceklerini bilemediler. Söylediklerini bir süre sonra özür dileyerek geri aldılar. Bunları Türk milleti gördü" dedi. AK Parti iktidarında ithalatın korku filmi gibi olduğunu belirten Ayhan, "Ülkemiz ekonomisi hiç iyi gitmiyor. Devletteki açığı nereden geldiğini bilmediğimiz bir para ile kapatıyorlar. Bunun neresi iyi. Şuan 500 milyar doları aşan Türkiye'nin borcu

var. Bunu söylemiyorlar. Söyleyenlerin önünü kesmek istiyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde 418 delegeden 390'nı oy kullandı. 1 oyun geçeriz sayıldığı kongrede Engin Kabadağ, aldığı 226 oyla MHP Manisa Merkez İlçe'nin yeni başkanı olurken, Sabri Çıkı ise 163 oyda kaldı.

KABADAĞ'DAN HERKESE TEŞEKKÜR

Başkan seçilen Engin Kabadağ, yapılan kongrenin MHP'nin tek başına iktidar yolundaki bir ayak sesi olduğunu söyledi. Kabadağ, "Biz bu kutlu göreve talibiz. 9 ışık değeri ile hizmet edeceğiz. Amacımız davamıza uzak kalmış parti içinde küskün olarak tabir edilen ağabeylerimizi tekrar bir çatı altında toplamaktır. 2014 yerel seçimlerinde tüm belediyelerin MHP'li olması için çalışacağız. Manisa'da amacımız 5 milletvekilidir" dedi. Kabadağ, herkese teşekkür etti.

YENİ YÖNETİM KURULU

Başkan Engin Kabadağ, Yönetim Kurulu üyeleri; Alim Demir, Besim Pala, Burhan Utanç, Bülent Özdinç, Emin Türküler, Erdoğan Akatmacı, Eyüp Güneş, Gülbahar Akyıldız, Hacer Semerci, Hasan Öksüz, Hayrettin Gültekin, Mehmet Özün, Mehmet Taniş, Nuray Pirin, Onur Baylan, Orhan Çeviren, Osman Güler, Sinan Bütünsoy, Şerif Ahmet Çullu, Zeki Öztürk, Yılmaz, Şevket Kocatuğ, Zeynep Gülümser Yalçın'dan oluştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Emin Haluk Ayhan Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title