Haberler

Koçak: 'Yolumuzdan Asla Dönmeyeceğiz'

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler, Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyumsuzluk sürecini protesto etmeye devam ediyor.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler, Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyumsuzluk sürecini protesto etmeye devam ediyor.

HEMA, B/S/H ve Arçelik fabrikalarında çalışan Türk Metal Sendikası'na bağlı işçiler dün altıncı kez Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Miting ilk olarak saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal marşı ile başladı. TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, sendika üyelerini selamladıktan sonra başladığı konuşmasında, "Aylardır ördüğümüz mücadele ağına, bugün bir ilmek daha atmak için buradayız. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, yöneticilerimiz ve bizler önceki gece toplu sözleşme masasında sabahladık. Hepimiz için daha insanca bir yaşam sağlamanın mücadelesini verdik. İnsan onuruna yaraşır bir iş, onurlu bir yaşam için çaba gösterdik. Ancak, MESS'in uzlaşmaz tutumu nedeniyle, görüşmelerden yine bir sonuç çıkmadı" dedi. Yapılan görüşmelerin ardından gelişmelerin yönetim kurulu tarafından değerlendirileceğini kaydeden Koçak, şunları söyledi:

"Günümüz Türkiye'sinde mücadele etmek, güç ister. Toplu sözleşme masası, bir yangın yeridir. Çelik gibi bir azim, sarsılmaz bir inanç olmalıdır. Bir de arkanda dağ gibi üyelerin olmalıdır. Türk Metal için MESS'in teklifini kabul eder, sözleşmeyi imzalar dediler. Hatta tarih vererek işyerlerinde el ilanları dağıttılar, 23 Nisan'da bu sözleşme bitecek dediler. Tabi ki istedikleri gibi olmadı. Uyuşmazlık tutanağımızı tuttuk, masadan kalktık. Yakında masaya dönerler, işi bitirirler dediler yine olmadı. Onların cesaret bile edemeyeceği bir karar aldık, fazla mesaileri kaldırdık. Türk metal eylem falan yapamaz, salon toplantılarıyla geçiştirir dediler, yine yanıldılar. Tüm bunları diyenler, gizliden gizliye satış sözleşmelerine ve üç yıllık sözleşmelere imza attılar. Biz metal işçisinin onurunu korumak için bu yola çıktık" diye konuştu.

Davayı kazanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Murat Koçak şöyle devam etti; "Eylemse eylem, grevse grev; yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz. Pusuya yatanlara, kışkırtıcılık için fırsat kollayanlara, kara propaganda yapanlara, iftira atanlara fırsat vermeyelim. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmayalım. Grev, iki tarafı keskin bıçaktır. Bir tarafı, bize ve işverene zarar verir. Ama asıl önemlisi, öteki tarafı Türkiye'ye zarar verir. Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokan metal işkoludur. MESS'e ve işverenlere sesleniyoruz, tüm sorumluluk sizdedir. ya çalışma barışı, huzur, üretim ve istikrarı seçersiniz, ya da belirsizliği, huzursuzluğu ve güvensizliği davet edersiniz. Zaman azalıyor, vakit kalmıyor, artık nihai tercihinizi yapmanızın vaktidir. Bugün vereceğiniz karar, sadece sizi ve bizi değil, ülkemizin geleceğini de belirleyecek. Çünkü biz, greve gittiğimizde çalışmayacağız, üretmeyeceğiz. Hakkımızı almadan grev gömleğini üzerimizden çıkarmayacağız."

Murat Koçak'ın konuşmasını tamamlamasının ardından birkaç işçi yaktıkları meşale ve konfetilerle grev sürecine destek verdi.

23.05.2013 14: 20: 45

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Koçak Çerkezköy Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title