Haberler

İstanbul'da bayram tatili nedeniyle hava kirliliği azaldı, 3 şehir tek noktadan görüldü

Güncelleme:

İstanbul'da hava kirliliğinin son 2 yılın en düşük seviyesinde görülmesiyle birlikte yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Bursa'da bulunan Uludağ gözüktü. 3 şehir tek karede birleşti; İstanbul Bostancı, Yalova ve Uludağ aynı fotoğrafta görüntülendi.

9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla, memleketlerinde ya da tatil beldelerinde gitmek isteyenler yollara düştü. Megakentte trafik yoğunluğu günün en yoğun saatlerinde yüzde 35'lere kadar düştü. Bayram göçü hava kalitesine de yansıdı. İstanbul'da hava kirliliğinin son 2 yılın en düşük seviyesinde görülmesiyle birlikte yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Bursa'da bulunan Uludağ gözüktü.

BAYRAM GÖÇÜ İSTANBUL'UN HAVA KALİTESİNİ ARTIRDI

Yüzbinlerce kişi İstanbul'dan memleketine ya da farklı kentlerde tatil yapmak için harekete geçti. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle Türkiye genelinde 30 ila 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini bekleniyor. 16 milyonluk nüfusu olan İstanbul'da bayramdan nasibini aldı. Kent nüfusunun büyük ölçüde azalmasıyla birlikte Hava kirliliği son 2 yılın en düşük seviyesinde ölçüldü. Hava kalitesinde büyük oranda yükseliş gözlendi.

İstanbul'da bayram tatili nedeniyle hava kirliliği azaldı, 3 şehir tek noktadan görüldü

İSTANBUL, YALOVA VE BURSA TEK KAREDE

Hava kirliliğinin düşmesiyle birlikte Bursa'da Uludağ'ın karlı tepeleri görüldü. Fotoğraf sanatçısı Halil Sopaoğlu İstanbul, Yalova ve Bursa'yı aynı karede yakaladı. Çamlıca tepesinden çektiği fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Binlerce beğeni ve milyonlarca görüntüleme alan fotoğraf, hava kirliliğinin azalmasıyla yaklaşık 100 kilometre uzaklığın net bir şekilde görüldüğünün kanıtı oldu.

İstanbul'da bayram tatili nedeniyle hava kirliliği azaldı, 3 şehir tek noktadan görüldü

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hava Kirliliği İstanbul Yalova Uludağ Bursa Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

sade vatandaş:

1968 de gaziosmanpaşada iki katlı evimiz vardı o zaman nem rutubet olmadığında o fotoğraftaki manzarayı balkondan çok rahat görebiliyordum şimdi beş katlı olan evin çatısına çıkıp anten direğine tırmandğında çok zor görüyorsun

12
2
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Ah şu dünya sana hiç iyi bakmıyoruz. Elektrikli araçlar bu konuda ciddi öncülük sağlayacaktı ama orada ki fudda akıl alır gibi değil... Fiyatlarıda çok pahalı araçların :(

0
2
yanıtYanıtla
Dilek Usta:

Eski İstanbullu özledim Herkes birbirine saygılı daha seviyeli idi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title