Haberler

Malatya Tso Ekim Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza, oturumu açmadan önce yerini Malatya TSO Meclis Başkan vekili Ömer Dinç'e bıraktı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı olağan toplantısının açılışını Malatya TSO Meclis Başkan vekili Ömer Dinç yaptı. Dinç, konuşmasına Ankara'da yaşanan terör olaylarını kınayarak başladı. Ülke olarak teröre karşı verilecek en büyük cevabın birlik ve beraberlik içinde el ele vermek olduğunu belirten Dinç, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimlerinin ülkeye ve bölgeye hayır getirmesini diledi. Cumhuriyetin 92. yılını kutlayan MTSO Başkan vekili Dinç "Cumhuriyeti bize armağan eden ve emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu topraklarda barış, huzur ve güven içinde yaşanmasını temenni diliyorum" dedi. Daha sonra söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, meclis üyelerine çalışmalar hakkında bilgi verirken gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Muharrem ayının insanlığa, ülkeye ve İslam alemine birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini temenni ederek başlayan Erkoç Cumhuriyetin 92. Yıldönümünü de kutladı. Erkoç, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi karakterimize en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 'Milletin egemenliğini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' anlayışıyla yürütülen büyük kurtuluş savaşının ardından ilan edilen Cumhuriyet, bizim en güzel yol haritamızdır. Bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşayacağımızın, demokrasiye sarılacağımızın ve esas hedefimizin uygarlık yarışında en öne geçmek olduğunun ilanıdır. Bağımsızlığa ve hürriyete inanan milyonların, atalarımızdan aldığımız bu emaneti, yeni nesillere, medeniyet yarışında bir adım daha fazla atarak teslim edecektir" şeklinde konuştu. Başkan Erkoç konuşmasında Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili olarak "Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Terör saldırılarının amacının ülkemizin huzur, güven ve istikrarını bozmak ve toplumda korku havası ve kaos ortamı oluşturmak olduğunu biliyoruz. Milletimizi ayrıştırarak ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı oluşturma gayretine girenlerin oyunlarını boşa çıkaracağımıza güvenimiz tamdır. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Ülkemizin birlik, beraberlik, kardeşliğine ve huzuruna kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın Malatya'ya geldiğini hatırlatan Erkoç, "Bakanımız 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin incelemelerde bulundu. Buradaki sıkıntılarımızı dile getirdik. Alan içerisinde serpilmiş yaklaşık 102 tane şahıs mülkiyeti var. Buranın kamulaştırılması gerekiyor. Kamulaştırma yetkisi daha önce Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyetindeydi. 2013 yılında çıkan bir yasa ile Anayasa Mahkemesi bu yetkiyi büyükşehirlere verdi. Büyükşehir müteşebbis heyet adına kamulaştırma işlemine başladı. Karşımıza 60 milyonluk çok ciddi rakamlar çıktı. Organize Müdürlüğü olarak bunu bizim şuan ki imkanlarla karşılamamız mümkün değil. Sayın bakanımızdan kredi talebin de bulunduk. Bu konudaki sıkıntıları ortadan kaldırmamız lazım. Parsel üretmemiz lazım. Şuan ciddi arsa talebi olan firmalarımız var. Bu yatırımcılarımıza arsa tahsisi yapmamız gerektiğini Bakanımıza ifade ettik. Sayın bakanımız da bu konuyu değerlendireceklerini ifade etti. Akabinde Başbakan Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz Malatya'ya geldi aynı sıkıntıları ona da anlattık. Sayın Başbakanımız Malatya mitinginde 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri'nde doluluk oranının yüzde yüz olduğunu, 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yapılan çalışmalar hakkında bilgisinin olduğunu seçimden hemen sonra tamamlanması için talimat verdiğini müjdeledi. Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu sorunu çözdüğümüz zaman Malatya'da yatırım yapan sanayicilerimiz en az 15 yıl arsa sıkıntısı çekmeyecektir" diye konuştu.

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Erkoç girişimcilik kursları açtıklarını ifade etti. Erkoç, "Bu çalışmayı KOSGEB ile birlikte yürütüyoruz, son dönemde hükümetimizin de desteği var. Şu anda 2 sınıfımız var iş düşüncesi olan, girişimcilik ruhu olan gençlerimizin bu sertifikayı almaları lazım. Aynı zamanda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle Konteynır Kentte ihtiyaç sahibi 200 Suriyeli öğrenciye toplamda ise 800 öğrenciye verilmek üzere kaban ve bot dağıtımı önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu yardımlarımız Malatya TSO ve TOBB için bir gelenek haline dönüştü ve bundan sonraki yıllarda da devam edecektir" dedi. İhracat rakamları hakkında da bilgiler veren Başkan Erkoç, "Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre; Malatya'da Eylül 2015 dönemi ihracat rakamı yaklaşık 35 milyon dolar olurken, Eylül 2014 dönemindeki ihracat rakamı ise 34 milyon 750 bin dolar olarak gerçekleştirildi. Eylül 2015 dönemindeki ihracat, Eylül 2014 dönemindeki ihracata göre yüzde 0.07 oranında artış gösterdi. Bölgede yaşanan sıkıntılar ve huzursuzluktan dolayı ihracatta ciddi bir düşüş söz konusu. Malatya'da 2015 yılının ilk 9 ay döneminde gerçekleştirilen ihracat rakamı 227 milyon 981 bin dolardı. Geçen yılın aynı döneminde ise 299 milyon 567 bin dolar tutarında ihracat gerçekleştirildi. Malatya ihracatı yüzde 23.90 oranında düşmüş durumda. İhracat kalemlerine baktığımızda sevindirici yönleri de ortaya çıkıyor. Genelde ihracatımızı kayısı, tekstil, gıda ve su ürünleri oluştururken son dönemlerde Makine ve Aksamları Sektörü, Savunma ve Havacılık Sanayi, Çelik Sektörü ve Madencilik Sektöründe artış söz konu. Malatya'nın sadece iki sektöre bağlı kalmadan ihracat kalemini artıran bir il olması bizleri ayrıca sevindirmektedir" diye konuştu

Konuşmasının sonunda 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerle ilgili görüşlerini belirten Erkoç "Demokrasilerde milli irade esastır. Milletin tercihi her şeyin üstündedir. Toplumumuzun sahip olduğu demokratik olgunluk ve sağduyu eşliğinde huzur içinde bir seçim geçirmemizi temenni ederken, seçim sonuçlarının da milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Hüseyin Erkoç Malatya Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title