Haberler

Kocaeli Valisi Topaca, Roman Vatandaşlarla Kahvaltıda Buluştu

Kocaeli Valiliği, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Romanları ağırladığı toplantı nedeniyle Romanlara teşekkür etmek için kahvaltı verdi.

Kocaeli Valiliği, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Romanları ağırladığı toplantı nedeniyle Romanlara teşekkür etmek için kahvaltı verdi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Roman derneklerinin başkanları ve üyeleri ile kahvaltıda buluştu. İzmit Seka Park'da bulunan Özsar Restoran'da gerçekleştirilen kahvaltının ev sahipliğini Kocaeli Valisi Ercan Topaca yaptı. Kahvaltıya, Vali Ercan Topaca'nın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, ilçe kaymakamları, Jandarma Alay Komutanı Birol Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Kocaeli Roman Federasyonları Dernek Başkanı Ahmet Çokyaşar, ilçe emniyet müdürleri ile üyeler katıldı.

Kahvaltı öncesinde Vali Topaca ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdi. Kahvaltı öncesi konuşan Topaca, "Her zaman başımızın üzerinizde yeriniz var. Aramızdaki kardeşliği, birliği, beraberliği arttıracak her türlü adımı şuana kadar attık bundan sonra da sıkı bir şekilde atmaya devam edeceğiz" dedi.

Kocaeli'nin, Türkiye'nin en güzel illerinden olduğunu belirten Vali Topaca, "Doğa ne kadar güzel olursa olsun, aramızda huzur olmadığı zaman, doğanın güzelliğinin bir farkı var mı? Birbirimizi sevelim, aramızda herhangi bir ayrılık olmasın, husumet olmasın, kavga olmasın, tartışma olmasın. Tabi insani ölçüde olan tartışmalar, fikir ayrılıkları, onlar her zaman bütün toplumlarda olan bir şeydir. Doğal sınırlarda kalan tartışmalar faydalıdır da. Ama amacını aşan kasıtlı tartışmalar, kavgalar, onun bir faydası yoktur. Ülkemizde son günlerde sorun yaşıyoruz. Birileri bir tohum ekmek istiyor. Aramıza kin tohumlarını, kavga tohumlarını ekmek istiyor. Bunu hep beraber görüyoruz. Sizlerde gördünüz. Sanki bu ülkede yangın varmış gibi, bu ülkede büyük ayrılık varmış gibi, sizle bizim aramızda veya başka siyasi görüşlere sahip vatandaşlarımız arasında ciddi bir ayrılık varmış gibi bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu ibretle izledik. Öyle şeyler yazıldı, çizildi, söylendi ki sosyal medya da dahil, ister istemez ben valiyim, devletin buradaki bilgisine kısa sürede ulaşma imkanım var ama inanın söylenen abartılı haberlerden bir kısmı 'Acaba doğru mudur' diye benimde kafamda soru işaretleri oldu. Sokaktaki vatandaşımızın kafasında bu tür o kadar çok yalan haberden sonra, aramıza kin, düşmanlık tohumları ekecek bu haberlerden sonra insanımızın kafasında soru işareti olması doğaldır. Ama Allah'a şükür bu millet feraseti güçlü bir millet. Anlayışı, bakışı güçlü bir millet. Hepimiz hukuk önünde eşitiz. Size şuana kadar kavgaya yol açacak her türlü tahrik gelmiş olabilir yada gelebilir. Böyle bir durum olduğunda lütfen bunu hemen bizlerle paylaşın. Bu durumdan kendilerine hisse çıkaranlara aldanmayın. Her zaman başımızın üzerinizde yeriniz var. Aramızdaki kardeşliği, birliği, beraberliği arttıracak her türlü adımı şuana kadar attık bundan sonra da sıkı bir şekilde atmaya, aramızdaki köprüleri kurmaya devam edeceğiz. Biz kardeşiz, aramızda ayrılık olamaz" diye konuştu.

Kocaeli Roman Federasyonları Dernek Başkanı Ahmet Çokyaşar ise "Devletle Romanların ilimizde herhangi bir sıkıntısı olmadığı aşikardır' diyerek şunları ifade etti:

"Biz model olanlara çok önemli görevler düşüyor. Kimin kimle sorunu varsa onunla çözsün. Biz bürokrat falan değiliz, biz okuma yazma bilmeyen, 20 tane üniversite öğrencisi okutamayan kişileriz. Evet kral çıplak, hastalığımızı kabul etmeliyiz. Arap baharı adı altında yapılan oyunlar daha önce bize de oynandı ama tutmadı." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Bozdağ Ercan Topaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title