Haberler

MHP'liler, Subaşı Köyünü Ziyaret Etti

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 7 Haziran Genel Seçimlerinde Kastamonu halkından yetki ve destek beklediklerini ifade ederek, şimdiye kadar bulundukları temaslarda partisine yönelik büyük bir teveccühün oluştuğunu söyledi.

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 7 Haziran Genel Seçimlerinde Kastamonu halkından yetki ve destek beklediklerini ifade ederek, şimdiye kadar bulundukları temaslarda partisine yönelik büyük bir teveccühün oluştuğunu söyledi.

Emin Çınar, beraberinde partisinin diğer milletvekili adayı Hayati Hamzaoğlu ve MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ile birlikte, Subaşı Köyünü ziyaret etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette konuşan MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, "Şimdiye kadar AK Parti, 3 dönem tek başına iktidar oldu ve sizlerde buna destek verdiniz. 2002 yılından bu tarafa olan icraatlar dönemini sizler, lütfen şöyle bir kıyaslayınız. O gün ki hükumet döneminde, buğdayımızı, şeker pancarımızı ne kadar parayla satıyordunuz, bugün geçen zaman dilimi içerisinde şimdi durumumuz hangi noktaya geldi. Bunların mutlaka ve mutlaka bir muhasebesinin yapılması gerekiyor. Allah nasip etti, ben parlamentoda dört yıldır milletvekilliği görevinde bulundum. Ben, hiçbir hafta sonumu Ankara'da geçirmedim. Özellikle Subaşı köyü civarında ve Kastamonu'da, şimdiye kadar seçilmiş olan milletvekillerinden en fazla sizlerin yanına gelip, sizleri dinleyen ben oldum. Bizler, MHP olarak sorunlarımızın ne olduğunu biliyoruz" dedi.

7 Haziran seçimleri kapsamında köyleri, ilçeleri, esnafları ve vatandaşları ziyaret ettiklerine işaret eden Emin Çınar, "Ziyaretlerimizde birçok yerde genç kardeşlerimizi gördük. Bu genç kardeşlerimizi, askerliklerini yaptıktan sonra bu köy kesimlerinde hiçbir düzenlerini kuramıyor, hatta evlilik hayallerini bile gerçekleştiremiyorlar. Oğlumuza, bir eve kız istemeye gittiğimiz zaman ilk öncelikle oğlumuzun çalışıp çalışmadığı, çalışıyorsa nerede çalıştığı soruluyor. Ardından şehir merkezinde bir eviniz var mı yok mu deniliyor. Artık geldiğimiz nokta bu oldu. Ama 2002 yılında şu anki hükumet, iktidara gelirken Ankara'da milletvekilleri için lojmanlar vardı. O gün ki Başbakanımız, "Milletvekilleri, o kadar çok para alıyorlar ki, birde bunlara lojman yaptırmışlar. Ben, bu lojmanları alacağım, devletin yükünü azaltacağım" dediler. Gerçekten de o lojmanlar, vekillerden alınıp, devletin yükü azaltıldı" diye konuştu.

Kastamonu'nun, 2002 yılında dört milletvekili ile temsil edildiğine dikkat çeken Emin Çınar, "2007 genel seçimlerinde de dört milletvekili ile temsil edilen Kastamonu, 20'deki seçimlerde milletvekili sayısı 3'e düştü. Şöyle bir düşünelim, insanın karnını doyurduğu toprağında, ekmeğini yediği şehirde milletvekili sayısı düşer mi? Yoksa milletvekili sayısı aynı şekilde muhafaza mı olur. Ama bizim, maalesef gencimiz doğun büyüdüğünü toprağını derk edip, gurbete gitmek zorunda kalıyor. Türkiye'nin en fazla göç veren vilayetlerin başında Kastamonu geliyor. Milletvekillerinden bu lojmanlar alındı, ama bu gençlerimizin hayat düzeyleri, köylümüzün geçinimi, vatandaşlarımızın gelir düzeyi çok mu yükseldi. Bütün bunları tasarruf amaçlı yapacaksınız ama 2 katrilyon gibi bir paraya kendinize 1100 odalı bir saray yaptıracaksınız" şeklinde konuştu.

"Mazotu indireceğiz, asgari ücretten vergileri kaldıracağız" diyen Emin Çınar, şöyle konuştu: "Bunların yanı sıra, Kastamonu'nun bitmeyen bir hastane çilesi bulunuyor. O parlamento kapanmadan önce biz, Cumhurbaşkanlığı bütçesini iki katına çıkardık ve o sarayın bir aylık masrafı yaklaşık, Kastamonu'nun bir yıllık bütçesi kadar. Bizim size arz etmeye çalıştığımız hadise budur. Biz, memurun durumu iyi, çiftçinin durumu iyi, işçinin durumu iyi, esnafların durumu iyide bu tür harcamaları yapmaya ihtiyacımız mı vardı diye soruyoruz. Önümüzde 7 Haziran'da bir seçim daha var. Bütün muhasebeyi elinizi vicdanınıza koyup sizler yapacaksınız" şeklinde konuştu.

MHP olarak, asgari ücretlinin daha iyi yaşam şartları içerisinde yaşamasını taahhüt ettiklerini ifade eden Emin Çınar, şunları söyledi: "Çiftçinin yeniden üretime dahil olmasını istiyoruz. Şehrimizin bacasız fabrikası olan Şeker Fabrikası, kaz yıldır özelleştirilmeye çalışılıyor. Bunu iddia ediyorum, eğer bu fabrika, çiftçilerimiz şeker pancarı ekmezse zaten kendiliğinden kapanacak. Bu yıl, şeker fabrikamızın üretim kapasitesi 200 bin tondur. Peki, bu hükümet iktidara geldiği zaman ne kadardı. Sadece Kastamonu'da şeker fabrikası 350 bin tondan fazla şeker üretiyordu. Neden azaldı, çünkü çiftçinin kazancı düştü, masrafları arttı. Şeker pancarı ektiği zaman geliriyle, masrafları birbirini karşılıyor. Bu yüzden çiftçilerimiz, artık pancar etmemeye başladı. Artık böyle bir noktaya gelir olduk. Bu yüzden önümüzde bir irade göstereceğiz ve 7 Haziran'da yeni hükumetin oluşması için hep birlikte bir karar vereceğiz. Böylelikle vereceğimiz bu karar, inşallah hem Kastamonu için hem de ülkemiz için hayırlı bir karar olur"

Seçim öncesinde birçok yeri dolaşıp hem vaatleri, hem de ülkenin şuan ki durumu hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Emin Çınar, "Benim, en çok üzüldüğüm hadiselerden bir tanesi şudur; tek başına, üç dönemdir iktidar ile buluşmasını sağladığımız Kastamonu, maalesef hiçbir hizmeti alamadı. En fazla adliyesi kapatılan vilayetlerinden bir tanesi Kastamonu'dur. Kastamonu'nun 1071 köyünde, içme suyu, kanalizasyon ve yol sorunu devam ediyor. Bu yüzden bu gidişata, yerel olarak artık 'dur' demenin zamanı geldi diye düşünüyorum. Şu anda parlamentoda bulunan milletvekili ağabeylerimizden bir tanesi, 17-25 Aralık operasyonlarında bakanların yolsuzluk yaptığı dosyalarının görüşmelerinin yapıldığı komisyon başkanlığını benim, Kastamonulu milletvekilim yaptı. Ben, bazen isyan ediyorum. Çünkü biz, manevi değerleri yüksek olan milli değerleri yüksek olan bir bölgenin insanlarıyız. Neden yolsuzluk yapan bakanların ve çocuklarının yolsuzluklarını aklayan bizim milletvekilimiz olsun. Bizim görevimiz Kastamonu'da, yapılmayan hastanenin yapılması için öncü olmak veya yolların yapılması için önderlik olmak. Yapılamayan kanalizasyonların, yapılması için önderlik olmak. Bugün yapılan hizmetler itibariyle söylendiği zaman 'bez, tünelleri yapıyoruz' diyorlar. Havalimanını açtık diyorlar. Allah aşkına muhtarlarım soruyorum size, Türkiye'de AK Parti'nin 3 dönem icraatlarının içerisinde 52 tane havalimanı yapıldı. Bu, 52 tane havalimanının 51 tanesi devletin bütçesinden yapıldı. Ama ne yazık ki Kastamonu'nun havalimanı, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bütçesinden yapıldı. Bu nedenle üç yıl boyunca köylere gitmesi gereken, muhtarlarımıza ve köylülerimize verilmesi gereken hizmetler aksadı. Bizim isyanımız budur. Biz, tabii ki Kastamonu'ya yapılan hizmetler için yinede herkese teşekkür ediyoruz. Ama neden başka bölgelerde devlet kaynağıyla havalimanı yapılırken, benim Kastamonu'mda devletin kaynağıyla değil de köylerimize gitmesi gereken Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin kaynağı kullanılıyor. O zaman bu siyasetçilere Kastamonu halkının, mutlaka vereceği bir cevap olması gerekiyor. Bu yüzden Kastamonu'nun iki tane evladı, sizlerden 7 Haziran'da yetki istiyor. Sizler, bizlere 7 Haziran'da yetki ve destek verirseniz bizde, sizlerin her türlü sorunlarınızı çözüme kavuşturmak için söz veriyoruz. Kastamonu'da, şimdiye kadar bulunduğumuz temaslarda MHP'ye karşı Kastamonu halkının ciddi manada bir teveccühü bulunuyor. Bizimde, sizlerden aldığımız güç ve destekle Allah nasip ederse 7 Haziran'da Kastamonu'da birinci parti olmaktır. Sizlerinde, bizlere Kastamonu'nun birer evladı olarak sahip çıkmanızı bekliyoruz" dedi.

"SİZLERE HİZMETKAR OLMAK İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUM"

35 yıldır aktif olarak siyaset yaptığını vurgulayan MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu ise, "Çeşitli vesilelerle Subaşı köyünde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Şimdiye kadar bana, verdiğiniz destekten dolayı güçlü durduk. Subaşı köyünün kendi memleketi olduğunu ve siyasi ayrım yapmaksızın acısıyla tatlısıyla, birlikte ağladık, birlikte güldük. Fakat sizin içinizden gelen ve sizlerin yetiştirdiği bir evladınız olarak, 35 yıllık siyaset ve siyasetin içerisinde Evliyalar Şehrinde, Araç'tan Cide'ye kadar, Tosya'dan Çatalzeytin'e kadar, İnebolu'dan Pınarbaşı'na kadar bütün ilçelerimizde ve köylerimizde yaşayan insanların, hakkını ve hukukunu savunmak için gayret ettim. 35 yıllık siyaset içerisinde sizin yetiştirdiğiniz bir evladınız olarak alnınıza en ufak bir leke sürmedim. Bugünde yine sevda ile yollara çıktık. Allah'ın rızası, kulların duası ve fikrimizin bekası için siyaset yaptık. Makam, mevki, para, pul bunların hiçbirisini göz önünde bulundurmadan, memleketin öksüzünden yetimine, fakirinden zenginine, haklısından haksızına her türlü insanına hizmet etmek için 35 yılımı verdim. Bundan sonrada Cenabı Allah nasip ederse, bu memlekete hizmet etmek için 7 Haziran'da sizlerden destek istiyoruz" dedi.

35 yıllık siyaset hayatında yaptığı hizmetleri, ailesinden, işimden, çocuklarından, eşinden verdiği fedakarlık sonucunda yaptığını belirten Hayati Hamzaoğlu, şunları kaydetti: "Bunları yaparken önümüzde çok kısmetler geldi, ayrıca çok fazla tehlikelerle de karşılaştık. Ancak ben, hepsinde dik duruşumu kendime göre doğru bildiğimi ve sonunda insanların gönlüne girdiğimi gördüm. Babamın nasihatlerini dinledim. Babam, bana bitmeyen tek şeyin dostluk olduğunu öğretti, paranın, işin, gücün ise bir gün sona erdiğini hep söylerdi. Bizde, bu düsturla kapımıza kim gelirse gelsin, telefonumuza kim ararsa arasın, siyasi görüş ayırmaksızın bize, kimin ihtiyacı olduysa elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonrada aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın"

7 Haziran Genel Seçimlerinde, 'sizlere hizmetkar olmak için, Kastamonu'ya hizmet etmek için' göreve talip olduğunu açıklayan Hayati Hamzaoğlu, şöyle devam etti: "Bizim, kırmızı ceylan derisinden yapılan koltuklara ihtiyacımız yok. Bizim, milletvekilliğin ne parasına, ne de havasına talibiz. Biz, bize emanet edilen bu toprakları ve bu topraklar üzerinde yaşayan değerli halkımıza hizmet etmeyi kendimize ibadet kabul ederiz. Bütün arzumu budur. Rabbim bizi biliyor ve bizim niyetimizi ve kalbimizi biliyor"

Hacı İbrahim Maşalacı da, 7 Haziran Genel Seçimlerinde partisine destek isteyerek, ülkenin kurtuluşu için MHP'nin iktidara gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayati Hamzaoğlu Emin Çınar Kastamonu Subaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title