Haberler

Kdz. Ereğli Müftülüğünden Kutlu Doğum Etkinliği

Zonguldak'ın Kdz.Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.Kdz.

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Kdz. Ereğli Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Gülüç Büyük Anadolu Otel'de bir program düzenlendi.

Programa Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Zonguldak il Müftüsü Refik Bulut, AK Parti Kdz.

Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Muhittin Akgül, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Çiğdemli Köyü İmam Hatibi Mesut Topçuoğlu'nun Kur'an Kerim okunması ile başlayan programda Davutlar Köyü Kur'an Kursu öğrencilerinden Meral Erarslan ve Ömerli Mahallesi Kur'an Kursu öğrencilerinden Meral Sezer tarafından naatlar okundu. Müftülük ilahi grubu tarafından ilahilerin seslendirildiği programda Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan tarafından protokole gül takdim edildi.

Programda konuşan Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, "2013 yılı Kutlu

Doğum Haftasının ana temasının 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' üzerinedir.

Nisan ayı Peygamber Efendimizin Kutlu Doğumunun olduğu aydır. Nisan ayı gelince yüreklerimiz kıpır kıpır oluyor. Kalplerimizin atışı farklılaşıyor. Heyecanlarımız günden güne artıyor. Kdz Ereğli Müftülüğü olarak 14-20 Nisan tarihleri arasında ilçemizin her köşesinde Sevgili peygamberimizin adının anılacak ve her yönüyle kendisinin getirdiği mesajların anlatılacaktır. Kutlayacağımız Kutlu Doğum Haftasının, bütün Müslümanların gönlünde kardeşlik duygusunun ve insan onuruna yaraşır bir yaşam tarzının gelişmesine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Konferansımızı verecek olan Doç. Dr. Muhittin AKGÜL hocamıza teşekkür ediyor, hafta içerisinde yapacağımız etkinliklerin hayırlara vesile olmasını temenni ederek saygılarımı sunuyorum" dedi.

Programda ayrıca Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül tarafından bir konferans verildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül konferans sunumunda Peygamberimizin insanlığı 23 senede cahiliye devrinden insan onuruna yakışır bir gül devrine çevirdiğini örnekleriyle anlattı.

Kdz. Ereğli ilçe Kaymakamı İbrahim Çay tarafından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül konferans sonunda bir hediye takdim edildi.

Vatandaşlara Kutlu doğum aşı ikramının yapıldığı program sonunda İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında 40 Hadis Ezber Okuma Yarışması, Lise ve İlköğretim öğrencileri arasında yapılan 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu kompozisyon, Din görevlileri aralarında yapılan 63 hadis ezbere Okuma yarışması ve naat okuma yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Mustafa Erkan Zonguldak Gülüç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title