Haberler

Kaymakam Kıcıroğlu İlçe Protokolüyle Son Kez Buluştu

Güncelleme:

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli'nin bir anlamda ellerinde büyüdüğünü söyledi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Kaymakamı Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli'nin bir anlamda ellerinde büyüdüğünü ifade ederek, "Temiz başladığımız bir dönemi temiz bir şekilde bir kabahat bir suç işlemeden, çok ciddi bir çatışmalar kavgalar yaşamadan bitirdiğimizi düşünüyorum. Mezitli Mersin'in en iyi ilçelerinden birisi oldu" dedi.

Mezitli İlçe Kaymakamlığı görevini 5 yıldır yürüten ve İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı Yaz Kaymakamlar Kararnamesi ile Tekirdağ'da yeni kurulan Süleymanpaşa ilçesine atanan Kaymakam Kıcıroğlu, ilçe İdare Şube Başkanları Toplantısı'na son kez başkanlık yaptı. Toplantıya ilçe protokolünün yanı sıra İnsan Hakları Kurulu üyeleri de katıldı. Mezitli Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Kaymakam Kıcıroğlu, "Mezitli'den sonra İkinci defa üst üste kurucu kaymakamı yapmak nasip olacak. Daha önce 1991-1993 yılında Niğde-Çiftlik ilçesini kurmuştuk. Böyle bir unvana sahip olan vali, vali yardımcısı, kaymakam olduğunu zannetmiyorum. 26, 27 ilçeye atanan kaymakamlardan da 76. 77. dönemlerden bir ben varım" dedi.

Mezitli'nin bir anlamda ellerinde büyüdüğünü belirten Kıcıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Masanın etrafında arkadaşlarımızın bir kısmı 1 Temmuz 2008'den itibaren görev yaptığım arkadaşlarım. Gerçekten güzel bir çalışma temposu sergiledik. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Burada başarı varsa sizlere ait. Biz sadece koordine ettik. Biz sadece ayda bir toplantı yaparak ne yapılmakta ne edilmekte onun bilgisini aldık. Belki dikkat edilmesi gereken hususları bazen amacını aşan sertlikle, bazen de övülmesi gereken noktaları güzel örnekler vererek yaygınlaştırmaya çalıştık. Kurumlarınızda ki arkadaşlarınızla uyumlu iş birliğiniz ile Mersin'de Mezitli'yi güzel bir noktaya getirdik. Merkezde en küçük ilçe olmasına rağmen Mersin'in en iyi ilçelerinden birisi oldu. Mezitli yeni ilçe olmasına rağmen ilden genelde ilçelere merkezin istemediği bazı dairelerde bazı idarecilerde problemli personelleri göndermelerine rağmen çok güzel çalışma sergiledik. Belediye Başkanımızın sizler, bizler kadar merkezi idarenin işleriyle ilgilenmesi, bütün toplantılarımıza katılarak özen göstermesi ile güzel bir birliktelik sergiledik. Sayın Valimizin ve Hanım efendinin ilçemize geliş gidişlerinde bize destek vermeleri görev yaptığım süre içinde unutulmayacaklarım arasına girmiştir."

"MEZİTLİ'DEN ALDIĞIMIZ TECRÜBELERİ TEKİRDAĞ'A AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Tekirdağ'da bundan sonra yeni bir sayfa açılacağını söyleyen Kıcıroğlu, "Mezitli'den aldığımız tecrübeleri Tekirdağ'a aktarmaya çalışacağız. Mezitli'de bir anlamda 20 seneden sonra Kaymakamlık stajı yapmış olduk. Yeni İlçe kurmak öyle, bildiğiniz her şeyi unutuyorsunuz. Belki personel olmayacak. Yazınızı kendiniz yazacaksınız. Mezitli'de başladığımda İlk 3-4 aydan sonra kısa sürede arkadaşlarımız dairelerini kurdular. ve çok güzel hizmet yaptılar. Benim tahminimden çok fazla adımlar atıldı. Yatırım yapacak, proje üretebilecek safhaya geldik. Burada sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, basındaki arkadaşlarımın da katkısı oldu. Bizlere zaman zaman moral vermesi, uyarı yapması ile Mezitli benim için 2. laboratuar oldu. Tekirdağ'nın Süleymanpaşa ilçesine giderek kendimi güçlü hissediyorum. Yaşadığım tecrübe tazeyken gidiyorum ve yapabiliriz diyorum. Ama tabi ki hep dua ediyorum. Allah Tekirdağ'da da aynen sizler gibi, sizin gibi arkadaşlar diliyorum. Bizim elimizden tutacak, işine sahip olacak, işini fedakarca yapacak arkadaşlar diliyorum. Sizler bizim için çok büyük şanssınız. Belki bunu görev içinde söyleyemedik hissettiremedik. Fakat ben çoğu sorunlar karşısında o arkadaşımız o işi yapar diye rahat uyuyabiliyordum. Personelinize güvenmek çok önemli. Onun için Allah sizler gibi çalışkan, dürüst, işten kaçmayan arkadaşlar nasip etsin ki orada da hizmet etmeye çalışalım" şeklinde konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ise 4 yıllık süre içinde Kaymakam Kıcıroğlu ile alınganlık, tartışma yaşamadıklarına vurgu yaparak, "Tabi bunda İki tarafında iyi niyetli olmasının bir sonucu vardı. Daha güzel günleri beraber yaşayabilme şansımız yoktu. Çünkü artık süre bitmişti. Mezitli ilçesinde 5 yılı dolduran Kaymakam beyin zorunlu tayini çıktı. Keşke yasal düzenlemeler böyle bir zorunluk getirmeseydi, bizlerde beraber çalışsaydık. Ama Kaymakamımızın iyi niyetli, çalışkan tavrı kamu görevlileri için örnek olmuştur. Tecrübeli bir kaymakamımız. İnşallah orada başarılı bir çalıma dönemi geçirirsiniz. Kurucu kaymakamı olarak 3. ilçeyi yaşadığınızı söylüyorsunuz bence bu Bakanlığında belli bir noktadan size baktığını görüyor. Kurucu kaymakamlık zor görevlerin yapıldığı kaymakamlıklar. Herhalde sizde başarılı bir çalışma, performans tespit etmiş olmuşlar ki yeni bir yere gönderiliyorsunuz. Bundan sonra sizi inşallah farklı bir yerlerde görürüz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Kıcıroğlu Tekirdağ Mezitli Mersin Yerel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Pasaport ve kimlik bırakarak güven sağladı! 81 gün konakladığı otelin ücretini ödemeden kaçtı

Ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkartıldı

Ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında kırmızı bülten çıkartıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title