Haberler

Kuşadası- Efes Kongre Merkezi'nde İlk Kongre

Yapımı tamamlanan ve resmi açılışını önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Kuşadası Efes Kongre Merkezi, Adnan Menderes Üniversitesi'nin düzenlediği 12.Ulusal Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu ile ilk toplantısını...

Yapımı tamamlanan ve resmi açılışını önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Kuşadası Efes Kongre Merkezi, Adnan Menderes Üniversitesi'nin düzenlediği 12. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi.

25 Mayıs tarihine kadar devame decek olan sempozyumun açılışına, Aydın Valisi Kerem Al, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Rektör Vekili Prof.Dr. Ali Belge, Sempozyum Başkanı ve ADÜ Rektör Yardımcısı Asuman Seda Saracaloğlu, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç.Dr. Cumali Öksüz katıldı.

Aydın Valisi Kerem Al, sempozyum öncesi beraberindeki heyet ile birlikte Efes Kongre Merkezi'ni gezerek son çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra bu sene ilk defa Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Avrupa Masterler Halter Şampiyonası'nı da ziyaret ederek yarışan sporculara başarılar diledi. Sempozyumdaki ilk konuşmayı Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç.Dr. Cumali Öksüz yaptı. Öksüz "Eğitim alanında oldukça öneme sahip bu sempozyumda düzenleme kurulu başkanı olarak bulunmamın onur ve gurunu taşıdığımı bilmenizi isterim. Sempozyumumuzun sizler adına çok değerli bir eğitim deneyimi ve mesteklaşlarla zaman geçirmek için güzel bir fırsat olmasını umut ediyorum" dedi. Öksüz'ün ardından konuşan Sempozyum Başkanı ve ADÜ Rektör Yardımcısı Asuman Seda Saracaloğlu "Akademik katkılarını sunmak üzere ülkemize birçok Eğitim Fakültesinden ve değişik kurumlardan gelen akademisyen, öğretmen ve yönetici tüm katılımcılarımızı aynı çatı altında buluşturmak biz eğitimciler için büyük bir şanstır. Akademisyenlerimizin, yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin bu şanslı ülkemiz ve sınıf öğretmenliği adına iyi kullanılabileceklerine inancım tamdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zübeyir Yılmaz "Sayın bakanımızın selam ve sevgilerini getirdim Kendileri yurt dışındalar. Milli Eğitim Bakanlığında son 2 yılda yapılan önemli değişiklikler var. Öncelikle bunlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Uzun yıllardır bakanlıkta çalışıyorum ve bakanlığı iyi biliyorum. Bakanlığının çok hantal bir yapısı vardı, çok büyümüştü. Her büyümeyle sanki küçük küçük herkesin bağımsızlığını ilan ettiği bir yapıya dönüşmüştü. Hareket ve karar alma süreci çok zordu ve uygulanması da daha zordu. Bu yeni karar nağme ile 36 birim, bunlar genel müdürlük bağımsız daire başkanlığıdır, 16'ya indirildi, 300'ün üzerinde olan şube müdürü ve üst yönetim 100 civarına indi. Tabi buna bağlı olarak yaş ortalaması da hayli yüksekti ve 55'ti. Yaş ortalaması da üst yönetimde 40-41'e indi. Yabancı dil bilme oranı çok düşüktü bu oran yüzde 50'liler civarına çıktı. Yine linans yüksek doktora yapma oranı da yüzde 60'a çıktı ve her biride en az 5 yıl öğretmenlik yapmış, eğitimi bilen alandan gelen eğitimciler ile bu üst yönetimde önemli bir yapısal değişiklik meydana geldi. Böylece daha hareketli ve karar süreçlerinin daha çabuk alındığı, kısaldığı ve daha isabetli kararların alınmasına imkan olmuştur. Diğer önemli bir değişiklik ise geçen sene yürürlüğe giren zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması, 4+4+4 diye bilinen ilkokul, ortaokul, lise, eski şekli, biliyorsunuz bir sistem ne kadar basit olursa yönetimde o kadar kolay olur. Biz biraz zorlaştırmıştık, 8 yıllık temel eğitim şeklinde. Bu yeniden kendi doğal haline dönüşmüştür ama bu dönüşme tabii ki kolay değildir. Geçen sene çok yoğun bir şekilde bakanlığın, il yöneticilerin bu yönde çalışması olduğunu biliyorum. Sonuç olarak başarılı bir şekilde bu geçiş sağlanmıştır" dedi.

Vali Kerem Al "Artık hepimiz biliyoruz ki iyi yetişmiş, teknoloji ile donatılmış, çağın gereklerine uygun eğitim görmüş bir gençlik en büyük güçtür. İşte bu tüm mesele bu gençliği hangi eğitim ile sağlayacağız. Formatımız ne olacak, nasıl bir eğitim olacak, nasıl bir öğretmen modelimiz olacak. Milli Eğitim Bakanlığımız yoğun bir çaba içinde işte 12.sempozyum diyoruz sınıf öğretmenliği ile ilgili tüm bu uğraşlar böyle bir gaye için. Bu sempozyumların sonuçlarından çıkanlar iyi değerlendirilerek eğitim modelimize katkılar sağlayacak. Sözlerimi çok uzatmak istemiyorum, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

-İLK ETKİNLİK BÖYLE HAYIRLI BİR ETKİNLİK OLDU

Konuşmasında Vali Al, Efes Kongre Merkezi'nin resmi açılışından önce gerçekleştirilen ilk etkinliğin öğretmenler sempozyumu olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Al "Efes Kongre Merkezimiz çok önemsediğimiz ülkemizin en önemli kongre merkezlerinden biri ve ilk etkinlikte böyle hayırlı bir etkinlik oldu,

bundan da ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu duygularla bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirildi. Eğitimci Akademisyen Onur Ödülünü Prof.Dr. Adil Türkoğlu adına Prof.Dr. Adil Türkoğlu aldı.

Eğitime Hizmet Onur Ödülünü Hüseyin Hüsnü Tekışık yerine Prof.Dr.Saim Kaptan aldı. Kaptan ödülü altıktan sonra konuşma yaparken ödülü düşürdü ve düşen ödül kırıldı. Daha sonra Kaptan "Güzel bir gün, başka sevinmedik şeyler olacağına böyle lüzumsuz şeyleri kırıyoruz" dedi ve salondan alkışlar yükseldi.

Ödül törenine Eğitimci Akademisyen Ödülü ile devam edildi. Ödülü merhum Prof.Dr. Selahattin Ertürk adına rektör yardımcısı Prof.Dr. Asuman Seda Saracaloğlu aldı. Yılın Eğitim Dergisi Editörü Ödülünü, Eğitim ve Bilim Dergisi Editörü Prof.Dr. Selahattin Gelbal aldı. Aydın İlinde Yılın Öğretmeni Ödülünü Koçarlı Lisesi Sobuca Köyü Birleştirilmiş sınıflı ilkokul öğretmeni Aysun Aycen aldı. Van depreminde kaybettiğimiz ADÜ mezunu öğretmen Emel Bozkurt Çatal anısına ailesine plaket verildi. Son olarak sempozyuma katkı sağlayan Kuşadası Belediyesi, Ticaret Odası,Çine Belediyesi, TED Ege Koleji, GEKA, ve Aydın Ticaret Borsası Genel Sekreterliğine plaket verildi.

-XII.ULUSLARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU HAKKINDA;

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 16-17 Haziran 1994 tarihlerinde "I. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu" adıyla düzenlenmeye başlanılan Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu sonraki yıllarda farklı üniversitelerde ve farklı isimlerle anılmıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 2-3 Mayıs 1995 tarihlerinde "İlköğretim ve Sorunları Sempozyumu", Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 23-24 Ekim 1997 tarihlerinde "III. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu", Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 15-16 Ekim 1998 tarihlerinde "IV. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Sempozyumu" düzenlemiştir. 14-16 Nisan 2006 tarihlerinde Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi tarafından V. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Kongresi düzenlenmiştir. Bu kongrede 2007 yılından itibaren sempozyumun, Ulusal Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu adıyla ve her yıl olmak üzere düzenlenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Efes Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title